Pribúdanie oleja
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
-
Pribúdanie oleja
Zdravím, mám otázku, je možné aby po výmene oleja a prejdení cca 2500 km od výmeny, mi pribudol olej v motore. Dnes som kontroloval hladinu oleja a je cca 1 cm nad hornou ryskou. Mám Hyundai i30 2017 - CRDI 81 kW. Neviem či to nebolo už od výmeny preliate lebo som si to neskontroloval, ale ak nie viete mi s tým poradiť? Zajtra som nahlásený na diagnostiku + že ten olej prebytočný vysajú.
ďakujem za pomoc ak sa s tým niekto stretol
ďakujem za pomoc ak sa s tým niekto stretol
- Reklama
- Richard555
Re: Pribúdanie oleja
Jo je to možné, ale nepřibývá ti olej, ale olej ti ředí nafta
Stává se to při provozu na krátké vzdálenosti se studeným motorem a přispívá k tomu i vypalování DPF...... Z výše uvedených důvodu bych měnil olej častěji....

Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
-
To si myslím aj ja, len keď ja tých krátkych trás moc nespravím. Čo bude treba spraviť s tým olejom (naftou) odsať to čo je nad mierku? prípadne odsať viac a doliať olej? Mám najazdených 28000 km.
Ked ti nedokonci regeneraciu dpf tak sa ti nafta dostane do oleja,ja som 2x nemohol dokoncit a mal som 4mm nad risku. Bud si kupis odsavacku oleja a odcucnes pod risku alebo z dola vypustis trosku ale budes zamazany,olej vymienam po 15000,viac sa mi zda masaker len ak sa auta nechces zbavit po 4 rokoch
1.6crdi 66kw 2010 dpf
-
Ok, a vždy doliať nový?
Nedolievam,olej mi nezere a davam pozor aby sa mi regeneracia dokoncila,robi mi to cca kazdych 576km a trva to asi 16km,otacky drzim na 2000
1.6crdi 66kw 2010 dpf
Šel jsem s tím samým do servisu aaa vyměnili mi lambda sondu. Prý je původní nevyhovující, takže je vyměňují v rámci záruky. Jeď do servisu... A regeneraci DPF jsem teda ještě nikdy nezaznamenal, auto nic nehlásí...
To kedy ti zacne :
mas vyssiu aktualnu spotrebu,
citis jak keby ti dusilo auto,
mas zaradenu rychlost pustis nohu z pedalu okazuje ti 0.0 ked ti cisti mas 0,6 alebo 0,8
mas vyssiu aktualnu spotrebu,
citis jak keby ti dusilo auto,
mas zaradenu rychlost pustis nohu z pedalu okazuje ti 0.0 ked ti cisti mas 0,6 alebo 0,8
1.6crdi 66kw 2010 dpf
Diesel Hyundaije je línej prakticky ve všech situacích. Proto doplatím auto a jdu do staršího auta s pořádným motorem. Ekologie je k ničemu...
Myslis ze ostatne auta nemaju problemi? Pojdu behom polroka po dizloch starsich a po starsich benzinakoch coskoro. Emistna kontrola nebude lahka na starsich autach.
Teraz ta to dpf sere ale uvidis naucis sa s tim zit lebo bud dpf alebo elektromobil,stareho dizla by som nekupoval
Kolega si kupil kodiaka 43000e vysolil,behol roka ked to spocital ho mal vise 3mesiace v servise,ked ho kupil hned po 2tyzdnoch,prevodovka chrchotala,nieco so svetlami,po 2mesiacoch nenastartovala,v zakrutach mu nieco chrcalo,to by nasralo tolke peniaze vysolit a behat a znervoznovat sa a vadid v servise
Teraz ta to dpf sere ale uvidis naucis sa s tim zit lebo bud dpf alebo elektromobil,stareho dizla by som nekupoval
Kolega si kupil kodiaka 43000e vysolil,behol roka ked to spocital ho mal vise 3mesiace v servise,ked ho kupil hned po 2tyzdnoch,prevodovka chrchotala,nieco so svetlami,po 2mesiacoch nenastartovala,v zakrutach mu nieco chrcalo,to by nasralo tolke peniaze vysolit a behat a znervoznovat sa a vadid v servise
1.6crdi 66kw 2010 dpf
Mozete mi niekto povedat, co vychadza z vyfuku ak mam auto na LPG? Dakujem.Pikacu86 píše:Myslis ze ostatne auta nemaju problemi? Pojdu behom polroka po dizloch starsich a po starsich benzinakoch coskoro. Emistna kontrola nebude lahka na starsich autach.
I30 kombi, 1.4TGDI, Style, 7 - DCT, RLED, Safety pack plus, 103 kW.
Citroen Xsara 1.4 i, 55 kW.
Citroen Xsara 1.4 i, 55 kW.
S nadbytkem vzduchu (kyslíku) se propan spaluje na vodu a oxid uhličitý
C3H8 + 5 O2 → 3 CO2 + 4 H2O.
