s i30 jsem bohužel tu čest na dlouhé trasy (to je u mě aspoň tak 5 hod a víc v kuse) neměl. Ale je fakt, že sedačka byla pohodlnější a pokud by mě v ní taky nebolela záda, tak by byla lepší (Ale zase se mi nelíbila ta plastovå zadni část se síťkovou kapsou jak v autobusu

).
Jinak sedačky v různých typech Škodovek, VW, Citroenů, Renaultů a Fordů byly pro má záda na dlouhých trasách vždy problém. A nejen nižší střední třída. Teď jsem jel z Rakouska Tiguanem, kde je i vyšší posaz a už po dvou hodinách mě chytla záda, která byla úplně v pohodě víc jak půl roku...
Ale nejsem asi úplně typický vzorek. Jen jsem si "odělal" záda ve služebních Octaviích, kde jsem najezdil šíleně km a od té doby mám tento problém. Myslel jsem, že obecně u všech aut, až do koupě Ceeda, kde mám kupodivu klid. To mė překvapilo. Nečekal jsem to. Netvrdím, že je to jediné auto, kde bych neměl problém, ale zatím jsem neměl to štěstí na jiné. Takže za me má ta sedačka jedničku. Kdybych měl to štěstí a místo služebníma Škodovkama jezdil tímto Ceedem, tak věřím, že bych se zády v autech neměl dodnes problém, jenže to bych tak tvrdou sedačku nedocenil - sytý hladovému nevěří...

Když se člověk hrbí celé dny a tisíce hodin v měkké sedačce, tak na to nakonec dojede. Tahle sedačka to hrbení při správném nastavení nedovolí