Vloupání

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
ta.ji

Vloupání

Příspěvek od ta.ji »

Tento dopis je určen výrobci HYUNDAI::


Dobrý den,
v pátek se mi vloupal neznámý zloděj do 2 měsíce nového GETZe ,ukradl mi autorádio (přímo vypáčil ) ale záhadné na tom dle policejních techniků bylo i přesto že bylo zamčené ,byl viditelně porušen jen plíšek u zámku, ale neporušen zámek ,je vidět , že na GETZe stačí pouhý šroubovák..Jak máte vůbec toto u Vašeho vozu vyřešeno ?
Co jsem se informovala u více majitelů GETZe a není jich málo, byla většině již bez problému auta vykradena .Abych se bála v autě něco nechat.Taky jsem se dozvěděla , že ani centrální zamykání zlodějům nezabrání se vloupat dovnitř.
Doporučovala bych všechny kupující toho vozidla upozorňovat na tuto skutečnost a nenabízet jim už vůbec autorádio.
Doposud jsem s tímto vozítkem byla nadmíru spokojená, ale tato velmi nemilá příhoda hodila na GETZe černou skvrnu.A věřte už mám strach ho nechat někde bez dozoru do té doby než si pořídim bojovného psa si rádio teda nekoupím anebo firma Hyundai vymyslí lepší otvírání než je šroubovák.
Přeji Vám ,ale lepší zprávy než je tato.
Zdraví Hovorková :(
Reklama
 

Uživatelský avatar
Masarina
*
Příspěvky: 62
Registrován: 15 srp 2005, 10:12
Bydliště: Plzeň jih

Příspěvek od Masarina »

Toto není jen problém Getze. Nissan, Oktávka a mnoho dalších aut otevřete šroubovákem líp než klíčem. Felicii tenisákem atd. atd. Pochybuju silně o tom, že s tím výrobce bude něco dělat. Pořiďte si alarm a nějaký mechanický zabezpečení.
New Santa Fe 2.2 CRDI Elegance
Uživatelský avatar
HJugo
*
Příspěvky: 89
Registrován: 20 zář 2005, 14:33
Bydliště: Šaľa, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HJugo »

Presne ako hovori Masarina je to problem (dovolim si tvrdit) 90% aut dostupnych pre bezneho cloveka. Kazde auto, ktore ma otvaranie piatych dveri zvnutra (od miesta vodica) pomocou packy (lanovodu) sa da luxusne bez akehokolvek poskodenia otvorit pomocou 1.30m dlheho drotu v priebehu 10s. Jedine, co pomaha je odpojit toto otvaranie zvnutra. Ale potom zlodeji pristupuju k radikalnejsim praktikam ako srobovak do zamky alebo rozbitie skla. Ak nechcete aby vam auto vykradli alebo ukradli !!!!!!!!!!nekupujte si auto!!!!!!!!!. A este jedna rada ak sa predsa len rozhodnete auto si kupit aj s autoradiom, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy nenechavajte panel z radia v aute aj keby ste odisli co by len na 1 min prec a uz vobec sa ho nepokusajte niekde schovat (odkladaci priestor, pod sedadlo, pod koberec....). Vedzte, ze zlodeji su vzdy o 1 krok pred vyrobcami zabezpecovacich zariadeni a urcite aspon 3 kroky pred vami.
Hyundai Accent 1,3 12V '04, H&R, BitPower Technology, 195/50R15 Rainsport1 (plechace R15 6J), K&N in Box, NGK Iridium IX
meky
*
Příspěvky: 20
Registrován: 05 čer 2005, 13:23
Bydliště: NZ, SR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meky »

HJugo píše:Presne ako hovori Masarina je to problem (dovolim si tvrdit) 90% aut dostupnych pre bezneho cloveka. Kazde auto, ktore ma otvaranie piatych dveri zvnutra (od miesta vodica) pomocou packy (lanovodu) sa da luxusne bez akehokolvek poskodenia otvorit pomocou 1.30m dlheho drotu v priebehu 10s. Jedine, co pomaha je odpojit toto otvaranie zvnutra. Ale potom zlodeji pristupuju k radikalnejsim praktikam ako srobovak do zamky alebo rozbitie skla. Ak nechcete aby vam auto vykradli alebo ukradli !!!!!!!!!!nekupujte si auto!!!!!!!!!. A este jedna rada ak sa predsa len rozhodnete auto si kupit aj s autoradiom, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy nenechavajte panel z radia v aute aj keby ste odisli co by len na 1 min prec a uz vobec sa ho nepokusajte niekde schovat (odkladaci priestor, pod sedadlo, pod koberec....). Vedzte, ze zlodeji su vzdy o 1 krok pred vyrobcami zabezpecovacich zariadeni a urcite aspon 3 kroky pred vami.

