KUNY !!!!!

Co se jinam nevešlo - výfuk, kola, údržba, akumulátor, příslušenství, manuály/schémata atd.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

bugina
*
Příspěvky: 52
Registrován: 15 dub 2014, 13:34

Re: KUNY !!!!!

Příspěvek od bugina »

Taxem naistaloval psi chlupy na dve mista v motoru a stejne jsem tam rano nasel tapky na krytu motoru.....ale asi ji to moc nevonelo bo jsem ten jeden kus pridelal k ty okousany hadici. Tak uvidíme jak to bude dal. Prinejhorsim kamos ma ve vesnici cirkusaka a ten ma doma ustajenyho tygra :o takze i chlupy buduu :mrgreen:
Reklama
 

Uživatelský avatar
benny
**
Příspěvky: 301
Registrován: 31 kvě 2011, 17:57
Bydliště: Plzeň

Re: KUNY !!!!!

Příspěvek od benny »

Jestli parkuješ stále na stejném místě tak nasypej pod motor na zem do prostoru kde parkuješ - chloramin - nemusí ho být moc , jen tak to pocukruj. Jednou za měsíc znova a je klid.
New Accent - 1,4i , elegance , gold biege , 10/2008
Uživatelský avatar
don.fernando
*
Příspěvky: 37
Registrován: 01 úno 2014, 15:49
Bydliště: Chodsko

Re: KUNY !!!!!

Příspěvek od don.fernando »

Taky jsem slyšel, že lidem pomáhá i zavěšení vůně do wc mísy /Bref kuličky/ někam na motor.
jjenda
**
Příspěvky: 257
Registrován: 27 bře 2014, 10:44

Re: KUNY !!!!!

Příspěvek od jjenda »

Taky jsem řešil kunu v Thálii před pěti roky. Ustlala si na motoru a ještě si to vystlala filcovým tapecírunkem. Tenkrát na Renault fóru byly ty samé rady o chlupech, sprejích, plašičkách, lvích hovnech apod.. Byla tam jedna rada s použitím obyčejných „kamenů“ do pisoárů, ne těch navoněných, ale co smrdí lizolem. Rozvěsil jsem je po motoru a ještě pytlíčky s dezinfekcí a od té doby mám klid. To samé jsem udělal v I 30. Je sice pravda , že když nadzvednu hapnu, tak je to smrad jak z pánských záchodků, ale účel světí prostředky. Nevím jak se na to tvářil mechanik při garančce, ale přežil. :mrgreen:
I 30, 1,6 CVVT 88 kW HB, Trikolor + Paket Parking + 16", Sleek Silver
Renault Thalia 1.2 silver
Š Felicia 1.3 MPI GL
ex:Mitsubishi Lancer Wagon
Š 1000 MB
Uživatelský avatar
Axel.Foley
*******
Příspěvky: 20071
Registrován: 07 zář 2011, 00:02
Bydliště: Olomouc

Re: KUNY !!!!!

Příspěvek od Axel.Foley »

jjenda: Snad se Ti tam nevyto :-# :mrgreen:
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White, alias Tuky
ex Hyu i30 1,4 Trikolor Plus, 08/2011, Continental Silver, alias Číbrný sršeň
ex Ford Escort 1,6 16V kombi, r. v. 1998, tmavě modrý, alias Modrásek
Uživatelský avatar
Endy 1
*
Příspěvky: 46
Registrován: 15 kvě 2014, 18:16
Bydliště: Verměřovice

Re: KUNY !!!!!

Příspěvek od Endy 1 »

mě se osvědčilo používání WC bloku jak v garáži tak, zavěšené v motorovém prostoru a dceři,které prokousali v Laguně i benz.hadičky a je pokoj,vůně jim asi nejede

soused si koupil na chalupu pípák a po týdnu ho na půdě nenašel a kuny řádí dál,
Přílohy
image201106260001.jpg
image201106260001.jpg (34.92 KiB) Zobrazeno 4094 x
Hyundai Tucson 2,7 LPG 129 kw zelenostříbrná metal r.v.12. 2009 výbava: Elegance v kůži
Peugeot 807 2.0 HDi automat 79KW 03 bufik na vypinač
http://www.vermerovice-vermerovice.cz/
husgvos
Příspěvky: 2
Registrován: 09 dub 2014, 11:45

Re: KUNY !!!!!

Příspěvek od husgvos »

Tak moje i30 combi měla také tu čest s tímto milým chráněným živočichem. Odnesla to izolace boční hadice vedoucí z hlavní hadice sání (za filtrem). K mému štěstí byla nakousnutá i hadice pod izolací. Výměna hadice 267102B610, HOSE ASSY-BREAT za 1448,- Kč s DPH (cena za hadici, práci zvlášť neúčtovali). Dle technika v servisu prý do směsi izolačních pěn přimíchávají i nějaké rostlinné a živočišné složky (kukuřice, kostní moučka pod.) proto jim to chutná. Dle statistik také ožírají kabely k lambda sondě. Po prolezení možných i nemožných diskuzí, jsem řešení s ultrazvukovým plašičem zavrhl, nepřichází do úvahy ani varianta s výbojovými destičkami. Podle mě si podobnou věc dá do auta jen duševně chorý jedinec (nejde jen o neuznání záruky výrobcem automobilu). V první chvíli jsem vystříkal sprejem proti kunám z Autokelly (funguje cca 2-3 týdny) hlavně na savá místa (izolace za motorem, pěnová izolace ze spodní strany krytu motoru atd.). Psí chlupy a srsti jiných životních forem jsem také zavrhl, dle diskuzí je účinek krátkodobý, po zeslábnutí pachů je mizivý. Sice mám nabídku na prakticky neomezenou dodávku tygřích exkrementů (dospělý samec, vůdce smečky), ale cpát něco podobného do motoru...
Nakonec jsem koupil síťky na mýdlo (s údivem při zjištění správného názvu "spořič na mýdlo") a do 3 kusů jsem umístil válečkové náhradní náplně do desinfekčních věšáčků do WC mísy tuším že od Larinu. Paní v drogerii měl sice divně pozorovala, neb jsem obcházel asi 10 metrů regálu a očmuchával všechny varianty od různých výrobců, ale jen tak jsem mohl vybrat ty nejvíce "smradlavé" s co nejvíce syntetickým závanem. Jeden voní jako BonPari, jeden je mořský vánek a jeden měl být vůně borovic ale větší "smrad" jsem na WC necítil.
"Smraďochy" jsem zabalil do spořičů mýdla a následně promotal stahovacími páskami, aby se ani při odpaření náplně nikam nezamotali. Za stahovací pásky jsem je přidělal na místa kde nebudou trpět na vysoké teploty v motorovém prostoru (horní a horní pravý držák světlometu a na rameno držící klakson alarmu na levé straně motoru). Vždycky když otevřu haupnu připadám si jako bych měl hlavu v záchodové míse :), osvěží mě vlna smíchaných "smraďochů".
Do kabiny žádný pach nejde, intenzita v motorovém prostoru je opravdu silná a za dobu 3 měsíců se malý potvor do i30 naštěstí nevrátil. Nicméně za tu dobu stihl ožrat v ulici dvě nové "ochcávky", obě měli rozhryzaný hlavní svazek po celém autě, bohužel takové štěstí neměli.
Sousedka měla kunu v Roomsteru cca o měsíc dříve, i přes vystříkání 2 sprejů se jí vrátila, také zavěsila "smraďochy" a má zatím pokoj.
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Ostatní“