Od počátku problémy: přední parkovací čidla - v servisu jsem byl několikrát a pokaždé vyměnili jeden vadný senzor. Nakonec vyměnili všechny a je klid

Uvolněné zavěšení LP kola: bylo mi divné drobné cukání do volantu. Po odlehčení kola na heveru jsem zjistil velkou vůli. Celé zavěšení bylo uvolněné a kolo se hýbalo cca 1-2 cm na každou stranu. Ihned jsem to odvezl do Hyundaie, provedli opravu a při předání mi sdělili, že se mi velice omlouvají, ale že při výrobě a kompletaci zapomněli na nějakou závlačku a tím se povolila matice na zavěšení. Od té doby to drží ale myslím na to vždy při přezouvání pneu a čekám co se zase kde povolí.
Další problémy jsou nepříjemné tření okrajů přístrojové desky o čelní sklo. Nepříjemně to skřípe z každého rohu a nyní mi začalo klepat i z předních sloupků čelního skla. V servisu to předělávali už 2x a naposledy mi sdělili, že musí sundat celou přístrojovku a upilovat nebo ubrousit nějaké dosedací plochy. Poté už prý bude vše jak má být. Ve sloupcích se prý nejspíše uvolnily plastové držáčky (svorky) a kabelové svazky klepou o stěny sloupku. Pro mě nepochopitelná závada po 2letech.
Další problém - zkroucené přední kotouče po 30tis km a sjeté brzdové destičky. Záruka už se na nic nevztahuje a když jsem se zmínil o staří vozidla 2 roky, že mi to nepřijde normální, aby se skoro nové kotouče zkroutily a destičky sjely, tak mi řekli, že prý moc brzdím. To mě dojali a rozesmáli zároveň.
Četl jsem zde nějaké články o spotřebě a musím říct, že mě to trochu zklamalo. Kupoval jsem kombíka, takže jsem nepočítal s nijak oslnivou spotřebou pod 5 litrů (i když to Hyundai ve svých prospektech a specifikacích udává). Dlouhodobá spotřeba se pohybuje okolo 6,5 litrů/100 km a to jezdíme max ve dvou a zvolna. Na dovolenou do Chorvatska ve čtyřech naložení (cca 2400 km) se spotřeba pohybovala okolo 7 litrů/100 km. S VW 1,9 tdi jsem podobnou trasu před několika léty zvládl za 5 - 5,5 l/100 km. Holt ale nemůžeme srovnávat VW a Hyundai = BOHUŽEL.
A nyní už k tématu manuální řazení. Prosím o rady, poznatky, reakce, ...
Od počátku co vozidlo vlastním mám za studena problém zařadit 1 a 2 převodový stupeň. Je to fakt hodně nepříjemný a rve mi srdce tam rychlosti tak cpát. V servisu Hyundai, kde jsem tuto skutečnost 2x reklamoval, jsem odešel s odpovědí, že je tomu bohužel tak a že s tím nic nedokážou udělat. Že je to výrobní problém. Máte někdo u manuálu ten samý problém nebo jsem koupil špatný nepovedený kousek jen já?
Díky za reakce a pokud budete chtí někdo s něčím poradit nebo se jen podělit o své poznatky, klidně napište...
Najmi - Hyundai i40 SW