Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Niki
*
Příspěvky: 90
Registrován: 09 pro 2014, 19:29

Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od Niki »

V noci při cestě na pobřeží pár km před dálnici nám doslova zkřížil na hlavní cestě v křižovatce cestu se svým Peugeotem ožralý Chorvat 2,45prom. Zůstal stát na přehledné velké křižovatce po 23 hod. žádná jiná auta veliká přehledná křižovatka, nato jsem vjel do blikající křižovatky a ten z.....ý h...l se rozjel obrovský náraz manželka i dcery 11, 2 spaly, poté křik chaos kouř z airbagu po kontrole dcer a manželky jsem zjistil, že ten z...d je nachcaný měl snahu utéct. Auto půl roku staré dle zhodnocení fotek v autosal. na totálku. Příjezd policie, sanitky manželka jela na RTG a starost o dcery auto v křižovatce a řešení policie, asistence atd.
Prostě dovolená v prdelí hlavně, že jsou holky OK. Ale zarážející přístup Hyundai asistence, prý se jedná o dopravní nehodu auto půjčí, ale budu hradit dopravu zpět do Chorvat. Po té asistenční služba ČSOB zajistila odtah a ubyt. v Zágrebu doteď OK. Ráno info, že si cestu zpět hradíme sami takže taxi, vlak za své 220 Eu. Teď si nás po 3 dnech přehazují jako horký brambor ČSOB poj. asistence. kancelář pojistitelů, ČSOB leasing. Auto náhradní nemáme a dle dnešního vyřvaného dne do telefonu
(asi deset telefonátu vše velice vypjatě řešeno) jsem zjistil, že je auto stále v CHOR. Čili závěr cestovní připojištění UNIQA k hovnu, hav.poj. alespoň ubytování, Hyundai asistence nic ](*,) . Jsem nasraný, nešťastný, zároveň děkuji osudu, že jsou dcery a manželka v pořádku. Tak co Vy nato odjížděl jsem z domu v pocitu naprosté důvěry a pocitu jistoty, ve finále člověk zůstane sám bez pomoci a teď řeším co dál. POZOR NA SLIBY . [-X
Je I30 1,4 T-GDI kom. Ara Blue Style
I 30 II 1,6 GDI kom. New Fleet Satin Amber
I 30 II 1,6 CVVT komfort Hazel Brown
Ford Foc 1,8 Titanium LPG
Ford Foc 1,6 Trend
Ford Foc 1,8 Tdci Ghia Futura
Škoda Fabia 1,4
Škoda Felicie 1,3 Glx
Škoda Favorit
Reklama
 

Bohousek
**
Příspěvky: 270
Registrován: 18 kvě 2015, 18:40
Bydliště: Brno

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od Bohousek »

Tak to je fakt k vzteku hlavně ze jste zdraví. Ja bych se asi neudržel. Jinak tedy znamy zase opačnou zkušenost se 40kou. Tak teď teď nevim co si o tom myslet.

Pak dej vedet jak to dopadlo
i30 WG 1.6i CVVT Trikolor FLEET2, steel grey + plná parkovací výbava :)
Škoda fabia 1 1.2htp
VW passat variatn 1.8T 20V
Renault 21 1.8i
Škoda 130 Rapid
Uživatelský avatar
msifa
**
Příspěvky: 168
Registrován: 21 říj 2014, 09:03

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od msifa »

Prostudovat smlouvu a zjistit na co máš nárok. To pak po pojišťovně tvrdě požadovat. Každý kontakt zaznamenat, i když je telefonický, mít poznamenáno kdy s kým a o čem jsi hovořil. V případě, že pojišťovna neplní, k čemu se zavázala, tak jít do právního sporu, případně tento spor medializovat. Bude to stát čas, nervy a ze začátku i peníze. Ale jiná obrana není.
Držím palce.
Hyundai i30WG, 1,6 MPI, Trikolor + komfort, satin amber
Renault Grand Modus 1,2 TCE
Škoda Octavia IV 2.0 TDI DSG (pracovní stroj)
ex-auta
Renault Espace 2.0 16V
Toyota Corolla 1,4 XLI
Citroen BX 1,4 TGE
Fiat Ritmo 2.0 - Abarth
Škoda 1100 MB
copper5252
***
Příspěvky: 911
Registrován: 30 kvě 2015, 16:45

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od copper5252 »

