Emocionální výlevy ohledně ix20

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
HonzaTU
*
Příspěvky: 32
Registrován: 10 kvě 2013, 16:11
Bydliště: Královehradecký, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od HonzaTU »

Cele to na me pusobi dojmem, ze si nekdo vybral jine auto a ted nas (a hlavne asi sebe) musi presvedcit o tom, ze neudelal chybu. Je mi ho trochu lito :) Cely prispevek "dekuji vam ze jsem nevybral" je jen takovy vykrik...
Pokud by mu slo o napravu (jak uvedl v predchozim), tak by pridal prispevek do tomu odpovidajiciho tematu. Ale on si asi musi vylevat srdicko.
BTW: stale cekam na vyjadreni ohledne milionu displeju- v jakem auto ze jsi to sedel?
Hyundai ix20 1,4 CVVT od 05/2011
Reklama
 

Uživatelský avatar
ims
**
Příspěvky: 181
Registrován: 24 bře 2012, 03:40
Bydliště: Orava

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od ims »

Mojim predošlým automobilom bola Felícia 1,6. V rámci počiatočných prehliadok sa neustále opakoval zápis o zlej geometrii a následne premeranie v autorizovanom servise, že je všetko OK ](*,). Príčinou podľa experta bola zle navarená zadná náprava, čo sa už nedalo úplne korigovať nastavením - vraj je to bežné - znela odpoveď. Reklamoval som po roku vychádzajúcu koróziu nad čelným sklom. Po expertíze uznané a strecha prestriekaná -po pár rokoch vyzerala ako natretá voskom bez preleštenia. Najazdil som na tom za 13 rokov cca 180000km. Na ceste ma nechalo iba raz - odišiel Hallov snímač otáčiek v rozdeľovači. Keď som to dával preč bolo hlavným dôvodom úplne skorodovanie 5. dverí, podbehov a blatníkov.
Emócie? Rád na ňu spomínam - bolo to dobré auto.

Dlho som poškuľoval po Forde C-Max. Nový bol nad môj rozpočet a tie čo mi núkali ako ojazdené boli všetky nakoniec nejako oklamané (nepriznané búranie, vytopenie, stáčanie...). Pozeral som aj VW, Opel Merivu, Citroen, Škodu... Na ceste som raz zbadal iX20, bol som sa na ňu pozrieť v predajni. Naftu som nechcel - prevažne chodím už len kratšie trasy, mali len 1,4 CVVT. Nakoniec so v Martine našiel 1,6 CVVT kde som bol na skúšobnej jazde. Splnilo to auto moje požiadavky ktoré som hlavne hľadal: vyšší posed kvôli mojim krížom, dostatočný výkon, priestor, tempomat, kamera s projekciou do spätného zrkadla a celkovo slušná výbava. Chýbalo mi len vyhrievanie celého čelného skla, čo C-maxy mávajú.

Mám teraz moje 4. auto - rok a pol HYUNDAI iX20 1.6 CVVT 92 kW (125 k) 92 kW / 125 HP (2012), najazdených 16500km.
Pred 1. garančnou prehliadkou som spozoroval "iné" správanie zadnej nápravy, čo sa potvrdilo - ľavý zadný tlmič vytiekol... Okrem toho som menil zošúpaný volant. Do knižky mi vyznačili viacero drobných odrenín laku asi od kamienkov - niektoré som musel naozaj dlho hľadať.
Nepatrím práve k pomalým jazdcom a tak spotreba v priemere 7,5l/100km ( prevažne mesto a okresné cesty do 10km, sever Slovenska ) je pre mňa prijateľná.
Čo na záver? S autom som spokojný, vyhovuje mojim potrebám. Dúfam, že mi bude slúžiť aspoň tak dobre ako predchádzajúca Felícia.
Emócie? Sledujem naďalej automobilový trh, nové vymoženosti, vplyv krízy na kvalitu všetkých značiek, aby som bol v obraze keď ma bude ix20 opúšťať. Potom zase prehodnotím svoje potreby, niečo navyše pre radosť, no a "prikryjem sa perinou na akú budem mať"...
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
housle
*
Příspěvky: 23
Registrován: 25 pro 2012, 18:26

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od housle »

No ix20 možná není dokonalá,ale tady to také není žádná hitparáda http://forum.skodahome.cz/forum/216-yeti/
IX20 1.4 CVVT Tricolor
Maco82
Příspěvky: 5
Registrován: 03 bře 2013, 07:24
Bydliště: Třinec

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od Maco82 »

Chlapi nic ve zlém, ale nás také zdejší negativní příspěvky odradily od koupě IX20... :)