Při menším množství kyslíku vzniká místo oxidu uhličitého oxid uhelnatý
2 C3H8 + 7 O2 → 6 CO + 8 H2O,
při jeho nedostatku se propan spaluje pouze na vodu a uhlík (saze)
2 C3H8 + 4 O2 → 6 C + 8 H2O.
Citlivou oxidací může být přeměněn na kyselinu propionovou
2 C3H8 + 3 O2 → 2 CH3CH2COOH + 2 H2O.
Při dostatku kyslíku se butan spaluje na oxid uhličitý a vodní páru.
2 C4H10 + 13 O2 → 8 CO2 + 10 H2O
Při nedostatku kyslíku může vznikat také uhlík (saze) a oxid uhelnatý.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Propan
https://cs.wikipedia.org/wiki/Butan
C3H8 + 5 O2 → 3 CO2 + 4 H2O.
Při menším množství kyslíku vzniká místo oxidu uhličitého oxid uhelnatý
2 C3H8 + 7 O2 → 6 CO + 8 H2O,
při jeho nedostatku se propan spaluje pouze na vodu a uhlík (saze)
2 C3H8 + 4 O2 → 6 C + 8 H2O.
Citlivou oxidací může být přeměněn na kyselinu propionovou
2 C3H8 + 3 O2 → 2 CH3CH2COOH + 2 H2O.
Při dostatku kyslíku se butan spaluje na oxid uhličitý a vodní páru.
2 C4H10 + 13 O2 → 8 CO2 + 10 H2O
Při nedostatku kyslíku může vznikat také uhlík (saze) a oxid uhelnatý.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Propan
https://cs.wikipedia.org/wiki/Butan
i30 kombi, 1.4 T-GDI, Style Navi Go! (18- )
-
i30 CW, 1.4 CVVT, LPG, Trikolor Style (12-18)
Daewoo Nubira 2.0 16V CDX, LPG (06-12)
Š Felicia kombi 1.3 Color (00-06)
VW Passat II kombi 1.8 (96-00)
Škoda 120L (95-96)
Trabant 601 limousine, 0,6L (94-95)
-
i30 CW, 1.4 CVVT, LPG, Trikolor Style (12-18)
Daewoo Nubira 2.0 16V CDX, LPG (06-12)
Š Felicia kombi 1.3 Color (00-06)
VW Passat II kombi 1.8 (96-00)
Škoda 120L (95-96)
Trabant 601 limousine, 0,6L (94-95)
Tohle je u našich aut docela problém. Moji dva kamarádi mají oba i30. Jeden 1.6 CRDi, druhý 1.4 CVVT.
U obou jsme měnili motorový olej, jen k spodní rysce měrky. Asi po měsíci u obou aut dosahuje měrka skoro do půlky mezi spodní a horní ryskou, takže oleje přibylo tak 2-3 decky. V dieselu je z oleje cítit nafta, v benzíňáku cítím vůni benzínu. Oba motory mají bohužel DPF, tedy filtr pevných částic.
Ani jeden dosud nikdy za jízdy nepostřehl, kdy a jestli vůbec došlo k vypalování DPF.
Já jsem jen rád, že můj Accent 1.5 CRDi nic takového nemá . . .
U obou jsme měnili motorový olej, jen k spodní rysce měrky. Asi po měsíci u obou aut dosahuje měrka skoro do půlky mezi spodní a horní ryskou, takže oleje přibylo tak 2-3 decky. V dieselu je z oleje cítit nafta, v benzíňáku cítím vůni benzínu. Oba motory mají bohužel DPF, tedy filtr pevných částic.
Ani jeden dosud nikdy za jízdy nepostřehl, kdy a jestli vůbec došlo k vypalování DPF.
Já jsem jen rád, že můj Accent 1.5 CRDi nic takového nemá . . .
Si si istý, že tá 1,4CVVT má GPF? Ono je to starý nepriamo vstrekový motor, tam so sadzami problém nie je. Nemal si na mysli skôr 1,4 TGDI?
K meritu veci, obaja chodia krátke trasy pričom to CRDI riedi olej naftou z dôvodu nedokončených a neustále opakovaných regenerácii.
Ten benzín zase vzhľadom na používanie za nízkych prevádzkových teplôt sa nestíha odparovať(kondenzuje na stene valca) a steká do olejovej náplne. Benzínový motor treba poriadne vyvetrať a hlavne zohriať na dlhšej trase a benzín sa odparí.
K meritu veci, obaja chodia krátke trasy pričom to CRDI riedi olej naftou z dôvodu nedokončených a neustále opakovaných regenerácii.
Ten benzín zase vzhľadom na používanie za nízkych prevádzkových teplôt sa nestíha odparovať(kondenzuje na stene valca) a steká do olejovej náplne. Benzínový motor treba poriadne vyvetrať a hlavne zohriať na dlhšej trase a benzín sa odparí.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
- Mr. HYUNDAI
1,4 MPi GPF nemá. Jsou až u motorů T-GDi od MY 2019. Co se naředění oleje benzínem týče platí co psal dibarbora.
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line