Ahoj, do New Accenta se dávaly 3 motory a to 2 atmosférické 1,4 71kw a 1,6 82kW a jeden turbo diesel 1,5 crdi 81kW.
Již ta 1,4 s autem hezky cvíčí, snad jednoho dne budu mít možnost si vyzkoušet i další motorizace (kdo ví, třeba až se mi zvedne ještě o pár tisíc km nájezd, tak si pořídím ono zmiňované crdi

) a accentů s 1,6kou je bohužel jak šafránů
Nejčastější problémy si z fora vybavím snad jen origo tlumiče a el. posilovač, který nový stojí asi 40k ale naštěstí se již našlo pár lidí, co ho zrepasují za cenu kolem 7k kč. Ale ten snad ke konci výroby podchotili...
Někdy v roce 2008 již začal výrobce trochu šetřit a tak se může stát, že nebudeš mít podsvícené tlačítka ovládání oken, chrom znak na volantu, čidlo venkovní teploty (některé měsíce výroby měli natáhnutou aspoň kabeláž), tapucírnk víka kufru ( u kufru si kdyžtak dávej pozor na ty závěsný háky, když máš úplně narvaný kufr, tak musíš nějak udělat na ně místo, aby nic nepoškodili). Dále už chybí od toho roku 2008 jen drobnosti (i když u ty zamrzí) jako je úchyt krytky falešného dna kufru a gumová krytka u zámku kufru (jak je čidlo otevření kufru). Na víc si teď nevzpomenu...
Má spotřeba za ten rok co ho vlastním je 6,67 a to jen díky tomu, že jsem hova*o a nějak mi s ním nejde jezdit 90/hod
no.. Cena náhradních dílů.. Co ti budu povídat.. Není to škodovka a díly se tím pádem neválejí na každým rohu za pár frflí, ale únosný to je
No, snad jsem tě moc nevystrašil, já osobně jsem s ácou spokojen. Budeš se muset hold smířit i s tím, že to je jen sedan a tak do něj nedostaneš moc objemných věcí, ale taky jsem párkrát žasnul, co vše se mi do něj vešlo
PS: 2007+ je zde na foru označován jako new accent (officiální označení má accent mc) a zde je o něm spousta stran
https://www.hyundaiclub.net/viewforum.php?f=46