Emocionální výlevy ohledně ix20

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
NewCustomer
*
Příspěvky: 14
Registrován: 06 říj 2013, 11:49
Bydliště: Minkovice

Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od NewCustomer »

Chtěl bych tomuto internetovém fóru veřejně poděkovat. Původně jsem si Hyundai ix20 chtěl koupit, ale díky Vám jsem to neudělal.

Děkuji!


Už jen názvy témat jednotlivých diskuzí mnoho naznačují. V každém druhém řešíte nějaké problémy! Nikdo tu z auta nemá vyloženě radost, pokud pominu radost z pořizovací ceny. ](*,) (Jasně budete něco namítat, ale tak se nejdříve podívejte na internetová fóra jiných aut!)
Kapitola sama pro sebe je čtení těchto diskuzí, existuje tu pár lidí co to auto dokola obhajují. Pak se tam objevují lidé co si na něco postěžují a zase odejdou a těch je bohužel celkem hodně.

Pak tu máme strýčka Google. První co vám v našeptávači nabídne je heslo:"hyundai ix20 problémy" a "hyundai ix20 zadní náprava".

Za dané peníze nabízí tento model skutečně nejlepší poměr cena/výkon, ale bohužel jen v prvních letech provozu automobilu. Proč si tolik lidí toto auto poslední dobou pořizuje? Masivní reklama, spousta prostoru a výhodná cena. Všichni jen vidí jaký udělali Korejci pokrok. Ano udělali, ale pořád mají co dohánět a hodnotně vypadající interiér je vlastně jen laciné pozlátko. Stejně tak působí slabé plechy (měkká karoserie) nebo mizerné lakování. Vše završuje nepovedený podvozek a jednoduchý motor (jinak řečeno starý a nepříjemný).

Všem potenciálním zájemcům doporučuji se v autě svézt minimálně 2x a s odstupem času si do auta několikrát sednout a nedat na první dojem!
Reklama
 

Uživatelský avatar
airwaves
****
Příspěvky: 1053
Registrován: 30 pro 2010, 08:21
Bydliště: Vysočina

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od airwaves »

Ahoj, každé hodnocení je otázkou emocí a snad i poznání. Až si vybereš to své krásné nové autíčko tak sem prosím napiš co to je ať ti to můžu vrátit na tvém novém foru. Zatím je to 1:0 pro Tebe.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Uživatelský avatar
David PLEVA
****
Příspěvky: 1414
Registrován: 22 lis 2005, 18:35
Bydliště: Ostrava-Poruba
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od David PLEVA »

airwaves: =D> . Kdybys hledal spoluhráče do týmu, hlásím se.
NOW:
Hyundai Azera TG'07 3.8V6 LIMITED US
Hyundai Grandeur TG'09 3.3V6
HISTORY:
Hyundai Elantra XD'01 2.0GLS
Hyundai Sonata NF´05 2.4i ELEGANCE LPG
Hyundai Sonata Y-3B´96 2.0i 16V GLS
Hyundai Lantra J2 ´97 1.6 16V
Uživatelský avatar
firefighter32
*
Příspěvky: 18
Registrován: 05 říj 2013, 21:51
Bydliště: Hodonínsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od firefighter32 »

