Pepo, to se fakt odhadnout nedá. Když jezdím častěji delší trasy, vydrží v pohodě přes 100 tisíc km. Ale Punto mi třeba jezdilo hodně po městě s málo vyjížďkami ven a baterka šla do kopru po 3 letech a necelých 60 tkm. ix20, ta jezdí doma jenom okolo komína a baterka se měnila po 3 letech a pouhých 9 tisících km!
Ceeda jsem prodával při 95 tkm, měsíc před tím ukazoval test baterky při garančce testovací startovací proud 440 A (rok předtím 480 A), tedy hodně přes požadovanou hodnotu. Nový majitel mi ale po 3 měsících volal, že baterka je úplně v kopru a ani nejde nabít. Dojíždí prý denně 6 km do práce, což je asi na dnešní elektrosoustavu v autě na dobíjení aku málo...
A hlavně, jak píše Richard, ona ta baterka ani nevydá nějaké varování a zdechne zcela překvapivě, i když ještě chvíli předtím vesele startuje.
Takže pokud máš pochybnosti, porozhlédni se po okolí, kde prodávají akumulátory a jestli je mají skladem

A pro jistotu si zjisti, co bys tam chtěl dát, aby jsi byl na případný potřebný nákup připraven.