Přestavba na plyn

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Zdeněk

Přestavba na plyn

Příspěvek od Zdeněk »

Dobrý den,
chtěl jsem se Vás zeptat,zda nevíte jestli je možná u Hyundaie Getz 1,3 přestavba na plyn a když ano,kolik by stála.Děkuji za odpověď. 8)
Reklama
 

veteran

přestavba na plyn

Příspěvek od veteran »

Zdravím, osobně konkrétně neporadím, ale jako čerstvý majitel Getze 1,3
hledám na internetu něco o těchto autech a na přestavbu na plyn jsem
narazil u poláků na

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=9245 ... =7#1317328

dá se tomu celkem rozumět a jako informace je to dobré
Návštěvník

LPG

Příspěvek od Návštěvník »

na LPG jde přestavět cokoliv benziňaček, jen ti popstačí aby to bylo vodou chlazene *47* 8)
Uživatelský avatar
Benji
*
Příspěvky: 44
Registrován: 02 srp 2005, 15:29
Bydliště: Praha 9

Příspěvek od Benji »

Nevím, nevím, nakolik je zrovna Getz vhodný na přestavbu. Kam bys dal nádrž na plyn? Už takhle to má malý kufr a nádrží bys jedině zabil vcelku chytře řešené uspořádání vnitřku (sklápění sedaček).
Benji
Hyundai Getz 1,3GLS/60kW 2003 - WO
Opel Vectra 2.0DTi/98kW HB 1999 - L147
Škoda Octavia II Elegance 2.0TDi/103kW
Uživatelský avatar
cypisek
***
Příspěvky: 699
Registrován: 08 črc 2005, 18:29
Bydliště: Orlová
Kontaktovat uživatele:

LPG

Příspěvek od cypisek »

no nadrž jedině pak místo rezervy :wink:
Juraj
**
Příspěvky: 191
Registrován: 18 dub 2005, 20:42
Bydliště: Košice /Slovensko/
Kontaktovat uživatele:

LPG

Příspěvek od Juraj »

...ak je auto prerábané dodatočne na pohon LPG, a nie priamo z výroby, treba počítať s jeho vysokým opotrebovaním oproti pôvodnému pohonu až o viac ako 20-30% :!:
Hyundai Getz 1.1 5dv /VS celadon blue/
DYK

Příspěvek od DYK »

Jojo vypadá to, že časem budeme jezdit na dřevoplyn!! :lol:
xsarahdi

Re: LPG

Příspěvek od xsarahdi »

Juraj píše:...ak je auto prerábané dodatočne na pohon LPG, a nie priamo z výroby, treba počítať s jeho vysokým opotrebovaním oproti pôvodnému pohonu až o viac ako 20-30% :!:


to ako si na to prisiel? to akoze z vyroby je iny motor alebo ma inak osetrene diely?ja som mal plyn v 3 autach,klasiku aj elektroniku a najviac ma vedia pobavit ludia ktory nevedia o com hovoria. :!:
plyn je ekologicky cisty(zvyhodnovanie v niektorych statoch EU),neznecistuje olej(nevytvara sadze a karbon) jedina tech. nevyhoda je zivotnost sviecok 40-50% dole,ale aj tu je uz riesenie(BRISK vyrobil ako prvy a jediny na svete sviecku specialne pre LPG :!: )

ja si chcem kupit GETZ 1.3 a okamzite pojde na LPG ale len ak ma 1.3 kovove sanie.pozriete sa mi pod kapotu ake ma? dik
Lubos Pitro
Příspěvky: 3
Registrován: 19 bře 2006, 12:23

Re: Přestavba na plyn

Příspěvek od Lubos Pitro »

Zdeněk píše:Dobrý den,
chtěl jsem se Vás zeptat,zda nevíte jestli je možná u Hyundaie Getz 1,3 přestavba na plyn a když ano,kolik by stála.Děkuji za odpověď. 8)
¨



Dobrý den
Vlastním Getz 1,3.Po roce jsem si ho nechal přestavět na LPG.Cena přetavby
byla 27 000,-, systém český Lovtec.Nádrž jsem si nechal dát místo rezervy a je o obsahu 38l.Po více než půlročním užívání jsem celkem spokojen.Spotřeba při jízdě na LPG se zvyšuje,v létě zhruba o 10-15%.
V zimě ještě více a to až na 9,3 l LPG.Přesto je to levnější než benzín.Velice se zvýšil dojezd na jednu nádrž plynu a benzinu a to až na 1100 km. To bylo SUPER při dovolené v Chorvatsku,kdy až na místo jsem dojel bez jediného natankování.Plyn jsem bral až v Chorvatsku kde všude stohjí cca 12,-(1km-1kč).Takže cesta vyšla na takové 3000 kč.Bez poplatků.Mohu tedy jen doporučit.Na revizi plynu se musí buď jednou za rok,nebo po 10000km .Stojí 300,-.
Zdeněk-stříbrný Getz
*
Příspěvky: 22
Registrován: 08 pro 2005, 19:38

přestavba na plyn

Příspěvek od Zdeněk-stříbrný Getz »