Hyundai prozatím nemá vybudované renomé kvalitní značky (hyundaie z 90-tých let znám jako rezavé kopky) Proto jsem se snažil zjistit co nejvíce o "moderním evropském" hyundai IX20, později i I30 a pečlivě studoval všechny možné testy a zkušeností uživatelů, a právě příspěvky tady na fóru mě natolik rozladily, že jsem se neodvážil koupit auto značky Hyundai, ikdyž zkušební jízda byla vpoho...
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od mmv »

zběžně jsem přejel toho yeti a a nic krom vrzajícího pedálu a pískajícího zrcátka, že by reklama na yetiho ?? ale na zdejší forum je tam poznámka

to Maco82 : většina levných aut z 90tých let jsou rezavej šrot , lidi chtěj levný rohlíky tak je maj, to že se nedaj jíst je věc jiná, hlavně že je to levný, u levných aut to bude stejné, jde o to jak moc si to chceme přiznat a je jedno jestli to je IX20 nebo RAPID, koukni kolik loganů jezdí v německu, případně ve francii, tam k tomu zřejmě přistupujoutak že než koupit jedno audi, tak si radši kopí 2 logany (asi teda) tady si bohužel koupím jednu IX20 nebo jednoho DOKKERa za stejné peníze budu mít rozměrově podobné vozidlo a tuším s podobnou kvalitou zpracování Nošovice nebo Tanger, řekl bych že to bude fuck
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
housle
*
Příspěvky: 23
Registrován: 25 pro 2012, 18:26

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od housle »

Dveře koroze,zatékání dveřma,drnčení plastu,problém s topením,zadrhává řazení,problém se zpátečkou atd.toto rozhodně není reklama na Yeti,ale ani netvrdím,že Škoda Yeti je špatné auto!!! Ten odkaz měl sloužit pouze jako příklad,že ani značka která má vybudované kvalitní renomé není bez much!Podobné je to i na fórech ostatních značek kde lidé řeší různé neduhy vlastních vozů a další se jim snaží pomoci!!! Hold všude je něco.....jenom tady je mmv ](*,)
IX20 1.4 CVVT Tricolor
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od mmv »

hlavou zeď neprorazíš :-) to víš zlomená noha a už se od compu nehnu :-)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
NewCustomer
*
Příspěvky: 14
Registrován: 06 říj 2013, 11:49
Bydliště: Minkovice

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od NewCustomer »

za první-> Nelíbí se mi editace mých příspěvků.
za druhé-> Nevím co to melete s tou anonymností, sami tu nevystupujete pod svým jménem. Pokud chcete, pojďme se domluvit a můžeme se někde na benzine sejít = no problem. Auto by mělo být brzy připravené. Na služebák asi zvědaví nebudete. Klidně udělejme testovací jízdu a uvidíte tu propast mezi podvozky. Můžeme auta v reálu porovnat a v klidu se nad tím u kávy pobavit. Jinak si trvám na svém.

displeje-> Já jsem to nepočítal, ale já tam viděl min 4 displeje a pěknou řádku tlačítek. To ale nebyla kritika, to bylo konstatování. Stejné nedodělky atp má i Ford. To přiznám. Tam těch milion tlačítek je také.
podvozek-> Reagoval jsem na mmv.
internet-> nechci se nikoho dotknout, ale jste to VY obyvatelé fór, kdo sedí na diskuzích a pofňukává. Myslete si co chcete, opravdu je mi to jedno, ale dalším zájemcům radím si to auto opravdu dobře prohlédnout. To je celé, nikomu nebráním v tom jezdit. Jen na mne to auto udělalo z reklamy lepší dojem než jakým ve skutečnosti je. To je celé.
Uživatelský avatar
gogo
*
Příspěvky: 35
Registrován: 23 bře 2008, 11:15

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od gogo »

Já myslím, že sem se to hodí.... Heleme se: http://ekonomika.idnes.cz/skoda-roomste ... nomika_maq.
Peugeot 301 Active 1.2 VTi - 53 kW, rok výroby 2013
Hyundai Atos Prime Dynamic 1,1i - 46,3 kW, rok výroby 2008 (prodán v květnu 2013)
Dacia Logan "Social Edition" 1.4 MPI - 55 kW, rok výroby 2005 (prodán v květnu 2011)
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od mmv »

to je zas nějaká provokace nebo co :-)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
JirN
**
Příspěvky: 213
Registrován: 07 led 2013, 14:51