Pokud v tom figuruje čsob tak se nediv jsou zmetci !!!
jinak doufám že už jste doma ? v čr , bo chorvati jsou "zmetci" klidně se vam rodina ožraleho řídiče muže mstít pokud jste v chorvatsku ! pozor na to , a neber to že nehodu spusobil chorvat, jim je to jedno, maji jiné "hodnoty" (ne nedělám si srandu )

jednosuše řečeno se na vas asistence vys*rala ! a pojištovna taky :evil: nechaly vás v tom se pořadně vymáchat :evil: , tohle je děs jak si tohle mužou vubec dovolit , na tvojem místě bych po navratu zašel za pravnikem do poručuji najkého dobrého který má z timhle skušenosti , a poradil jak postupovat ! a klidně zažalovat asistenci a pojištovnu ! za podovod a ponechání ve stavu nouze (nebo jak to přesně je řečeno v zakoně )

Mně se minule zaří stalo něco podobného mněl jsem nehodu z kancem na D1 škoda rapid vs kanec ,policie přijela do 30 minut, prvni na místě byla škoda asistence :) hasiči za 40 minut (nehoda se stala za klimkovickým tunelem smněrem na ostravu ) do doby než se uračili přijet filzy jsem musel řidit dopravu ja, sice to bylo v noci ale i tak slušný provoz sam polak spěchající domu , auto po nehodě zustalo přez dva pruhy jak rychly tak pomaly , dal jsem tři trouhelníky 100 metru za auto tak aby jasně označily jak je překažka "postavena na cestě" do přijezdy fizlu ani jeden trouhelník nepřežil :cry:

ale tedka to hlavní : mněl jsme pojištovnu čsob , havarijní pojištění v pojste je asistence odatah vozidla sražka se zvěří atd !!!odvoz z místa nehody do místa bydliště !!! "prostě ta nejviší" co šlo si zaplatit , police nehodu řešíla asi 40 minut po te hasiči auto daly na kraj dalnice a odtahovka škoda asistence auto naložila , když jsem se ptal kdo mně jako hodla odvest domu že to mám v pojste , tak škoda aisitence mi do oči tvrdila že oni nesmněji nikoho vozit ! asistence pojištovny čsob mi po telefonu tvrdila že to nedělaji (jako odvoz z místa nehody domu ) hm zajimavé v pojistné smlouvě je to jasně napsano !!! takže schrnuto: filzly mně neodvezly-- škoda asistence taky ne -- hasiči taky ne
aistence čosb se ne mně prostě vys*raly ! -- a udržba silnic a dalnic kteří byly na místě mněly jen auto pro dva z takovu tou cedulí šípka smněr jizdy a upozornění nehoda , všichni odjeli až na udržbu silnice a dalnic ti mi řekly že musí počkat dokud neodejdu i ja že mně tam tak nemoužou nechat , nakonec mi nezbylo nic jiného než si zavolat taxika a čekat až se milostive uračí přijet

Po poradě z pravníkem jsem podal žalobu na čsob pro nedodržení smluvních podmínek atd zavěrem ČSOB už nikdy více !!!!! jsou to zmetci a zloději ! nic víc

přeji at ti to dobře dopadne aspon že se nikomu nic nestalo
Naposledy upravil(a) copper5252 dne 15 čer 2015, 04:22, celkem upraveno 2 x.
I20 Active T-GDI 88kw 2016
--------------------------------------------------------------
Nepřeji si aby na moje příspěvky reagoval Mirus30 !!!
a Axel.Foley ! Vendelín ! only_one ! a slabostka!!!!
Niki
*
Příspěvky: 90
Registrován: 09 pro 2014, 19:29

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od Niki »

