1. Garanční prohlídka
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Axel.Foley
Re: 1. Garanční prohlídka
Dáváš medvídkovi dobře zabrat 
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
- Reklama
Je vidět, že s tím intervalem 15 tkm je člověk v servisu skoro jako doma. Já zkraje podzimu taky dosáhnu na devadesátku, ale u mojí II. generace to bude znamenat teprve 3. prohlídku.petzl62 píše:Dnes absolvována 6. garanční prohlídka.
Olej(Millers) vlastní, filtr origo, vzduchový a kabinový filtr si dělám sám dle vlastní potřeby, takže neměněno, jinak klasické úkony prohlídky 90tis. Brzdy, brzdová kapalina atd. atd. Cena bez oleje a filtru 1640.- S olejem a filtrem celkem 3150.-
Značkový neautorizovaný servis v Opavě-znalí dobře vědí![]()
Děkuji a opět musím napsat-bravo pánové![]()
a jak tak vidím pracovní plány, tak se ještě letos jednou potkáme. 3 garančky za rok, to je slušné
![]()
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
Tak mě čeká první garančka příští týden. Vzhledem k tomu, že auto stálo před koupí víc jak půl roku u prodejce a letní plány na dovolený nevyšly úplně podle původních představ, tak to vyšlo tak, že jdu na garančku s nájezdem 1600km...
Nějaké tipy na co si dát pozor, že je to třeba při takhle nízkém nájezdu zbytečné dělat/měnit?
Nějaké tipy na co si dát pozor, že je to třeba při takhle nízkém nájezdu zbytečné dělat/měnit?
i30 Fastback - Engine Red, T-GDI 120, Trikolor Komfort
- Mr. HYUNDAI
Na první je stejně předepsaný jen olej a jeho filtr, zbytek se jen kontroluje. Já preventivně nechávám vydezinfikovat klimu a seřídit ručku (vždycky jí vytaháme, ale to je našima rukama) a víc tam nemá co být.
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
26. (FORD 1.) Explorer
Ještě že ve Sněhurákovi už máš elektrickou
Tu už nevytaháš 
CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 76650 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky, nebo prémiové paliva.
6,9l/100km
Aktuálně 76650 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky, nebo prémiové paliva.
- Mr. HYUNDAI
To je jedna z jejích velkých výhod
.
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
26. (FORD 1.) Explorer
Tak auto odevzdáno dnes ráno na 1. garančku do Auto Palace Butovice - odhadovaná cena, 7000Kč... Při dotazu na vlastní olej jsem byl slušně poslán do oněch míst - že to nejde, že jinak ztráta záruky... Takže tam garančku asi poprvé a naposled.
Tak to bych je poslal vážně někam. 7 000 za 1. garančku?
Já si v Butovicích jen vyzvedával auto po opravě a to mi vraceli v tak "zasraném (jako špinavém) stavu, že tam bych už nešel ani z principu.. Ale říci mi technik ten žvást o ztráce záruky, tak už mne kdekoliv neuvidí.
Já si v Butovicích jen vyzvedával auto po opravě a to mi vraceli v tak "zasraném (jako špinavém) stavu, že tam bych už nešel ani z principu.. Ale říci mi technik ten žvást o ztráce záruky, tak už mne kdekoliv neuvidí.
Hyundai i30 Fastback 1,4 T-GDI, Best of Czech + paket Style, Polar white - od 02/2019
Škoda Octavia III Kombi 2,0 TDi, Style + paket Sport, Denim blue - od 10/2016
Lokalita: Kladno
Škoda Octavia III Kombi 2,0 TDi, Style + paket Sport, Denim blue - od 10/2016
Lokalita: Kladno
- Axel.Foley
Njn, olej je drahý, na tom se vydělává.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Tak pán si ze mě asi střílel nebo si dělal rezervu, nevim, ale nakonec to vyšlo "jen" na 4 213Kč
tady je rozpis:

tady je rozpis:

Jsou v
srandisti. Mít cenu za litr oleje jako mají jinde za 4 litry, nebo i za 5... A naznačovat něco o záruce a o tom, že ostatní prodejci prodávají nějaký pančovaný šunt, když se zeptáte, jestli si můžete přinést na garančku vlastní...
Aj príjem zo servisu je položka, ktorú má automobilka zahrnutú do finančného plánu.Autorizovaný servis teda musí importérovi zaplatiť za
- pravidelné školenia mechanikov
- dodanie a pravidelnú aktualizáciu diagnostického hw a sw
- prístup k dielenskej dokumntácii
- rôzne špeciálne servisné prípravky a náradie
- importér si určite bude definovať aj minimálne požiadavky na vybavenie servisu ako celku (servisné stojiská, striekací box....)
- rizikom pre servis sú aj normované časy servisných úkonov
Keďže žiadny prevádzkovateľ servisu nie je samaritán, tak na tieto vstupy plus bežnú réžiu a platy musí zarobiť (chce samozrejme aj zisk). Hodinová taxa 100€ napr. pre i30 by bola všeobecne neakceptovateľná, tak časť z nej ukryje do marží na olej a diely. Keď niekto v snahe ušetriť donesie svoj olej, tak v krajnom prípade odmietnutie zákazky je zo strany servisu celkom ekonomicko-logiké. Keďže importér v cz defacto zlikvidoval konkurenčné prostredie medzi autorizovanými servismi, tak tlak na servis je nulový.
Treba to brať aj ako “poplatok” za pokojnejšie spanie vzhľadom na záručné plnenie.
- pravidelné školenia mechanikov
- dodanie a pravidelnú aktualizáciu diagnostického hw a sw
- prístup k dielenskej dokumntácii
- rôzne špeciálne servisné prípravky a náradie
- importér si určite bude definovať aj minimálne požiadavky na vybavenie servisu ako celku (servisné stojiská, striekací box....)
- rizikom pre servis sú aj normované časy servisných úkonov
Keďže žiadny prevádzkovateľ servisu nie je samaritán, tak na tieto vstupy plus bežnú réžiu a platy musí zarobiť (chce samozrejme aj zisk). Hodinová taxa 100€ napr. pre i30 by bola všeobecne neakceptovateľná, tak časť z nej ukryje do marží na olej a diely. Keď niekto v snahe ušetriť donesie svoj olej, tak v krajnom prípade odmietnutie zákazky je zo strany servisu celkom ekonomicko-logiké. Keďže importér v cz defacto zlikvidoval konkurenčné prostredie medzi autorizovanými servismi, tak tlak na servis je nulový.
Treba to brať aj ako “poplatok” za pokojnejšie spanie vzhľadom na záručné plnenie.
Hyundai Tucson NX4 HEV, 158kW, 2WD, Style+IQ-LED
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
- Mr. HYUNDAI
Holt,vlastniť auto je drahý špás.
Nikto ma nenúti si ho kúpiť,ale keď ja ho tak chcem.
Tak platim a platim.
Nikto ma nenúti si ho kúpiť,ale keď ja ho tak chcem.
Tak platim a platim.
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
No já to beru, je to i o pohodlnosti, mě jen zpočátku zcela rozhodila očekávaná cena, která byla o dost vyšší, než co mi slibovali při koupi auta
Naštěstí to dopadlo jak to dopadlo a více méně jsem spokojenej.