Dobrý den,

no vidíte a já si jej teď v pátek objednal s 1.6 motorem. Jak říkáte, ta cena je fakt radostná, hlavně pak i ta sleva z té původní. Já si jel do autosalonu původně pro i30 kombika, naštěstí jsme jeli celá čtyřčlená rodina, původně jsem děti chtěl nechat u babičky a dobře, že jsem to neudělal. Protože po usednutí za volant i30 a naštelování si posezu mne naše 1,5 roční holčička z její autosedačky pořád kopala do zad a nemohla si ty nožičky ani pořádně narovnat. Měřím teda 193 cm, ale i tak se mi to auto zdálo v interiéru malé. Už jsme tak nějak zklamaně chtěli odejít a koupit auto v autobazaru (měl jsem vyhlédnutý C max, 3 a půl roku starý, ale s cca 135 000 km a ceně před jednáním nastřelené na 250 000), když mne žena upozornila, že se jí líbí ta ix20 tka, tak jsem skoro s nezájmem do ní vlezl a nakonec ji jel i projet. Předváděčka měla 1.4 benzinový motor (ten na mne teda dojem neudělal), ale hlavně jsem si v pohodě našteloval sedadlo a volant a za mnou zůstalo ještě kopec místa. No a pak asi během 2 hodin jsme se rozmysleli, auto se ženě líbilo hned, mne se začalo líbit asi po půl hodině :-), já si trošku navymýšlel 1.6 benzinový motor, elektrony, tažné pro nosič kol apod. , moja si vybrala metalízu a odcházeli jsme s celkem dobrým pocitem. Poté jsem vlezel sem na forum a vidím, že to má nějaké mouchy či možná masařku, takže to pořádně prozkouším až mi přijde. Ale i tak bych asi do jiného nešel, byli jsme limitovaní sumou do cca 300-320 000 a za ty prachy váženě nejde sehnat něco podobného a než teda ojetina, byť v dobrém stavu, který ale já laik nejsem schopen zjistit, tak půjdu do tohoto auta, kde mám 5 let záruku a relativně nízké havarijní pojištění.
Zdraví čekající budoucí řidič ix20 tky Tomáš
Hyundai ix20, 1.6, Trikolor +Essential
Buff
*
Příspěvky: 25
Registrován: 12 zář 2013, 21:07

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od Buff »

Nazdar...
Od zakladatele tohoto vlákna bych to definoval jako "hysterický záchvat", při vší úctě, hodnotit kvality vozu po dvou zkušebních jízdách a surfování na netu, je opravdu ale opravdu falešné...(odkud tohle rčení známe???) Nicméně...pokud by takhle postupoval každý z vás(zanedlouho nás), jezdíme dodnes busem. Třebas ten argument "masivní reklamy", už jste někdo viděli reklamu na IX20?, bez toho že by jste ji sami vyhledávali? Jsou tu vcelku pozitivní recenze, jsou i vyjímky, třebas pan pod nickem mmv...chápu jej a cítím s ním, dokonce čekám že s ním povedu stejnou litánii na vůz a budeme společně nadávat jak špačci, ale předjímat...tož to je záchvat...ledaže by onen zakladatel vlákna byl kovaný škodovák...ale to vařím z vody.
ix20 1.4 CVVT, Trikolor, tempo, white
Uživatelský avatar
Shaman
*
Příspěvky: 39
Registrován: 26 lis 2012, 08:01

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od Shaman »

Mne to zas přijde jako zoufalý pokus nějakeho komerčního kopáče za jinou značku, snad z důvodu, že se ta naše IX20ca dost dobře prodáva a to asi někomu vadí. Možná se pletu, ale přijde mi dost divné, že jako clovek, co si nekoupí konkretní značku, se přijde na ono forum vyvztekat jak udělal dobře. :roll: Toť jen můj skromný názor, jednoho skromného spokojeneho majitele
IX20 1,4 CVVT Tricolor White
JirN
**
Příspěvky: 213
Registrován: 07 led 2013, 14:51

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od JirN »

