Vypnutí předních parkovacích senzorů

Vše kolem úprav na Vašem miláčkovi - kola, hudba, osvětlení, úpravy motoru, styling.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Jindřich
Příspěvky: 3
Registrován: 21 pro 2013, 15:45

Vypnutí předních parkovacích senzorů

Příspěvek od Jindřich »

Zdravím, mám novou iX35 se zadními parkovacími senzory a kamerou z výroby. Protože podle prodejce se přední senzory z výroby objednat nedají, dodělávali mi je tam jeho technici. Přední senzory se zapnou jedině při zařazení zpátečky současně se zadními (to bych pochopil, i když třeba VW umí tlačítkem vypínat i zapínat), resp. při zapnutí zapalování, takže když si chci hlídat předek, zastavím, dám zpátečku a pokračuju vpřed...
Problém však je, že se na rozdíl od těch zadních nedají tlačítkem vypnout. Tam, kde mi to montovali, se k tomu nechtějí znát, v podstatě se kroutí, že to je holt tak jak to je...
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Vždyť přece pokud se to dalo napojit na zapínání zpátečkou, musí být možné to připojit i na vypínání stejným tlačítkem :( Je to síla vyjíždět z parkoviště - při nastartování až do odjezdu to píská až uši přecházejí :-) Díky moc za radu.
Reklama
 

Major
*
Příspěvky: 42
Registrován: 30 srp 2013, 22:01

Re: Vypnutí předních parkovacích senzorů

Příspěvek od Major »

Trošku Tvému příspěvku nerozumím. Zařadíš zpátečku, dáš jedničku a přední senzory snímají? Takže se nevypínají se zadními? Nebo mají zpožděné vypnutí? Nerozumím jak dlouho jsou pak zaplé. Nicméně tlačítko vypnutí zadních není aretované ,relé odpadne při vypnutí zapalování, takže pro laika to není moc použitelné. Řešit by to šlo zpožděným odpojením po nastartování (třeba klasika s NE 555), nebo si zruš pípák a nech jen LED indikaci (předpokládám že nemáš origo,ale univerzální)-některé mají zvlášť piezomněnič nebo repráček, nebo zaslep otvor zvuku. Chtělo by to víc informací.
--
ix 35. DOHC 2.0 4x4- ??
Škoda Fabia 1.2 HTP-spolehlivost
Opel Zafira 1.8-nuda
Renault Scenic 1.9-kontrolka poruchy častější než blinkr
Nissan Mikra-motokára
Š.Favorit-spolehlivá nuda
Citroen AX 1.1-živé,leč poruchové
Š 120 - ...stejně první je nejlepší
Uživatelský avatar
idam.i
*******
Příspěvky: 8985
Registrován: 24 dub 2012, 23:25
Bydliště: Bratislava

Re: Vypnutí předních parkovacích senzorů

Příspěvek od idam.i »

Jindŕich,choď tam kde to montovali a trvaj na tom ,aby ti tam pridali vypínač.Musí to byť otrava,keď stojíš zaparkovaný pri stene a čidla stále pískajú.Pokial nie sú ochotný,tak sa na nich vy... a choď inam.Na budúce budeš vedieť komu dať zarobiť. ](*,)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Jindřich
Příspěvky: 3
Registrován: 21 pro 2013, 15:45

Re: Vypnutí předních parkovacích senzorů

Příspěvek od Jindřich »

idam.i: Díky za radu, mám to v plánu hned na začátek ledna. Musí to být nějaká prkotina. Já nechci další tlačítko, mně stačí, když se všechny vypnou tím, které tam už je, tak jako se všechny společně zapnou zpátečkou ! :-)
Ke druhé části tvé rady - bohužel právě blízkost prodejce a servisu byla jedním z důvodů, proč jít do této značky :-( :-)

Major: Pro probuzení předních (a vlastně všech) senzorů - to je správně, bo i při couvání je dobrý, když snímají přední senzory - dám zpátečku, resp. zapnu zapalování. A pokud jenom zajíždím ke zdi popředu, a chci si pohlídat vzdálenost, tak pro zapnutí předních (a tedy všech) musím dát na chvilku zpátečku...
A přesně tak, jak píšeš: ony se ty přední vůbec nedají vypnout, ani se zadními - proto si myslím, že to je nějaká blbina, kdy jejich zapínání zapojili správně k té zpátečce, ale nepropojili je do vypínání, do toho tlačítka... Jinak jsou zapnuté všechny asi do určité rychlosti...

Vlastně jsem se chtěl jenom zeptat, jestli se s tím někdo setkal, že si nechával dodělat přední senzory, resp. jestli se mu všechny vypínají tím tlačítkem nebo je na tom stejně jako já.
Jinak díky všem za reakce a hezké svátky.
Jindřich
Příspěvky: 3
Registrován: 21 pro 2013, 15:45

Re: Vypnutí předních parkovacích senzorů

Příspěvek od Jindřich »

Tak se nepovedlo... Bez rozkuchání elektriky by to prý asi nešlo...
Odpovědět

Zpět na „ix35 Úpravy (tuning)“