Ahoj Luboši, :P děkuji Ti za odpověď,píšeš,že máš Getze 1 rok,máš ho nový?, tudíž je v záruce a v servisu mi říkali,že to nedělají,ani dovozci Hyundaie do republiky to nedoporučují,hlavně 3letá záruka,jinak cena by se pohybovala prý kolem 40 000kč v servisu,chtěl jsem se tě zeptat,kde sis to dal dělat,jak dlouho to trvá,co se zárukou atd.
Na oplátku kdybys něco potřeboval vědět,co se týká našeho miláčka rád odpovím.
Ještě jednou děkuji za odpověď a mnoho ujetých kilometrů bez nehod.
Určitě jsi si koupil střešní nosič na reservu a box ne?
Díky
Zdraví Zdeněk-stříbrný Getz(jsem z Prahy 10)
:mrgreen:
Lubos Pitro
Příspěvky: 3
Registrován: 19 bře 2006, 12:23

Re: přestavba na plyn

Příspěvek od Lubos Pitro »

Luboš-žlutý Getz

Koupil jsem ho nového v8/04.O přestavbě na plyn jsem už přemýšlel dávno před tím.Nakonec to uspíšilo podzimní zdražení benzínu na ty šílený ceny.Jsem ze Sušice,tak jsem si to nechal předělat v Katovicích u Strakonic.Poprvé se na to koukl,objednal díly a pak jsem tam auto nechal přes noc a druhý den to bylo fertig.Vybíral jsem z mnoha nabídek,od 20-45 isíc.Přičemž ty dražší nabízely holandský,italský systém.Co jsem ale slyšel,tak ten český není o 20 tisíc horší.Jen je český.Co se týče záruky,tak i mně stašili v Hyundai ať to nedělám,jenže oni to asi budou říkat všude u každé značky.Se zárukou jsem se dozvěděl to, že záruka neplatí u dílů kterých se dotkne plynová přestavba.Takže určitě ne třeba převodovky,klimatizace,serva či něčeho takového,to s tím nemá nic společného.Na druhou stranu záruka na přestavbu LPG je 2 roky,tak si myslím že bych závady řešil v případě potřeby z této záruky.
Těd jsem byl akorát na třetí garanční prohlídce(45 tis) a nebyl problém.
Takže jsem najel 15 tisíc na plyn bez problémů s úsporou asi 0,8-1kč kč na km.Také si myslím že čekat až bude po záruce 3 roky a pak to předělávat na plyn je blbost.Čím dříve to udělám,tím dříve se to vrátí přeci zpět.Auto nevydrží věčně.Ale to je jen můj názor.Na box jsem se vykašlal,jezdím z 90% sám tak mám rezervu hozenou v kufru.
A co ty jak dlouho máte Getze a kolik najeto a spokojenost?

Luboš.



:o
Zdeněk-stříbrný Getz
*
Příspěvky: 22
Registrován: 08 pro 2005, 19:38

přestavba na plyn

Příspěvek od Zdeněk-stříbrný Getz »

Děkuji za rychlou odpoveď Luboši, :lol: auto mám 2 roky,kupoval jsem to u auto Zeman,když byla v akci klimatizace zadarmo,mám 2 metry,zkoušel jsem to u Fábie,ale bylo tam málo místa,hlavně sedadlo se nedalo dobře sklápět a za mě by se nikdo nevešel,tak manželka vybrala našho miláčka a je tam více místa než ve Fábii,na Tebe nemám,mám najeto 5 000km,jezdím pouze víkendově.
Až na tu spotřebu,která se pohybuje za ty 2 roky 7 l na 100 km.
Jezdím do 3 500 ot,v létě jsem byl ma první prohlídce v Pardubicích a platil jsem necelé 2 000 kč,takže je to levnější asi o 1 500 kč než v Praze.
Chci si ho na jaře odhlučnit mirelonem,poprosím známého ze servisu,u starších aut jsem to uměl,ale u nových se bojím , hlavně se pomalu nikam
nedostaneš s klíčema.
Jak jsem psal,cena na plyn v Praze je katastrofální,co se dá dělat
Ještě jednou dík a hezký zbytek neděle
zdraví Zdeněk-stříbrný Getz
8)
bigosp
*
Příspěvky: 52
Registrován: 30 lis 2006, 18:10

getz na LPG

Příspěvek od bigosp »

Já jsem douho váhal, ale nakonec jsem se rozhodl přestavět na LPG i své auto. Getz 1.3 r.v.2003 najeto 108000 km. Na plyn mám najeto 50 km a zatím super. Jenom mi probíjí indukční cívka takže nemůžu jezdiz s velkou akcelerací. Cívka je obědnaná z Belgie a za týden tu bude 2200 kč (jsou tam 2) Ta cívka je moje první závada po 108000. Měsíčně jezdím minimálně 4000 Km. Až získám více zkušenosti z LPG ozvu se.

Cena přestavby 31000 ELPIGAZ Brno.
vipe

Příspěvek od vipe »

bigosp ať ti to jezdí. To máš teda pěknej ranec kilometrů. :shock:
bigosp
*
Příspěvky: 52
Registrován: 30 lis 2006, 18:10

Příspěvek od bigosp »

no je to opravdu spousta km, hodně mne mrzí, že jsem to koupil zrovna ve chvíli, kdy v této výbavě nebyla klima, no co se dá dělat
Odpovědět

Zpět na „GETZ“