LPG

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: nulda, 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
airwaves
****
Příspěvky: 1053
Registrován: 30 pro 2010, 08:21
Bydliště: Vysočina

Re: LPG

Příspěvek od airwaves »

Chápu to dobře že máš spotřebu benzínu 0,46 litru na 100? To by mě zajímalo jak ti ten přístřik nastavili :D . Koukám se po každé návštěvě LPG servisu co s tím ti kluci vyvedli a ukládám si různá nastavení. A to je teda legrace. Řekl bych, že jim je to úplně jedno...Dokonce v dílně jednoho dovozce LPG zařízení přístřik vypnuli :D , v dalším servise nastavili od 4300 otáček a v dalším od 3500. Já si to vždy snižoval na 2800. Tak to se mmv dotázni jak to máš s ochranou ventilů. Origo BRC pro :hyu: by mělo být od 1200 otáček.
VSE rozdělovač s nádobkou na FL jsem si taky domontoval. Vypadá to zajímavě. Osobně bych dneska volil BRC s plnou zárukou :hyu: ať se s tím pak poperou. Nebo ještě lépe KIU se zárukou 7 let. Hlavně to chce ale jezdit na LPG, ať to stihnete v záruce :D .
Přílohy
DSC06138.JPG
DSC06138.JPG (154.73 KiB) Zobrazeno 1115 x
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Reklama
 

mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: LPG

Příspěvek od mmv »

jj je to tak, když jsem auto kupoval, tak jsem dostal info o přívstřiku, že je aktivované dle zátěže a tak to zřejmě je dodnes, taky jsem hnedle jak přišla informace že se to mění všem na trvalých 20% řval jako protrženej (zde na foru), nemám to udělátko na čtení hodnot LPG takže nesleduji jestli se v tom někdo někde hrabal, v servisu to bylo již minimálně x krát takže času na změnu měli dost a dost, a doufám, že by mi to taky někdo sdělil, že to tak udělali, v tom výčtu je dokonce cca 50 litrů BA vyjeto schválně, buď abych to nevozil furt sebou, nebo že nebyl čas doprdět LPG :wink:
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Uživatelský avatar
caruser
****
Příspěvky: 1312
Registrován: 12 led 2011, 15:39
Bydliště: Slovenská republika

Re: LPG

Příspěvek od caruser »

airwaves

Aký význam má VSR ak je tam Flashlube? Pri montáži mi bolo uvedené, že môj motor Flashlube nepotrebuje, ale aj napriek tomu som ho nechal domontovať. Mám len základnú nedokonalú verziu, ktorú musím každých 2000 km štelovať, keďže sama znižuje množstvo pridávaného maziva. Spotrebu benzínu mám v zime 0,35 l, resp. 0,2 l na 100 km v lete.
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: LPG

Příspěvek od mmv »

oni totiž ještě tak před rokem kapacity tvrdili, že flašlube a podobný vopičí kapky jsou jen záležitost na tahání peněz z kapes zákazníků, ale teď v AGC (kapacity) prozřeli a montují to, protože to pomáhá, nebo přešli na taktiku "chceš to ?? tak si to kup, my ti to rádi prodáme, ničemu to nepomůže, ale taky neuškodí"

už jsem tu někde psal, jestli nestačí náhodou strouhat do nádrže Kalium , podobné woodoo tu již praktikuje severtom , takže by možná stačilo u aut s přívstřikem BA lejt do benzínu benadit,
nějak mi totiž nejde dohromady auto s ŘJ která velmi precizně dávkuje každou molekulu benzínu, se systémem který se nastavuje takzvaně na oko tzn několik kapek za nějaký čas :-k :-k :-k kdy to vůbec nebere v potaz režim motoru [-X [-X [-X

takže k tématu, LPG do koncernu hyu kia dává sebevrah kterej ohrnuje nos nad koncernem VW, u jednoho je totiž ochrana sedel nutná, u druhého nikoliv (říkaj kapacity)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
karlitos
*
Příspěvky: 22
Registrován: 06 úno 2014, 00:25

Re: LPG

Příspěvek od karlitos »

Dobry den,

pouzivam Hyundai I30CW koupenou na podzim 2010 (tedy starsi model). Na podzim 2012 byla provedena zastavba LPG, bylo to delane primo u Hyundaie a je tam BRC s privstrikem. Dobra vec je ze za ten cca. 1,5 roku pouzivani s tim LPG nebyl nikdy problem, ted ma auto najeto asi 38000. Nedavno mi od jejich servisu v Praze Sporilove prisel dopis kde se pise :

"... U vozu kterym byl namontovan alternativni pohon LPG, muze dusledkem jizdniho stylu dojit k poskozeni ventilovych sedel, ventilu, pripadne hlavy valcu a motoru. ... Pro vozy z ( :shock: ) jiz namontovanym systemem predepisuje (vyrobce) dodatecnou montaz zarizeni pro ochranu ventilovych sedel a ventilu. ... Jedna se o ... VAP saver.
Hyundai Motor Czech s.r.o. timto systemem podminuje pripadne uznani zaruky na vznikle zavady nedostatecnou ochranou ventilovych sedel a ventilu.
Tato dodatecna montaz neni vyrobcem (HMC) hrazena a veskere naklady na dodani a montaz VAP SAVERU hradi majitel vozu."