Novy zakazniku (vlastne novy nezakazniku), podival ses dobre vsude???
Nedulezite veci:
1) Google mne v prvnich ctyrech napovedach pro "hyundai ix20" nabizi vsechno, jenom ne neco o problemech (hyundai ix20, -"- skladove vozy, -"- bazar, -"- recenze), vice nenabizi.
2) Ze se na foru prebiraji hlavne problemy, je snad normalni. Videl jsi forum jineho vozu, kde je vetsina prispevku o nadsenem vychvalovani auta?
Stredne dulezite:
3) Nejlepsi pomer cena/vykon pouze v prvnich letech provozu? Toto vycitat 2,5 roku po uvedeny modelu :shock: :lol: ??? Jako for dobry...
4) Vetsina z nas tady na foru si auto nekoupilo na zaklade reklamy. Ja jsem ji videl az mesic pote, co jsem jej koupil.
5) Asi jsi porovnaval s jinymi vozy stejne kategorie auta, zajimalo by me, ktere to jsou v cenove relaci ix20+20%?
6) Ano, lak by mohl byt lepsi - bohuzel, je to dan za setreni. Ale zase to neni az tak rozdilne oproti ostatnim vozum stejne cenove a uzitkove kategorie. Kdybys jej nechal prelakovat z vlastni kapsy, vyjde Te stale levneji.
7) Slabe plechy? Nevim, moje aute jsem schvalne zkousel stlacet na kapote, dverich - a nic. Pravda, nekopal jsem, jenom jsem zkousel zatlacit rukou. Zato nektera jina auta jsou/byla na to citlivejsi a to maji hrubsi plech¨:-).
Dulezite (pro mne):
8) Jsem clovek, co to auto docela obhajuje. Proc? Protoze jsem (a byl i pri koupe) si vedomy jeho omezeni, vedel, co ocekavam a zkuosel jsem pri zkusebnich jizdach, jestli mi to nabizi - hlavne proto, ze jsem s nim spokojeny. Nekdo ma nektere "vseobecne" problemy, nekdo (mapr. ja) je nema. Proc ano nebo ne? Nevim, ale vim, ze je to individualni jak v zavislosti na konkretnim kusu auta, tak i na cloveku a vim, ze je to uplne stejne u vsech aut vsech vyrobcu.
9) Kolik lidi tady napsalo, ze se toho auta zbavuji? Pokud dobre vim, jeden - a ten si auto pochvaloval, jenom uz jich maji hodne a musi zredukovat stav. Dokonce i snad nejvetsi stezovatel a hanic pise, ze "jinak" je s tim autem spokojeny.
10) Podvozek na meme aute pri mem stylu jezdeni vubec neodskakuje ani na D1 (od Humpolce na Vyskov), ani v Ostrave na tramvajovych kolejich, ani na kocicich hlavach a ani na poradne hrbolate ceste na kruhaci. A to jsem se to snazil zkouset.
11) Motor je jednoduchy, ale pro me jezdeni plne dostacujici a zvlada v pohode i 800km streku po dalnici ve trech+plny kufr, mestsky provoz i vysokohorske prusmyky. Spotreba prijatelna, od koupe (11500km) kolem 6,6 l/100 km (skutecna), vetsinou ve meste, ale pri jizde Ostrava - V. Tatry, tam po horach a zpet cca 560 km nedavno prumer 5,5 l - a to se spechalo, vubec se nesetrilo.
12) Mista je tam fura vpredu i vzadu a i pet lidi se v tom preveze pres republiku, dokonce i s baglama...
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od mmv »

to NewCustomer: také by mě zajímalo cos vybral,... jinak ... není zač... ale ohodnocení tohoto fóra vcelku výstižné

to firefighter32: to je blbost, moje 1,5 letý (už 2,5 letý) dítě mě práve v IXu kope do zad až hrůza a to mám o cca 20 cm míň jak ty, v i30 mi to zřejmě kvůli plastovým zádům vůbec nevadilo, jinak docela síla po 2 hodinách v autosalónu vybrat a objednat auto, to si pan Vošický mne ruce jak se mu jeho agresivní kampaň vyplácí :-)

to David PLEVA: sytý hladovému nevěří, už mnohokrát jsem se podivoval nad tím, jak někdo je z obrázku schopnej dělat fundovaný závěry , leda snad to "H" máme stejně zahnutý tak to musí jezdit stejně (z papíru to uměj leda soudružky co po večerech v TV za těžkej peníz rovnaj čakry)

