již přes 2 roky jsem spokojeným majitelem i30 Fastback, rodinná situace mě ovšem pomalu nutí k upgradu na kombíka, a tak se rozhlížím. Jelikož jsem v podstatě ženský uživatel auta, tedy doplňuju pouze palivo, jezdím na garančky a rozhodně nechci na autě nic řešit, tak nemám žádné speciální nároky, i ta barva mi je ukradená. Jen to musí být "must have českých řidíčů" kombík, palivo mi je buřt, jezdím po městě i dálky, 15tis/rok, výkon adekvátní, aktuální i30 1,4 T-GDi mi plně vyhovuje. Jelikož jsem Fastbacka koupil v pěkné akci, tak bych ho chtěl ještě za dobře střelit a moc netratit, dokud nebude mít příliš najeto a nebude starý (aktuálně 2 roky, 30 tisíc km), cenově tedy za nový vůz 400-450 tisíc Kč. Takže nakonec vybírám podle vzhledu
 Čímž jsem procházením po ulici a čtením podplacených automotoplátků zúžil výběr na Hyundai i40, který se mi vždycky líbil, a nová verze Toyota Corolla. U i40 jsem ovšem na vážkách, jestli to už není auto, které prostě v dneších měřítkách není "sexy" (zapadlý displej navigace, milióny tlačítek v interiéru atd.). Je prostě vidět, že už se nevyrábí a nástupce nepřišel, jako to je třeba u nové verze Tucsona, který se s faceliftem prostě dotáhl na aktuální trendy. Corolla se mi zas líbí v modernosti, ale je dražší. Předem říkám, že jsem ještě v žádném z nich neseděl a ani nechci nic hejtit, jen je to prostě můj trapný pohled laika, který vůbec nic neznamená a budu rád, když mi vyvrátíte, že auto se vybírá podle něčeho úplně jiného a že dostanu ban
 Čímž jsem procházením po ulici a čtením podplacených automotoplátků zúžil výběr na Hyundai i40, který se mi vždycky líbil, a nová verze Toyota Corolla. U i40 jsem ovšem na vážkách, jestli to už není auto, které prostě v dneších měřítkách není "sexy" (zapadlý displej navigace, milióny tlačítek v interiéru atd.). Je prostě vidět, že už se nevyrábí a nástupce nepřišel, jako to je třeba u nové verze Tucsona, který se s faceliftem prostě dotáhl na aktuální trendy. Corolla se mi zas líbí v modernosti, ale je dražší. Předem říkám, že jsem ještě v žádném z nich neseděl a ani nechci nic hejtit, jen je to prostě můj trapný pohled laika, který vůbec nic neznamená a budu rád, když mi vyvrátíte, že auto se vybírá podle něčeho úplně jiného a že dostanu ban 
Moc děkuji za každý konstruktivní příspěvek anebo i tip na podobný vůz.
Martin

. Je pravda, že jsem vysoký (cca 193 cm) a ve Fastbacku jsem na tom akorát, vzadu ale teda pohodlí nenajdu.
 . Je pravda, že jsem vysoký (cca 193 cm) a ve Fastbacku jsem na tom akorát, vzadu ale teda pohodlí nenajdu.

K tomu musím dospět
  K tomu musím dospět