Docela me tenhle dopis prekvapil. Kdyz jsme pred temi 1,5 lety jednali s Hyundai o LPG bylo nam receno : "Nic neni problem, jen si to tam nechte namontovat, radi vam to udelame, o zaruku na auto tim neprijdete". Ted si mam z vlastni kapsy nechat namontovat ochranu, jinak mi zaruku neuznaji. 8-[ Vynechame tohle tema, obratim se s dotazem na DASku kdyz uz si ji platim. Trochu tomu rozumim jako: "O zaruku neprijdete ale kdyz vam LPG zjebe motor tak vam ji neuzname" #-o

Rad bych se ale zeptal na jine veci kterym nerozumim :

1. Jakym dusledkem jizniho stylu muze dojit k poskozeni ? Z toho co je v dopise chapu ze kdo nejezdi, nic nepokazi. Pred temi 1,5 roky jsme take neslyseli zadne varovani o nejakem jizdnim stylu ktery mi ponici motor. Problemem je ze posledni dobou jezdim casto v Nemecku delsi streky na dalnicich, tech 130 jet musim abych jim tam nezaclanel. Drazdany - Berlin 200km vetsinu doby kolem 4000 tis. otacek v kuse.

2. Kdyz tam bude ten VAP SAVER, muzou mi vypnout, nebo aspon snizit ten privstrik benzinu ?

Dostal jeste nekdo jiny takovy dopis ?

zdravim - K
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: LPG

Příspěvek od Hardcam »

Zadnej Vap Saver si do auta nedam, nikdo ho po mne nechtel a zadnej dopis neprisel. Pripadne budu taky resit s DASkou, ktera mi uz jednou obrovsky pomohla, ale za rok mi stejne konci zaruka.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: LPG

Příspěvek od mmv »

to karlitos: můžeš nám ukázat kopii toho dopisu ???
chtělo by to vědět některé důležité údaje
např co je "nedávno" jestli to je po červnu 2013, tak to je s podivem, AP Spořilov totiž již neni :hyu: partner a tak jim tvé zaklepané ventily mohou být docela šumák.
Za druhé mi to celé připadá poněkud podivné, protože to zní jako " Vaše vozidlo má z výroby vadu, kterou odstraníme použitím námi dodaného dílu, který si ale musíte koupit, neučiníte-li tak, nebude při poruše vozu v důsledku této námi vyrobené vady toto kryto zárukou

to je jako by Microsoft vydal windows XP a již po roce sám uznal že to je zmetek, který se dá opravit nějakým ServicePackem, který si ale musíte koupit !!!!

k tvému dotazu "Jakym dusledkem jizniho stylu muze dojit k poskozeni"
si vypůjčím text např zde
http://autocng.cz/lpg_sekvencni_eobd.html
cituji:
"Když od nás zákazník odjede, kde jezdí? Najede kdekoliv na dálnici a jezdí v režimu otáček přes 4 500. A to je právě pro zaklepávání ventilů nejnebezpečnější režim. Vysoké otáčky v kombinaci s vysokými teplotami. Ventily se nezaklepou, když jezdíte cca do 3 500 ot./min."
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
karlitos
*
Příspěvky: 22
Registrován: 06 úno 2014, 00:25

Re: LPG

Příspěvek od karlitos »

Dik za odpovedi. Dopis prisel asi predtrei tydny, je datovany 13.1.2014. Budu ho skenovat i kvuli dotazu na DASku/pravniky, snad bych ho sem mohl dat bez toho abych porusil nejakej zakon.

Ja sem byl na tom Sporilove pred asi deseti dnama kvuli prdly zarovce. Hyundai nikde, samej Opel, tak sem tam vlez, a ze prej prodej uz nedelaj ale servisujou dal. Byli mily, ochotny, dosli se mnou koupit novou zarovku (ted uz aspon vim ktera se tam dava) a pak mi ji vymnenili uplne zdarma.