to Buff: díky za soustrast :-) škoda že nemáš v popisu kterou linkou jezdíš, pokusil bych se ti tam poslat nějakou lahůdkovou mašinku :-) ne fakt, bylo by dobrý mít v popisu vůz který obhajuju / haním

to airwaves : ano, je třeba hledat na jiných autech chyby aby se ty naše zdály malichernými, takovej rapid , ouzká dlouhá nudle se škrabkou, "nechápu, jak si to někdo může koupit" (to nejsou moje slova) http://www.vybermiauto.cz/autodata/osta ... prodejnost

to jirn:
po zadání hesla "hyundai ix20 problémy" a "hyundai ix20 zadní náprava" mi vyskočilo toto
https://www.google.com/search?q=hyundai ... hannel=rcs
a
https://www.google.com/search?q=hyundai ... hannel=rcs

jenom pro zajímavost, i když dle mého soudu seznam neníi vyhledávač ale parodie..
http://search.seznam.cz/?q=hyundai+ix20 ... n-HP&thru=
Naposledy upravil(a) mmv dne 07 říj 2013, 17:06, celkem upraveno 2 x.
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Buff
*
Příspěvky: 25
Registrován: 12 zář 2013, 21:07

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od Buff »

to mmv: už jednou jsi reagoval na můj příspěvek , tak bys mohl vědět že se pohybuju T..yaris, nehaním/neobhajuji, podle mě super. Po roce jsem se koukl na forum a zjistil jsem kolik závad mi chybí, ale jezdím si bez nich dodnes(10let/420k km). Moje linka je z poza Ovy do Frenu, pošli lahůdku třebas do Frýdku...a do popisu si Háčko dám až mi jej dodají a pak si s tebou s chutí zanadávám pokud najdu důvod.
ix20 1.4 CVVT, Trikolor, tempo, white
Uživatelský avatar
firefighter32
*
Příspěvky: 18
Registrován: 05 říj 2013, 21:51
Bydliště: Hodonínsko
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od firefighter32 »

to firefighter32: to je blbost, moje 1,5 letý dítě mě práve v IXu kope do zad až hrůza a to mám o cca 20 cm míň jak ty, v i30 mi to zřejmě kvůli plastovým zádům vůbec nevadilo, jinak docela síla po 2 hodinách v autosalónu vybrat a objednat auto, to si pan Vošický mne ruce jak se mu jeho agresivní kampaň vyplácí :-)


No ono to bylo ještě zpestřené tím, že malá byla po chvíli otravná jak sviňa, malý dostal uprostřed jednání o ceně, výbavě atd. hlad a začal nafňagovat, ikdyž jsem mu před tím doma nutil jídlo, já měl teplotu a byl navíc večer před tím na padesátinách, moja trvala na tom, že to auto chce, že se jí tam dobře sedí, jela v tom asi 5 minut, já si to jel pak taky projet a jako neurazilo mne to ani nenadchlo. Nicméně nám 3 dny před tím už totálně chcípl scénic, do kterého jsem stále každý rok vrážel kolem 15000 do oprav a stejně se mi s ním stalo, že druhý den po STK mi prasklo brzdové potrubí a já projel křižovatkou z vedlejší přes hlavní, sice s ruční brzdou, ale kdyby tam jel kamion, tak jsem už mrtvý, no a takže jsme rychle potřebovali nějaké auto a když jsme si to tak nějak rychle spočítali a já si ještě prošel bazary s prodejci, co vypadali jako staří veksláci a hubami plnými keců, tak jsme se nakonec domluvili na novém autě, původně teda předvádědce i30 tky, ale to se nám nakonec nějak nelíbilo - mám občas problémy se zády a tak jsem nakonec kývl ženě na auto s vyším posazem a aspoň je jednou něco podle jejího a když se tam bude něco srát, tak za to bude moct jakože ona :-)
Hyundai ix20, 1.6, Trikolor +Essential
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od mmv »

buff , sry nekoukal jsem s kým mám tu čest, a OVA je mimo moje pole působnosti :-)
firefighter32: uvidíš sám, třeba bude sloužit jak má, já přesedlal z většího a dovolím si říct že, ... ale to jsem skoro všechno už napsal :-)
akorát hledání značky, auta, prodejce mi trvalo podstatně dýl jak tobě :-) můžu se zeptat na vyhandlovanou cenu k výbavě ???
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Uživatelský avatar
Mr. HYUNDAI
*******
Příspěvky: 11579
Registrován: 07 kvě 2008, 12:51
Bydliště: Lázně Toušeň

