Světýlko při otevřených dveří

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

zz
**
Příspěvky: 178
Registrován: 27 srp 2006, 13:44
Bydliště: Severní Morava

Příspěvek od zz »

Háčko mám sice už pět let, ale s dveřma (spínačem) jsem zatím problém neměl, takže neznám přesně zapojení. A už vůbec ne u Accenta. Ale možná pomůže má zkušenost z Forda. Ten má spínač světla ve sloupku, jeden fous je přívod (+), druhý vede ke světlu. Samozřejmě spínače všech dveří jsou zapojeny paralelně. Spínače kontrolek otevřených dveří jsou umístěny přímo v každém ZÁMKU dveří, takže se světlem nemají nic společného. Třeba vám tato informace pomůže. Já bych začal tím, že bych ty dva fousy co vedou do spínače spojil a uvidíš jestli se světlo rozsvítí. Pro sichr to nepropojuj napřímo, ale zkus přes nějakou silnou žárovku. Pokud by to šlo do skratu, tak se jen rozsvítí a nic nevypálíš
Dříve: ..... a Santa Fe 2,4, manuál
nyní khaki Santa 2,2 Dynamic, manuál
Reklama
 

Uživatelský avatar
Lukino
Moderátor
Příspěvky: 457
Registrován: 30 bře 2006, 10:23
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukino »

No já bych začal tím, že bych ten spínač vytáhl ze sloupku a celý ho dokonale vypígloval. Na Sonatě mi to občas zlobí a stačí smirek a je to - spreje jako kontaktol apod. jsou málo.
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Uživatelský avatar
Žluťasek
**
Příspěvky: 249
Registrován: 22 zář 2006, 12:12
Bydliště: Doksy

Příspěvek od Žluťasek »

Cus kluci moc sem vam tu ty prispevky neprocital ale jestli vam jde jen o to svetylko tak mi to tez delalo nejdriv u spolujezdce a pak i u ridice a stacilo jej jen vysroubovat stahnout tu tesnici gumicku a kdyz uz mas jen ten mechanismus tak je tam pruzinka a na ni u konce medena desticka ktera kdyz se dotkne cele kosty rosviti svetylko tak jej ocistete a odsroubujte od ty tycinky na niz je ta pruzinka a pruzinku natahnete a vrat te do puvodniho stavu ja to tak udelal a funguje to bez problemu.
hodne stesti 8)
peter
*
Příspěvky: 11
Registrován: 17 zář 2005, 21:35
Bydliště: Dubnica, Slovensko

Mám presne ten istý problém a to do botky.

Příspěvek od peter »

ĽP dvere, pri otvorení dverí signalizácia rozsvietených svetiel funguje, ale svetlo v aute sa nerozsvieti, ani kontrolka na prístrojovke nesvieti. Bol som u autoelektrikára s iným problémom, spínač mi narýchlo premeral, všetko OK. Boli sme prekvapení, že jedna funkcia ide a tá druhá nie. Všetky ostatné dvere rozsvietia svetlo v kabíne, aj na prístrojovke bez problému. Táto porucha sa prejavuje zvláštne - ono to aj niekoľko mesiacov funguje a zrazu to vypadne na nejaký čas a potom to zase funguje. Neviem, ale asi máme spoločný problém. Predpokladám, že ten spínač je zapojený inak, ako sú tie zvyšné. Dám to ešte pozrieť, je to šikovný odborník, potom sa ozvem, ak to už niekto iný nerozlúšti. :? :? :?
Hyundai Accent 1,5 12V r.v.95
Uživatelský avatar
Mydloch
*
Příspěvky: 31
Registrován: 15 čer 2005, 20:53
Bydliště: Kadaň

Příspěvek od Mydloch »

to Kizby,Peter
Ahoj,máte pravděpodobně proraženou diodu,kterou najdete pod velkým krytem nad pedály,je umístěna po levé straně na svazku kabelů někde u časovacího modulu kontrolky pasů a je omotaná žlutou,modrou nebo červenou izolačkou (podle ročníku).Je na drátu BLU/YEL nebo BLU/BLK který vede z z vývodu č.4 toho časovacího obvodu.

kdyžtak písněte na mail,pošlu schéma.
kizby
*
Příspěvky: 60
Registrován: 11 říj 2006, 11:57
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kizby »

Ahoj lidi moc děkuji "Mydloch" a Pak ještě taky "1vasek" kteří mi radili že je to proraženou diodou u spínací skřínky. Je to taková malá obdélníková mrcha... tak jsem místo ní použil jinou křemíkovou diodu a fachá to :o))) (15A, 1000V) takže ještě jednou díky
Accent 1,3i 12V do provozu 12/1995
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“