Tak se zdá, že s časem se obsah vybavení jednotlivých stupňů výbav u nás snad už ustálil...
Na YOUTUBE jsem ale nalezl docela zajímavé video:
https://www.youtube.com/watch?v=zkBlOyZa79E
Je to prezentace nové i30 (poFL) prodávané ve Švýcarsku. Je to asi ta nejdůkladnější prohlídka auta, co na webu je – trvá skoro ¾ hodiny a pan prezentátor se v tom někdy pěkně až „nešvýcarsky“ vyžívá („Oh my God, Hyundai! Oh my God! Good job, Hyundai!“ - viz např. taková min 18:00

). V některých věcech ohledně detailů se občas i docela mýlí, ale za pozornost to docela stojí.
Zajímavá je ale jiná věc, a to sice to, jak mají ve Švýcarsku postavené výbavové stupně. Prezentovanou výbavu tam nazývají AMPLIA a je to takový zvláštní mix. Z jedné strany je to jakýsi náš STYLE, možná i nějaký takový „STYLE+“ (uvnitř je např. velký infotainment s navigací, digitacho, roletky nad přihrádkami /mimochodem, docela by mě zajímalo, zda ty jsou nyní u nás vůbec v nějaké výbavě k dispozici/, zadní výdechy ventilace, zvenčí pak stříkaná maska, chromované rámečky oken apod., a z technologií pak např. všechny ty detekční ptákoviny vázané na radar, který tam samozřejmě také je). Z druhé strany je ale auto vpředu osazeno klasickými halogenovými světly a šupinovými denními ledkami nad mlhovkami, vzadu pak samozřejmě klasickými žárovkami. Tato kombinace třeba u nás není vůbec možná, pokud ale vím, tak např. na Slovensku se ji trochu přibližuje tamní FAMILY. Docela by mne zajímalo, podle čeho

ty výbavy v jednotlivých zemích definuje. Pak v tom nemají být zmatky!
Pan prezentátor ale sám dané auto označuje za nejlevnější verzi (v tom se však mýlí – v ceníku jsem u nich našel vedle dražší výbavy VERTEX levnější i ORIGO). Nicméně, ještě, že nemusíme kupovat za švýcarské ceny. Pravda, je to kombík 1,5 T-GDI MH s DCT v příplatkové barvě, ale 32.000 CHF (po slevě), tedy více než 800.000 CZK, to už je docela mazec! A kdo by chtěl třeba navíc ještě ty Bi-LEDky, ten by si musel ve VERTEXu připlatit ještě dalších 140.000 CZK.