- Logan_sedan_4_WEB.jpg (33.87 KiB) Zobrazeno 5992 x

- Logan_sedan_2_WEB.jpg (40.18 KiB) Zobrazeno 5995 x
Jak jsem kousek výše psal o těch 2 daciích, tak ani jednu z nich už nemám, červeného kombíka mi odtáhla bývalka při rozvodu a bílého jsem musel prodat v souvislosti s vypořádáním společného majetku po rozvodu, byl na úvěr a nechtěl jsem pokračovat se splátkami společného úvěru z manželství do nových životních dobrodružství. Mám čistý stůl a dost vyluxovaný účet.
No a 19. 10. jsem koupil další Dacii, tentokrát Logan sedan 1,2 16V 55 kW, což je osvědčený benzinový motor resp. francouzská poháněcí jednotka, která byla dávaná do vozů Renault Clio, Thalia a dalších. Tentokrát jsem sáhl po ojetině, s najetými 24 800 km a 5 let staré. První verze po faceliftu. Cena 85 900,-. Zánovní auto kilometricky určené na ježdění do práce, s H1 se dost nedalo, drahé a problémy s parkováním v Praze kvůli velikosti. Takže první co bylo, když jsem se trošku začal po rozvodu finančně mátořit, že jsem koupil tohle pohybovadlo. Kufr nějakých 560 litrů. Je úplně holé, je tam jen ABS, posilovač brzd a couvací pípák, pak ještě 2 asistenty na přední ose, nic v elektrice a dokonce ani rádio (to tam budu zítra dávat, ale mám ho doma z té první Dacie MCV-po vykradení jsem ho nemontoval, jen na pojistku vyfasoval v servisu). Ovšem výhoda je, že co tam není, nemůže se porouchat a tedy nemusí ani udržovat a opravovat. Narozdíl od kombíku MCV I je to velmi živé autíčko, nijak hezké, ale statisticky bezproblémové. Spotřeba zatím kolem 5,4 litru průměrně, ale zlepšuji se postupně. A začal jsem používat benzinový VIF. Je z CB a nechal jsem si původní číslo.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva