Mal som predné senzory na minulom aute a priznám sa ,že občas mi chýbu.
Dá sa bez nich žiť,no s nimi je to lepšie.A to som ich v minulosti pokladal za zbytočnosť.
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Myslim si, že bez předních se dá žít, když se člověk naučí, kde mu končí předek. S nimi je to spíš taková pojistka, že si něco nepřehlédl. Bez zadních (když nemáš kameru) už je to horší, jednak kvůli parkování, protože v dnešních autech je výhled dozadu vetšinou hodně omezen, ale i kvůli tomu, že když za auto skočí dítě, hned člověk ví, že se něco děje.
Měl jsem kdysi na víkend půjčeného Qashqai-e bez kamery a čidel vzadu (auto za 470.000,- ). Při couvání nic příjemného. Ačkoliv couvám na zrcátka, zadek je vysoký, dozadu pořádně nevidíš... zvlášť, kdyby tam někdo nečekaně vběhl...
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Přesně, jak si člověk zvykne na zadní senzory, kdykoli jsem měl půjčený auto bez senzorů a couval jsem, měl jsem hodně blbý pocit. Navíc jsem se několikrát přistihl, že jsem málem v garáži nacouval do zdi, protože jsem zkrátka jel a podvědomě čekal, že začnou senzory pípat. A oni nepípaly, když nebyly Na poslední chvíli jsem si to naštěstí uvědomil a pak mě polil pot, uf
Myslíš ten stav, kdy mi moje auto osazené senzory nabourali, tak jsem měl půjčené auto bez senzorů, a to půjčené auto jsem seznámil bokem zadního nárazníku s vedle stojícím letitým Méganem ? Půjčené auto mělo na nárazníku pořádně odrbaný lak a na tom starém Méganu nebylo vůbec nic . Je to sice 6 let, ale stydím se za to pořád...
Bývalý kolega kdysi dostal nové auto se zadními senzory. Asi o dva týdny měl doškrábaný celý zadní nárazník. Prý testoval parkovací senzory proti stěně a čekal, kdy auto zastaví... zastavilo o stěnu... Holt, nikdo mu nevysvětlil, jak senzory (ne)fungují
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
To kamarád před lety couval s A8 u InterContinentalu a senzory nezaregistrovaly takový betonový patníček cca v polovině šířky vozidla Tušil jsem, že oprava v servisu bude veliká, ale fakt jsem nečekal, že za promáčklý nárazník se senzorama se u Audi platí tolik jako za zánovní Fabii !
Mno, dnes už bych se tolik nedivil....
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....