Zabavny to bylo. Uz kdyz jsem projizdel Plzenskou ulici, tusil jsem, ze ta modra budova postavena v dobe, kdy tu jeste behal Brontosaurus, bude vymenovaci posta. Byla to ona. Podarilo se mi zaparkovat o dve ulice dal a jal jsem se v dobre nalade vkrocit do budovy. Jak impozantni zvenku, tak rovnako zevnitr. Slicne slecny jsem se zeptal, kudy tudy pro balicek, vyslala me vytahem do tretiho patra, kde zacal ten super uredni kolobeh. Tak od vytahu vpravo je posta, tam vlevo ke slecne cislo jedna, ktera vydava podklad pro uredni obihacku. Dale cesta s papirem pokracuje pres chodbu k celnikum, kde to vypada jak v cekarne a budi dojem, ze si musite sednout a cekat, navic jsou na dverich napisy s ozacenim firmy XYZ s.r.o., ktera zastupuju "celniky", ovsem na jednech dveri to nebylo a to byly ty spravne. Bez klepani dovnitr, je tam cca 5 prepazek, zvolil jsem si volnou, tam prijemna pani celnice. Zeptala se, co mi prislo, rikam, ze autodily pro vlastni potrebu, dolozil jsem objednavku vcetne platby. Ona na me, ze mam docela pesek, kdyz zbozi je za 40 dolaru a posta 45. Vystavila nejaky papiry a poslal me o prepazku vedle (pokladna), at zaplatim DPH 340 korun a az zaplatim, at se zase vratim k ni. Vydala mi papiry k prevzeti zasilky a poslala me zase k postackam, kde jsem etapu zacinal, ale pro zmenu ke slecne cislo dva (docela pekna

). Pripravil jsem si obcanku, 96 korun poplatek (nechapu jeho opodstatneni), mezitim si odeme "celni skladnik" vzal papiry, aby sel hledat balik. Slecna mezitim potvrdila papir, co jsem dostal predtim u celnaku, dostal jsem balik a odkracel do pryc.
Cely to trvalo tak odhadem 3-4 minuty, sice lidi bylo dost (cesky mluvici jsem tam byl asi jenom ja), ale pritom zadny cekani, vsechno slo rychle. Takze balik se prodrazil o 440,- + cesta do Prahy (prvni balicek prisel pohodlne az domu bez dalsiho placeni Cesky poste). Coz me privedlo na myslenku, ze se pri 45 dolarovym postovnym (lehce pres 1kg vahy a EMS, coz povazuju aspon za spoelhlivy) + dalsich 600 navic uz trochu vytratila radost z hypervyhodnejch nakupu v Korei, protoze jen za dropravu se vzdycky dostane nad "povolenou hranici", coz jsem pri prvnim nakupu opomnel a ono to nahodou vyslo.