Pred 2 rokmi som bol rozhodnutý pre i30 kombi, už som si aj dal zarezervovať jeden 1,7 CRDI vo výbave Family v tmavo šedej metalíze. Auto sa mi páčilo, vyberal som podľa vzhľadu. Veľmi som nemal čas riešiť nejaké skúšobné jazdy, nakoniec som si ale predsa len u predajcu požičal jednu i30. Priznám sa, bol som šokovaný hlučnosťou, ktorá sa dostávala do interiéru od kolies. Vtedy som mal Leon FR 5F, s tým som bol aj na predajni a ten rozdiel bol neskutočný. Akože fakt som nečakal tak hlučné auto, aj keď som o tom čítal pred tým na viacerých zahraničných stránkach, ale neveril som, kým som nevyskúšal. Objednávku som okamžite stopol a zobral narýchlo skladovku Astru ST, bez skúšobnej jazdy... Mal som už zopár áut, po Astre som si vlani kúpil tentokrát jazdenú Octaviu II Combi, ktorá bola tiež o hodne tichšia ako i30. Neviem prečo to nedoriešili, i30 je fakt pekné auto, síce pre mňa s trochu divokým stredovým panelom, ale celkovo sa mi naozaj páči, ale toto kazí dojem z celého auta. Čo čert nechcel, pred mesiacom som si prevzal nového Tucsona, ako ináč, zasa bez skúšobnej jazdy, sedel som v ňom akurát na autosalóne v BA na jar, auto som objednával len formou emailov s predajcom

Ale Hyundai prekvapil, tentokrát príjemne. Auto je krásne tiché, neporovnateľne lepšie vyriešili odhlučnenie. Hádam v tom budú pokračovať aj v ďalšej generácii i30.