Suhlasim, ako si mozete nechat panel autoradia v aute? Ved to je priam pozvanka pre zlodejov. Ja som z NZ a panel vyberam zakazdym ako auto opustam. Je to cisto len zvyk.
Vykradaju sa aj luxusnejsie auta ako Hyundai :!:
Hyundai Getz 1,1 5dv - Lilac Blue
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Příspěvek od Hardcam »

SLecno nebo pani, jak napsali asi vsichni, tohle nema s Getzem nic spolecnyjho, poradte si alarm, folie a hlavne si panel neste s sebou...tenhle dopis mi prijde zbytecny nekam posilat...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
solva
*
Příspěvky: 40
Registrován: 02 led 2006, 10:16

Příspěvek od solva »

Jsem rad ze v tom nejsem sam, zrovna vcera jsem tam mel nezvaneho hosta a prekvapil me ten sroubovak. Zkousel jsem to taky, ale moc se mi to nepodarilo, ale bal jsem se sve hrube sily a abych neponicil zamek jeste vic.
Me v podstate nic neukradli, jen par prepalenych CD a neco malo drobnych.
Fakt bych toho hajzla zavrel az zcerna.

Muj dotaz zni, jake typy zabezpeceni jsou dobry a jakym zpusobem svuj majtecek chranite vy.
Mam tam zatim jen MedvedBlock a klasicky imobilizer.
Felotron

...

Příspěvek od Felotron »

Tak me Felicii vykradli za bileho dne... A kdyz uz se to stane, muze byt clovek vdecny, ze zlodej byl dost sikovny a nic neznicil...

Nejlepsi je nenechavat v aute nic viditelne, pak staci medved (kostrukt, defend), aby ti to tak lehce neukradli...

Nevim, jake mate zkusenosti s alarmem, ale pripada mi, ze na to jsou lidi zvykli a nikdo to moc neresi...
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Příspěvek od Hardcam »

Ja mam defend-lock, alarm se vsim, co jde...jeste chci dodelat to, ze kdyz jdete kolem auto, tak s kratsi vzdalenosti se dejou hlasitejsi a efektnejsi veci, kamos to ma na trabantu:), naklonova a zvukova cidla, kdyz odemknu a nenastoupim do 3 min, auto se zamkne, pak jeste 3minutovej imobilizer, pri necinnosti se nespusti poloha ON, musi se odkodovat...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Uživatelský avatar
Borek
******
Příspěvky: 4501
Registrován: 25 črc 2005, 01:25
Bydliště: Orlické hory
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Víc než vykradení se bojím ukradení celého auta. :roll: A tak k medvědbloku,alarmu,taj.vypínači ,atd. jsem si pořídil kolobotku(je možné ji vidět na fotkách ze srazu).Jak jednoduché a jak účinné!! :lol: Lepší,když si vezmou radio,než celé auto.Souhlasím s názorem,že i když budou neodemknutelné zámky,zloděj rozbije sklo,když budou pancéřová skla-vylomí celé dveře.....a škoda je ještě větší.Kamarád měl před léty po několika vloupáních,pod sedadlem u Škodovky granát,na dveřích očko a když vystoupil,přivřel dveře,zahákl do očka drátek od pojistky granátu pod sedadlem a zabezpečení bylo zapnuto. :P Jen nesměl zapomenout a rychle nastoupit! :shock: Nutno dodat,že ještě žije.Packy u držáku autorádia jsem ohnul,takže jde snadno vytáhnout-lepší přijít o rádio,než o palubku.Zlodějům bych sekal ruce-to by byl trest a vloupaček by určitě ubylo. :wink:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Cara
*
Příspěvky: 10
Registrován: 20 pro 2005, 13:04
Bydliště: Praha

Příspěvek od Cara »

Když bude zloděj, nebo zlodějové, chtít auto ukrást, tak ho ukradnou. Při všemožném zabezpečení ho naloží a odvezou. Naštěstí se Hyundaie tak moc nekradou. Horší to je s věcmi uvnitř. Zapomněl jsem v autě mobil a v létě, před 21 h, na rušné ulici v Praze, mi rozbili okno a mobil ukradli. Otázka minuty. Moje blbost, že jsem mobil nevzal, tak jako panel od radia, ssebou.
Accent 1,3, 12V, 98, 62kW, 3dv
Uživatelský avatar
Meredith
*
Příspěvky: 56
Registrován: 29 črc 2005, 10:32
Bydliště: okres Beroun

Zabezpečení.