Re: Kvality vozu ix20 vs. image ix20 zde na fóru

Příspěvek od JirN »

mmv píše:i když se vyprdnete řešit mou osobu, případně jakým stylem své "závady" zde prezentuji, tak si nemyslím, že mé příspěvky jsou k ničemu, osobně si myslím, že příspěvky typu "nič nebúcha, neskáče, nevrzga" jsou ty co jsou mimo mísu ... auto (mimo jiné) prostě "búcha, skáče, vrzga" i když po výměně předních tlumičů je to RAPIDNĚ lepší
Podivej, ja si vubec nemyslim, ze Tve (nebo kohokoliv jineho) prispevky prezentujici zavady projevene na Tvem (jeho) aute by byly k nicemu, ba prave naopak, maji velkou hodnotu. I mne donutily se zamerit na kontrolu a sledovani vytykanych veci. A prave proto si dovoluji oponovat i Tvemu druhemu vyvodu - prispevky typu "nič nebúcha, neskáče, nevrzga" jsou s uplne stejnou vysokou hodnotou, protoze oba typy vysledku ukazuji, ze auto neni homogenni pres celou vyrobu a celou skalu jizdnich stylu (do toho zahrnuji i vyuziti) a zaroven ukazuji i to, ze se neda zjednodusene rict, ze nejaka zavada nebo nedostatek je pritomna(-y) u vsech vozidel za vsech stylu jizdy. Timpadem mam moznost (resp. potencialni kupujici) se zamerit na konretni vec se svym konkretnim jizdnim stylem a podle cetnosti, reps. (ne)vyskytu se rozhodovat, se na to zamerit pri zkusebnich jizdach, atd.
ALE!!! Pokud Ty, ja nebo kdokoliv jiny prezentuje svoji zkusenost na konkretnim aute (pri. dvou, tri autech) se svym stylem jako vseobecne pravidlo chovani VSECH ix20 za VSECHN jizdnich stylu, tak takovy prispevek ma fakt nulovou informacni hodnotu. A to je nezavisle na tom, jestli se auto hani nebo vychvaluje. A mne se zda, ze toto zevseobecnovani spolu s nevyslovenym ale silne pritomnym obvinenim, ze kdo to neuznava, klame sebe i ostatni je prave ten duvod, proc Tvoje prispevky budi takovou pozornost. A je to taky vec, kterou, bohuzel, Ty nechces pochopit.

Vsimni si rozdilu, ze tady nenajdes jeden jediny prispevek, ktery by vyznival v tonu "ix20 je skvele auto bez chyb", zato najdes prispevky typu "ix20 je zebrinak a odflaknuty smejd". Kdyz uz nekdo chvali SVOJI ix20, tak pise, ze ON je s ni spokojeny a JEHO potreby to plni DOSTATECNE.

Ps.: Kdyz ted musis byt doma za kompem, alespon mas cas nad tim premyslet :mrgreen: :wink:
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od mmv »

už jsem řídil tři IX20 a tak si dovolím říct, že subjektivně byla ta auta stejná, všechny stejně bouchali (se zvukově vyjadřovali) jak od přední osy, tak od zadní osy, měli stejně špatně slícované díly, takže si nemyslím, že to bude výrazně jiné, jestli středeční kus, nebo páteční, osobně si myslím, že všechny jsou páteční, ale to je věc jak je nastavená výstupní kontrola, která pustí neslícované dveře v lince oken o jeden centimetr. Již se to zde přetřásalo, a vypadá to, že kdo jezdil s něčím hlučnějším jak je IX20, tak si auto nemůže vynachválit (nič nebúcha, neskáče, nevrzga), kdo jezdil s něčím kde mu to "nebúchalo, neskákalo, nevrzgalo" tak ten si tu dovolí, napsat jak je to auto nekonfortní , jde většinou o subjektivní pocit, případně o patologickou loajálnost ke značce "hjondéé"
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
PALI-PALI
**
Příspěvky: 191
Registrován: 09 říj 2013, 17:27

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od PALI-PALI »

no, ja som to precital, ale nenechal sa odradit a coskoro si ix20 doveziem domov.

S H mam dve skusenosti - jedna Sonata prvej generacie - doslova sa rozpadla, druha Sonata NF 2,4 a pohoda. A to mala 300tkm, ked som ju predaval. Porucha - zly termostat za 15€.

Auta su spotrebny tovar, preto som tiez kupoval teraz auto nove. 150tkm vydrzi [-o<

Potom sa uvidi.
ix20, 1,4b, 2013
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od mmv »

nechcete někdo na součástky ???
http://otomoto.cz/osobni-vozy/znacka-hy ... 32039.aspx

... nejlepší je ovšem "stav" vozidla v popisu, totiž Nepoškozeno [-o< skoro jako by to vyjelo z Nošovic :-)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
soban
***
Příspěvky: 990
Registrován: 01 dub 2013, 19:42

Re: Emocionální výlevy ohledně ix20

Příspěvek od soban »

Motor a převodovka OK - to by mě teda zajímalo pokud nemá motor v kufru :-)

Ne to je nový model z nošovic už po faceliftu :-)
Odpovědět

Zpět na „ix20“