Přístup ČSOB mně odrazuje na tolik, že zvažuji koupi nového auta s jinou společnosti a jiné značky. Mám GAP tak doufám, že dostanu zpět celou akontaci. Z Chorvatska jsme jeli vlakem dva veliké kufry dvě tašky dva přestupy děs. Shrnuto v noci událost, ráno v 8 po polospánku, protože jsme se do hotelu dostali s odtahem po 3 ráno, tel.konverzace s poj. asist. velvyslanectvím mimochodem velvyslanec mě odpálkoval po žádosti o pomoc nebo alespoň radu, že je to záležitost poj. jsme zvolili cestu vlakem ve 12:30 ze Zágrebu a v 1:45 jsme byli v OVA. Jinak kdyby mi zrovna nezastavil celník ,který náhodou projížděl kolem tak bych toho z...a asi natankoval a to měl štěstí, že nebyli holky zraněné manželka po RTG kdy ji odvezla sanitka a po delší chvíli přivezla zpět měla jenom zhmožděniny.
Je I30 1,4 T-GDI kom. Ara Blue Style
I 30 II 1,6 GDI kom. New Fleet Satin Amber
I 30 II 1,6 CVVT komfort Hazel Brown
Ford Foc 1,8 Titanium LPG
Ford Foc 1,6 Trend
Ford Foc 1,8 Tdci Ghia Futura
Škoda Fabia 1,4
Škoda Felicie 1,3 Glx
Škoda Favorit
Uživatelský avatar
idam.i
*******
Příspěvky: 9008
Registrován: 24 dub 2012, 23:25
Bydliště: Bratislava

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od idam.i »

Niki v prvom rade ,je mi teba aj tvojej rodiny úprimne lúto.Prístup ČSOB aj :hyu: asistent katastrofálny. ](*,) Dúfam,že najhoršie už máš za sebou a nakoniec to dopadne pre teba najlepšie ako je možné.Nedivil by som sa ,keby si po tejto skúsenosti prešiel k inej značke auta aj poisťovne.Čo sa týka dovolenky,šiel si z pobytu,alebo na pobyt.Pokial ešte len na,kto ti preplatí nevyčerpanú,ale predpokladám ,zaplatenú dovolenku ?
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Uživatelský avatar
Axel.Foley
*******
Příspěvky: 20102
Registrován: 07 zář 2011, 00:02
Bydliště: Olomouc

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od Axel.Foley »

Říkám to hrozně nerad, ale, bohužel, pořád platí "když ptáčka lapají, hezky mu zpívají". Tohle je obrovská vychcanost od pojišťovny i od asistence :hyu: Hlavně, že "klient" zaplatí, pojišťovna shrábne peníze a pak si člověče pomož sám ](*,) ](*,) ](*,)

Už to tady zaznělo, ale hlavně, že jste v pořádku. Doufám, že bude líp a vše dobře dopadne. Držím pěsti.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White, alias Tuky
ex Hyu i30 1,4 Trikolor Plus, 08/2011, Continental Silver, alias Číbrný sršeň
ex Ford Escort 1,6 16V kombi, r. v. 1998, tmavě modrý, alias Modrásek
Niki
*
Příspěvky: 90
Registrován: 09 pro 2014, 19:29

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od Niki »

Jeli jsme do Primoštěnu z po. na ut. jsme přespali u sestry v Bratislavě. Cest poho krom zácpy na dálnici do Petržálky Idam I asi ví, až 30 km za hranici Chorvatska ve Varaždínu ten osudný okamžik. Neměli jsme naštěstí nic předplaceno ubyt. bylo domluveno bez zálohy. Takže projetý benzín za 500 km zkažené nakoupené potraviny, provolané peníze, zbytečné cest.připojištění od Uniqy kde jsem volal a řekli, že na naši situaci se nic nevztahuje dále uhrada taxi 130 kun a 200 euro za vlak do ČR. V servise po vzhlédnutých fotkách technik řekl, že je to na 90 % totálka, takže spoluúčast ještě, že mám ten GAP. Jinak musím to co jsem uvedl nárokovat přes Avus spol. zastupující mezinárodní spory ze zákonného pojištění. Už jsem rozhodnutý autem neopustit ČR snad k sestře do SK a na nákup do PL. #-o
Je I30 1,4 T-GDI kom. Ara Blue Style
I 30 II 1,6 GDI kom. New Fleet Satin Amber
I 30 II 1,6 CVVT komfort Hazel Brown
Ford Foc 1,8 Titanium LPG
Ford Foc 1,6 Trend
Ford Foc 1,8 Tdci Ghia Futura
Škoda Fabia 1,4
Škoda Felicie 1,3 Glx
Škoda Favorit
Uživatelský avatar
shawt
******
Příspěvky: 3754
Registrován: 08 bře 2015, 23:23

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od shawt »

