Tak předně Kia měla loni akci -60 tisíc na naftu a pak poměrně solidní slevu na firemní fleet a ještě odečtu DPH... takže to auto stojí zcela vybavené výrazně, výrazně příjemnou cenovku oproti GT. Já mám na blbnutí Jaguara

nepotřebuju svižnější hatchback, protože tady se nedá o Hot Hatchy vůbec mluvit. GTčko jede příjemně, ale rozhodně to zdaleka nemá na opravdu krále třídy kde je Golf a třeba Type-R od Hondy nebo Megane RS a i to je třeba docela podstatné, byť pro normální lidi je to výkon neuvěřitelnej, tak mě to nepřijde nijak okouzlující, abych o tom vůbec přemýšlel když mám doma výkonější stroj s pohonem zábavnější nápravy
Upřímně bych nepotřeboval zrovna paket GT Line, spokojil bych se klidně s obyčejnou karoserií s zajímavější barevnou kombinací interier karoseri, jenže když sem měl oba vozy půjčené, tak podvozek comfortu je tak stupidně měkkej, houpací a nepříjemně nedotáčivej, že i žena říkala, že se ji v GTlinu jede lépe pocitově. A nebýt GT linu, tak bych korejce uplně opustil a opravdu pořídil něco jiného bez ohledu na ceny. Nemá to možná tak super promyšlené detaily jako třeba koncern, nemá to navíc těch 150 moložek v katalogu jako příplatek, ale nenašel sem nic (snad kromě lepšího audia a nezávislého topení) co bych navíc ještě potřeboval.
I tak, když chceš něco podobného, tak v obdobné výbavě to je u koncernu +100 tisíc u škodovky OIII, VW si řekne u golfa varianta ještě víc. U ostatních značek to je hodně podobné. Snad kromě Megana, kde se čeká no nový model a auta mají hodně levná, ale <> nechci. Takže suma sumárum, mě to vyšlo jako slušný mix všeho co jsem tak nějak +- od auta chtěl, za cenu nižší než sem si stanovil hranici.
a jen tak btw cena ceníková včetně laku a střechy je 639 000Kč po odečtění slev je stále výrazně dražší o min 100 tisíc než civilní GT line s výbavou.. Takže je otázka, zdali ty sedadla a volant, vetší kola a 50kw výkonu za to stojí