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Tak novému (ne)zákazníkovi poděkujeme, že si ix20 nekoupil. Toto fórum skutečně splnilo svůj účel a ušetřilo nás přítomnosti úplného ignoranta, ne-li přímo blbce.
Ale musím uznat, že jsem se při čtení těch blbostí docela zasmál :D . No a u těch následných reakcí jsem se přímo královsky bavil. Všimli jste si, jak dokáže jeden příspěvek úplného idiota rozproudit vášně, a to posléze i mezi ostatními diskutujícími? Tak mě napadlo, jestli by se tyto debaty vedly v tomto duchu i bez anonymity internetu.
Ano, mohli bychom jednu tu jeho hloupost po druhé rozebírat a vyvracet, ale to je ztráta času. My si mezi sebou tohle vysvětlovat nemusíme a NewCustomer to buď vůbec číst nebude nebo třeba bude, ale bez toho, že by svůj postoj změnil. On ho totiž změnit nechce. Tenhle člověk nehledal relevatní informace, hledal důvod proč si koupit jiné auto - takže mu popřejeme s Roomunem mnoho šťastných kilometrů, budeme mu držet palce, aby mu nevyrezly přední kotouče, protože u Schade v záruce nejsou, a tak si je po roce a půl pěkně zaplatí. O přetržených rozvodových řetězech nebudeme mluvit už vůbec - každý svého štěstí strůjcem!
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Olda47
**
Příspěvky: 140
Registrován: 05 pro 2007, 09:59

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od Olda47 »

"Nový zákazník" by si měl nejdříve přečíst fóra ostatních automobilek a velmi rychle by přišel na to, že každá značka má své problémy a ty jsou "řešeny" (no spíš se všude jen nadává) na každém značkovém fóru daleko hlasitěji, že např. vychvalování nového autíčka.
Tak jen pro ilustraci potíže již dávno zaběhnutého modelu Fabia, které skutečně znepříjemňují život:

- vozidlo nestartuje
- polámaná kabeláž ve dveřích (nefungující elektrika)
- olej v benzínu
- nadměrná spotřeba oleje
- ztrácí se chladící kapalina
- propálené ventily
- přeskočený rozvodový řetěz
- závada - kontrolka výfukových plynů (lambda)
- po startu kolísají otáčky a moto se dusí
- zápach při jízdě do kopce
- cinkání v motoru
- cukání motoru
- olej na škrtící klapce
- motor namontován nakřivo
- divný zvuk převodovky

a mohl bych pokračovat dál a dál, stejně tak u většiny jiných značek.
Pro mě je důležité aby mě auto každé ráno odvezlo kam potřebuji, nikde mě nenechalo a případné závady buď pokryla záruka nebo se daly levně řešit.
Proto Hyundai :D/
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od mmv »

Mr Hnůjdaj, nechápu proč je nutné hnedle kohokoliv co tu něco napsal urážet, nebo i vy (už jsem jednoho co to praktikuje s :hyu: odhalil) ??? doma v teplíčku garáže... hezky zezadu ... do vejfuku :hyu: ???
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Uživatelský avatar
FISHkaa
Moderátor
Příspěvky: 3367
Registrován: 28 dub 2010, 14:48
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od FISHkaa »

@mmv: píšeš proč urážet a sám se tu navážíš a to dost nechutným způsobem. Nechápu... :roll:
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Odpovědět

Zpět na „ix20“