tento týden jsem koupil ojeté

1) Včera jsem si všiml, že palubní počítač pořád svítí, i když je klíč venku ze zapalování a zamknuté auto, svítí a ukazuje informace neustále. Po nastartování se akorát restartuje (vypne se, objeví se logo a zapne se). V manuálu je psáno, že má být aktivní jen když je klíč v zapalování v polohách nastartováno nebo při "jen zaplé elektrice". Je možné, že to předchozí majitel nějak "předělal", že je PP zaplý pořád?
2) Poté ten PP ukazuje jen TRIP A, TRIP B a .. nějaký čas.. asi kolik hodin najede od posledního vynulování. Co by obnášelo a je vůbec nějak možné udělat něco, aby PP zobrazoval i průměrnou spotřebu, okamžitou sp. a dojezd?
3) Poté trochu mimo téma elektriky, jestli nevadí - mám k autu samozřejmě dva klíče. Chtěl jsem si vzít ten hezčí (byl záložní asi), odemkl sem auto bezproblémů, ale do zapalování nešel strčit celý ani po krátkém boji a otáčení klíče, takže jsem musel zpět domů pro ten druhý. Ten tam jde v pořádku, občas se také zasekne, ale bezproblémů tam jde. Drážky na klíčích jsou od pohledu stejné. Kde by mohla být chyba?
Děkuji předem za jakoukoliv nápomocnou odpověď,
izzer