Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Co jsem vypozoroval, tak uzavíratelná schránka je spojená s elektronickou parkovací brzdou, a to před i po F/L
To nebylo myšleno že po 60000km má řešit nástřik ochrany podvozku, já to nechal udělat hned při koupi, ale další nástřik že chce udělat cca po těch 4 letech max 60000kmpolarka27 píše: ↑09 říj 2020, 13:26 No já mám takovou montážní kamerku, tedy kecám syn má, a tak jsem si dovolil do prahů a podběhů podívat, žel nenatočil jsem to do souboru, ale :
V prazích bylo vidět, že tam něco maličko foukli, v podbězích pod vozem - jen základní barva. A na rovinu, 60 000 km je cca 4 roky , po 4 letech je to napadeno rzí a jak tu rez z podběhů dostaneš ?
Voskem ji pouze zakonzervuješ.
Prečítaj si po sebe, čo si tu napísal... autorizované servisy si dopytoval konkrétne na prehliadku karosérie. Ja píšem, že Ty miešaš hrušky s jablkami, pretože potom argumentuješ faktúrou z prehliadky kde je jasne odlíšené čo bola časová norma + cena za servisnú prehliadku po X-km X-mesiacoch a čo bola kontrola karosérie ohodnotená inou časovou normou za nejakú cenu. V tomto zmysle písať, že kontrola karosérie stojí 3350Kč je úplný blud, pretože za tú cenu tam máš všetku robotu výmenu oleja, filtra, vykonanie kontrolných činností na motora a podvozku + kontrolu karosérie. Ako si to servis rozpíše je v zásade jedno... ty aj tak platiš čo je na konci... tam si treba hľadať najlacnejšiu ponuku. Prehliadka karosérie je výrobcom určená na 0,5nh ako som Ti písal vyššie, takže rozoberanie za 435kč sa určite nekoná.polarka27 píše: ↑09 říj 2020, 13:08 díval jsem se na zkušenosti s garančníma prohlídkama - tedy jejich cenou a to, čeho se týkají.
na základě debaty na fóru a zveřejněných faktur jsem neodolal a na "šundej" poslal dotaz :
Dobrý den
Dovolím si jako zákazník Hyundai dotaz.
Hyundai nabízí na osobní vozy např. i30 záruku na karoserii proti prorezivění 12 let bez omezení počtu ujetých kilometrů. viz garanční kniha str.27
Tato záruka platí při splnění podmínek záruky . TO JE LOGICKÉ.
Nicméně, na straně 26. bod d) Podmínky záruky - bod 2. je uvedeno : (cituji )
- Prohlídka stavu spodního ochranného nátěru a jeho eventuální oprava každých 12 měsíců od data prodeje vozidla prvnímu majiteli na jeho náklady..........
atd atd.
A jsme u jádra pudla :
autorizované servisy si za prohlídku karoserie účtují od 435.- do 3350 .- Kč viz foto.
Znamená to, že když kontrolují spodní ochranný nátěr karoserie sundávají tapecírunk dveří, stropu, víka kufru apod ?
Nebo jak ten spodní nátěr mají kontrolovat ?
mě se zdá rozdíl v cenách tedy opravdu obrovský, ale zase za 435 .- Kč rozebrat i30 a zase ji složit .....
Děkuji za odpověď.
A pozeráš,či je rovnaký motor,alebo prehliadka prvá či druhá a pod. ? Navyše môžeš si vybrať,nemusíš ísť len do jedného servisu.Vlastne nemusíš ísť na garančku vôbec.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |