Dunění motoru 1,6

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
Casey27
**
Příspěvky: 101
Registrován: 19 pro 2016, 21:02

Dunění motoru 1,6

Příspěvek od Casey27 »

Zdravím, jsem čerstvým majitelem ix20 1,6. Při přebírání vozu jsem byl díky zdejšímu foru poučen na co si dát pozor a vše co se dalo si pohlídal. Při mém štěstí jsem očekával, že nebude vše ok a samo nebylo.... špatně seřízená (utopená) kapora motoru, která nešla skoro zavřít a byla cca o 8mm níž něž světlomety a to stejné u kufru (ten se dal zavřít snad jedině " s rozběhem"). Vše seřízeno prodejcem (přístup ok) a na druhý pokus proběhlo předání ok.

Ale teď k tomu proč píšu. Při cestě ze salonu po cca 50km začal mít motor dunivý zvuk. Dojel jsem domů a říkal si, že se mně to jen třeba zdálo. Dnes po nastartování ok, ale při zastavení na benzince motor na volnoběh zase jakoby duněl, někdy je dunění slyšet i při jízdě (hlavně v zátahu) a při prošlápnutí při vyřazení jak spadnou otáčky na volnoběh, tak z výfuku jakoby "zabublá".... navíc je cítit jako by motor špatně spaloval. Měl někdo s novým vozem podobnou zkušenost? Je to u nového motoru ok.....? Popř co to bylo a jak se na to tvářili v servisu... jestli nebyla odpověď to je normální?

Abych nezakládal další téma, tak přidám ještě dvě věci co se mi nezdají. 1. Spojka někdy zabírá plynule a někdy jako bych ji pustil prudce... prostě škub.... a pak si připadám jak začátečník a nebo že jezdím na klokaní benzín. 2. Řazení jde hodně z tuha... hlavně 2,4,6... jako bych se musel trefit mezi zuby... není to že tam kvalt zapadne, ale musím překonat jakoby odpor. Přitom někdy to tam padne jak po másle... jen cvak.
Prosím o info, zda jste někdo neměli také tyhle potíže s novým vozem... zda je to ok a pokud ne, tak jaký byl postoj servisu? jen abych věděl na co se mám těšit.

Snad jsem nezaložil nové téma zbytečně a někde to už není probráno? Pokud ano tak se omlouvám, ale tyto problémy jsem nikde nenašel. Díky za info.
Reklama
 

Odpovědět

Zpět na „ix20“