Terracan 2,9crdi ,motor nejde do otáček

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Reno608
Příspěvky: 8
Registrován: 18 bře 2010, 21:11

Terracan 2,9crdi ,motor nejde do otáček

Příspěvek od Reno608 »

Zdravím všechny, před týdnem jsem koupul Terracana CRDI 2004 dovoz z D naj 169tkm, motor bez výkonu při jízdě točí max 2100ot a při volnoběhu 2800ot/min a nic víc, vyměníli váhu vzduchu a prý jinak OK ale ujel jsem 500km na jeden zátah a porucha se opakujé tak jedu přímo do servisu HYUNDAI kde to napojili na PC ale nic nenašli akorát pár krát promačkli balonkové čerpadlo paliva a auto se opět rozjélo akorát po 150km se závada opakovala a mačkání balónku nepomáhá tak jsem vyměníl palivový filtr ale je to beze změny ,startuje dobře a volnoběh drží, tak poraďte PROSÍM!!!!
Reklama
 

Uživatelský avatar
Valent2004
**
Příspěvky: 118
Registrován: 17 čer 2008, 11:38
Bydliště: Levoča
Kontaktovat uživatele:

Re: Terracan 2,9crdi ,motor nejde do otáček

Příspěvek od Valent2004 »

Nazdar, pri kúpe auta si trafil do čierneho. Mal som tú istú chybu ako ty. Akurát neverím,že diagnostika nevypíše žiednu závadu. Auto ti prepne do núdzového systému, a vtedy diagnostika vypíše dôvod. Mne vypísalo vtedy chybu - nízka hodnota budenia 2. válec.
Čo znamenalo upchatý vstrek na 2. válci, všetka nafta do prepadu. Poslal som vstrek na repas, založil a bolo po probléme.
Doporučujem dať to na poriadnu diagnostiku, skontrolovať vstreky.
Hyundai Terracan 2,9 CRDI
VW Sharan 1,9 TDi 4Motion
MIDAR2007
**
Příspěvky: 151
Registrován: 10 úno 2009, 21:22

Re: Terracan 2,9crdi ,motor nejde do otáček

Příspěvek od MIDAR2007 »

Tak jak píše Valent. A pokud budeš mít vstřiky v pořádku, i když tomu nevěřím, tak je nabeton v hajzlu čerpadlo. Vím o čem mluvím. Před měsícem jsem nechal zrepasovat vstřiky a čerpadlo a všechno bylo OK. Dokud mě nesestřelil z cesty dvacetiletý blbeček, který má řidičák půl roku a myslí si, že je na silnici největší king. Jo a na repasi si nachystej 35-45 000,-, to podle toho, jak jsou kde hodní.
Reno608
Příspěvky: 8
Registrován: 18 bře 2010, 21:11

Re: Terracan 2,9crdi ,motor nejde do otáček

Příspěvek od Reno608 »

:( :cry: tak to je super, akorát nechápu jestli je ucpaný vstřik jak to ,že v servisu to tak lehce odstraníli jen napojením na diagostiku a pomačkáním čerpadla nafty a už to jelo , akorát tam byla načtená chyba proto že jsem zkoušel odpojí váhu vzduch.Byl jsem u toho.
Doporučili mi vyměnit palivový filtr ale než jsem ho stačil vyměnit opět to přestalo jezdit.
No uvidím v ponděli tam jedu znovu.
MIDAR2007
**
Příspěvky: 151
Registrován: 10 úno 2009, 21:22

Re: Terracan 2,9crdi ,motor nejde do otáček

Příspěvek od MIDAR2007 »

Troufám si tvrdit, že je to spíše byla souhra náhod a okolností, že to pak zase nějakou dobu jelo. Když budeš mít čas a projdeš si zde celou diskuzi, zjistíš, že značkové hyundai servisy málokdy přijdou na skutečnou závadu. Tak jako tu třeba jeden kolega napsal, že při stejné závadě, jakou máš ty, mu v servisu vyměnili spínač brzdových světel a auto najednou začalo jet. Samozřejmě to byl nesmysl. Nemá to žádnou souvislost. Věř tomu, že to bude to čerpadlo i s těmi vstřiky, má už prostě svoje najeto a je to nejčastější příčina toho, co popisuješ. Ta čerpadla jsou opravdu šunty.Každopádně doporučuji přidávat do nafty aditiva.
stankoci
Příspěvky: 5
Registrován: 16 zář 2015, 11:51

Re: Terracan 2,9crdi ,motor nejde do otáček

Příspěvek od stankoci »

Zdravim Vas, asi to nie je presne tento problem a mozno aj ano.

riesim problem s otackami. Najprv som si myslel, ze to je spojka, ale asi nie. Auto najprv slapalo bez problemov. Nesklor sa objavil problem pri akceleracii. Ked normalne pridam plyn tak vyskocia otacky, motor zaburaca no auto zrychli velmi pomaly. Na prevodovom stupni 1a2 sa to neprejavuje, no napriklad na dialnici na 4 a 5 to je dost znatelnhe. Ked otacky po pridani vyskocia, tak sa po sekunde vratia spat no auto zrychluje velmi pomaly. Pri zoslapnuti plynu uplne na zem auto zrychluje sice lepsie, ale pocut slabe rapkanie v urovni spolujazdca. Predtym som citil hned zaber a otacky korespondovali aj so zrychlenim auta. Teraz napriklad pridem na dialnicu a zrychlenie mi trva dost dlho. Spojka nesmrdi ani sa nepali. Nestretli ste sa nahodou s niecim takym ? Dakujem
Uživatelský avatar
Mira2
*
Příspěvky: 16
Registrován: 08 dub 2016, 18:09

Re: Terracan 2,9crdi ,motor nejde do otáček

Příspěvek od Mira2 »

Ted resim to same. Jel jsem cca 80-100 rovny usek pote na svetlech po pridani plynu auto nemelo tah neslo do otacek moje podezreni padlo na turbo ale uvidim presne po diag ptze jsem nasel v pal. filtru bordel takze mozna vstriky a samozdrejme cisteni pal soustavy =D>

EDIT.: po diagnostice kod chyby P1640 tzn "nejake" hlavni rele nebo co :D chyba byla vymazana spadl kamen ze srdce, ze to nebyly vstriky ci cerpadlo a terracan zase skace prez kaluze. diagnostika u hjundaje 650 bez dph a bez urceni zavady. takze diagnostika jinde 300 vcetne mazani zavad.
Odpovědět

Zpět na „TERRACAN“