Bohuzel pan Zewel, se kterym sme jinak vse resili a ktery je pod dopisem podepsan tam nebyl, ostatni servismani o nicem nevedeli, ze s dotazama na LPG se mam pobratit na nej. Budu mu ted kvuli tomu psat.

Kdyz sme tam to LPG nechavali montovat, nevzpominam ze by nekdo neco rikal ze s tim nesmim nejzdit ve vysokejch otackach. I kdyz po precteni tady toho vlakna a jinych veci na internetu mi to dava smysl. Jenze pak je mi cely auto pekne na houby, jezdim nekolikrat do mesice Berlin - Praha, Berlin - Norimberk, jinak maximalne jednou tejdne na velkej nakup do Kauflandu.

Uvidime co mi tedy Hyundai odpovi na ten "jizdni styl" a co zjistim kvuli ty garanci.
Uživatelský avatar
Farrael
*****
Příspěvky: 2161
Registrován: 01 bře 2010, 21:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG

Příspěvek od Farrael »

Je to blbost. Podle mě se tě snažej natáhnout. Máš přívstřik, takže nač ještě mazání. Jimi doporučený systém bude něco jako FlashLube, kterou mám já. Což je přimazávání.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: LPG

Příspěvek od mmv »

servisujou na vyjímku takže ne autorizovaně, takže rozhodně již ne reklamační závady, proto když se ti zaklepou ventily, stejně tě pošlou do Butovic
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
karlitos
*
Příspěvky: 22
Registrován: 06 úno 2014, 00:25

Re: LPG

Příspěvek od karlitos »

Tady sou ty dopisy.

Omouvam se za kvalitu u druheho, fotila to moje maminka mobilem. Musim rict ze ton toho druheho dopisu je uz vyrazne jiny, asi nejsem jediny ktery se divil.

Stejne me jeste zustava dotaz na DAS: Kdyz to LPG je schvalene a delane autorizovane u Hyundai a stejne se zaklepou ventily v dobe trvani garance - co pak ?

Obrázek
Obrázek
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: LPG

Příspěvek od mmv »

:-) usměvné, nikoliv však dobré brát na lehkou váhu :-k :-k :-k oni se totiž ty ventily zaklepou, otázkou je kdy a toto vypadá, jako že to nemusí dlouho trvat #-o #-o #-o

Asi je vidět, že v AP je člověk kterej možná navštěvuje zdejší forum a DAS, nebo jak píšeš byli zavaleni spoustou dotazů, nebo prostě "specializovaný servis :hyu:" (čili nikoliv autorizovaný) trochu přestřelil :-)
vypadá to, že mají vyzkoušeno, že to bez přímazu do konce záruky vydrží víc jak 75000 Km, jinak nevidím důvod proč tam ta hodnota 15000 Km je
Naposledy upravil(a) mmv dne 07 úno 2014, 18:24, celkem upraveno 1 x.
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: LPG

Příspěvek od Hardcam »

To psal nekdo ve tri rano, ne? Vube mi to neprijde na urovni, jsou tam drobny chyby a ani webovou adresu vlastni firmy neumi napsat. Dalsi vec je ta, ze Sporilov skutecne neni autorizak.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: LPG

Příspěvek od mmv »

zajímalo by mě, jak moc to je partizánština jenom spořilova, nebo jestli v tom má prsty dovozce, ono tim, že někomu nanutím VAP saver, tak na tom nezbohatnu :-k :-k :-k :-k
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
karlitos
*
Příspěvky: 22
Registrován: 06 úno 2014, 00:25

Re: LPG

Příspěvek od karlitos »

No ja musim rict ze mam se Sporilovem zatim jenom dobry zkusenosti. Aspon s pristupem, protoze kvalitu serizeni neposoudim. Ale krome toho ze se samovolne spinal alarm s autem nikdy nic nebylo, nikdy mi kvuli LPG nic nesvitilo, auto jezdi ... Pred deva tydny sem tam prijel, jako uplnej tydyt sel s tim, ze mi nesviti svetlo, ze nevim jakou zarovku, jak ji vymnenit, nic 8) (uz sem to napravil) A sli ji se mnou koupit a pak mi ji vymnenili zadaco.

Budu se s nima v pondeli bavit, hlavne me zajima kolik ta vestavba toho VAP SAVERU ma stat. Koukal sem na Vysocany http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-vent ... /3467.html a vychazi mi to do 2500 i se zastavbou. To bych prekousnul s tim, ze mi snizi privstrik benzinu nebo nastavi treba od 4000 otacek.

Protoze mam vazne obavu ze tim litanim po Nemeckejch dalnicich si koleduju vo problemy.
Odpovědět

Zpět na „i30 Motor a převodovka“