Tak to je docela hnus velebnosti...myslim chovani pojistoven...takze, pokud koupim nove auto u Hyundai, tak se na ne vysrat a zajistit si vlatni pojistovnu. By me docela zajimalo, jak by se zachovala Ceska pojistovna.
Jinak, jak pisi ostatni, jeste, ze jste vseci v poradku :wink:
VW Passat Variant B8 2020 110kW TDI EVO
Hyundai i30 kombi 1.6 GDI Czech Edition Festival (08/2016 - 4/2023) :(
Ford Mondeo 2004 2.0 TDCI Ghia 5dv (UK)
Fiat Stilo 1.6 16V 5dv / 1.9 JTD 3dv (UK) / MW 1.6 16V (ČR)
Fiat Punto 1.2 8V 3dv (UK)
Uživatelský avatar
bony
******
Příspěvky: 3409
Registrován: 14 říj 2012, 00:03

Příspěvek od bony »

Proto jsem si bral svoji overenou pojistovnu na kterou se mohu spolehnout. Hlavni je ze jste vsichni v poradku!
mmv
*****
Příspěvky: 1702
Registrován: 06 kvě 2012, 22:50
Bydliště: skoro Praha

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od mmv »

bony a kterápak pojišťovna to je, jestli to neni něco echt tajnýho ??

niki... je to blbý no ... ale zase se ti vyřešil ten problém s tou převodovkou ... bude zajímavý, zde na foru čekat až se někdo ozve že si koupil auto po lehkým ťukanci a že mu převodovka nezařadí jedničku :-k :-k
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
abdulzabak
**
Příspěvky: 351
Registrován: 26 zář 2014, 16:52

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od abdulzabak »

ČSOB pojišťovna? To máte všichni kvůli tomu že jste kupovali auto s financováním? Nebo jsou nějak svázáni s Uniqou ?
Já jsem vzal to značkové u Uniqa přeci jen spoluúčast 0 za 2.99% i s povinným je hezká cena a na Uniqa jsem měl celkem ok reference.
Ke zlaté kartě mám klasické asistenční služby (dovoz benzínu, mechanik na hodinu zadarmo, od global assistance) a cestovní pojištění slušnými limity.
Asi si znovu přečtu podmínky pojistky u Uniqa...
i30 GDI kombi Weekend 2014 Cashmere Brown
Uživatelský avatar
bony
******
Příspěvky: 3409
Registrován: 14 říj 2012, 00:03

Příspěvek od bony »

Allianz nic tajneho v tom neni. Osobne jsem byl prekvapen, kdyz jsem prisel k autu a mel jsem k.o. predek od sousedky. Prijela PCR sepsala a ja to resil s pojistovnou protistrany ( Slavia) Dopadlo to tak ze Slavia prestala komunikovat a vzala to na sebe moje pojistovna, ktera vse vyridila po dvoumesicich nefungovani Slavie. A svete div se vse vyrizeno za 5 dnu vcetne zapujcniho vozu, bez spoluucasti atd. Maximalni spokojenost a timto jeste jednou diky Allianz pojistovne. A Slavii doporucuji velkym obloukem se vyhnout!!
Niki
*
Příspěvky: 90
Registrován: 09 pro 2014, 19:29

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od Niki »

to mmv: je to možné, protože to bude dávat poj. do dražby takže jak to řekl technik v servise, že bude někdo nešťastný je to tak, ale to je záležitost poj. Ale to samé mně napadlo vyřešen problém s jedničkou i když se už neopakoval :-k
Je I30 1,4 T-GDI kom. Ara Blue Style
I 30 II 1,6 GDI kom. New Fleet Satin Amber
I 30 II 1,6 CVVT komfort Hazel Brown
Ford Foc 1,8 Titanium LPG
Ford Foc 1,6 Trend
Ford Foc 1,8 Tdci Ghia Futura
Škoda Fabia 1,4
Škoda Felicie 1,3 Glx
Škoda Favorit
Niki
*
Příspěvky: 90
Registrován: 09 pro 2014, 19:29

Re: Dobravní nehoda v Chorvatsku a přístup pojišťovny

Příspěvek od Niki »

škoda jen, že se mi nedaří sem dostat fotky toho,, lehkého " ťukance.
Je I30 1,4 T-GDI kom. Ara Blue Style
I 30 II 1,6 GDI kom. New Fleet Satin Amber
I 30 II 1,6 CVVT komfort Hazel Brown
Ford Foc 1,8 Titanium LPG
Ford Foc 1,6 Trend
Ford Foc 1,8 Tdci Ghia Futura
Škoda Fabia 1,4
Škoda Felicie 1,3 Glx
Škoda Favorit
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Pokec“