Příspěvek od Meredith »

Já mám na svém Blackovi medvědblok, alarm, vyleptaná skla (mám potvrzeno od mnoha servisů, že se vyleptáním hodně snižují krádeže skel). Jinak taky mám strach z krádeže vozu celého, věřím pořád, že hyundaie se přece jenom kradou mnohem méně - zatím :). Ale ta botka (ad Borek), ta je fakt úžasná.. Taky o ní uvažuji.
Hyundai Elantra 2.0 CVVT alias Black :), přivezen z "porodnice" v máji 2005
Felotron

Příspěvek od Felotron »

Borek píše:Packy u držáku autorádia jsem ohnul,takže jde snadno vytáhnout-lepší přijít o rádio,než o palubku.Zlodějům bych sekal ruce-to by byl trest a vloupaček by určitě ubylo. :wink:
...jeste kdyz jem mel tu Felcku, tak jsem ty packy poctive zahnul, at se to neda vytahnout... ta palubka pak vypadala... :-((( a radio to nezachrani...

To sekani rukou schvaluju :-)


.....Ten tajnej vypinac sis vyrobil jak? ...radsi napis SZ - at se na tebe nekdo nenachysta ;-) dekuju!
solva
*
Příspěvky: 40
Registrován: 02 led 2006, 10:16

Příspěvek od solva »

Proti zlodejum vybaveni:
A ma cenu vubec auto zamykat? Ten granat byl dobrej. :-) Taky me napadlo, ze udelat z auta elektricky kreslo, taky neni nemozne :-), aby zlodej dostal par voltu pres prsty.
Myslite, ze ma smysl nekam umistit blikajici ledku?
Maji smysl treba alarmy, ktere dneska vsichni ignoruji? Existuje treba nejaky vysokofrekvencni alarm, ktery by ho v lepsim pripade vyhnal z auta a v horsim pripade by prisel o sluch?

Protizlodejum auta:
Premyslel jsem o tom leptani/piskovani skel. Spis leptani, ktere vyjde prece jen na mene penez a asi je ucinne a zlodej auta by musel vymenit vsechy skla(pokud to auto neni na nahradni dily). Boticka je prima, ale premyslim, kde bych ji vozil, kdyz v tom aute zas tolik mista neni a ta prace. Kolik casu zabere nasazeni a sundani boticky?
Ma smysl davat paku na volant?
Co treba tajny vypinac na nejaky relatko co bude odpojovat starter?
--------------------------------------------
Hyundai Getz 1.3 - 5D Champion 2005
Uživatelský avatar
Vyki
**
Příspěvky: 233
Registrován: 16 kvě 2005, 10:50
Bydliště: krkonošské city

Příspěvek od Vyki »

jsem prodavac v zelezarstvi a trosku to sleduji, vim ze na kazdy zamek ktery existuje je zbusob jak ho prekonat... je to stale dokola jako s viri v pocitaci, zlodeji jsou o maly krok napred a konstrukteri se jen snazi a snazi ale nove technologie prinaseji i nova reseni a tak zlodeji a vykradaci se stale uci nove veci a umi to.... pred vykradenim auta se neda nijak branit, kdyz ho bude chtit otevrit tak ho otevre at mas korejce nebo bawora ci rolse , konkretne ty drahy auta nejlepe zabezpeceny tady u nas v Krkonosich mizi jako houby po desti ... jen loni ze Spindlu ukradeno pres 80 luxusnich vozu... nad milion korun, do osmi minut otevreno nastartovano odblokovano a odjezd ala Praha na dilnu... ale co funguje je sportovni odnimatelny volant, je to super reseni zastavim udelam cvak ¨hodim ho do baglu a letim ... auticko bez volantu nikdo neukradne.... zamykat volant je blbost... säm jsem si zabouchnul nestastne auto s nastartovanym motorem woooow mazec nekolik km od baraku... stacil jeden maly dratek a do deseti minut vyreseno.... ale vim ze laik by to nedokazal ani za hodinu.... asi tak
ObrázekKorean cars forever
Hyundai Avante 1,6V DOHC sport sedan GLS 125PS
Hyundai ELANTRA 2,0 CWT DOHC Elegance 235/40 ZR17 Dunlop SP 9000 Sport
Felotron

Příspěvek od Felotron »

vyki... S tim volantem to je sice reseni ala Mr.Bean... Ale to se neda moc provozovat u auta s airbagama...

solva... blikajici ledku jsem mel ve Felicii a hadej pomohlo to? ...ani prd...
Odpovědět

Zpět na „GETZ“