Vysvětlím. Hlavně přes víkend dělám okolo baráku a i když zrovna nevyšívám na autě, tak do něj pořád lezu, protože často používám pracovní vercajk, který se z auta jen tak nestěhuje. Takže několikrát za den auto zamknu a zase odemknu. Pokud mám zrcátka v poloze AUTO, tak to auto potom mává ušima jako pes Falco, což mi nevyhovuje. Proto přehodím do jedné z krajních poloh, např. vyklopeno.
No a v pondělí jedu do práce, někde zaparkuju, zdechnu auto a koukám, že jsem v mezeře docela na úzko. Tak chci sklopit zrcátka a už to nejde, klíček musí zpátky do spínačky. Případně přepnu kolíbku na AUTO a ani klíček dávat nemusím, na to jsem přišel včera večer. Ale přijedu domů, jdu si pro něco do auta a už na mě zase mává ušima.
Na GDčku jsem měl sice jenom tlačítko, čili ne automatické sklápění, ale i při vytaženém klíčku jsem pootevřel dveře, zmáčkl čudlík a zrcátka se sklopila nebo odklopila. Prostě by se mi s tím líp dělalo, kdyby ta nastavovací kolíbka byla pod napětím i při vytaženém klíčku. To víš, že si na to časem zvyknu, ale s každým dalším autem si čím dál víc připadám jako pilot vojenského vrtulníku. Těch operací po nastartování jaksi přibývá, nehledě na buzeraci typu "zmáčkni spojku", "připoutej se". Za pár let to bude ještě "tady mi dejchni, jestli nejsi vožralej", "nečum po holkách, ale na cestu", "drž obě pazoury na volantu" apod.
A propos, nepřišel někdo na to, jak nastavit rádio, aby po nastartování a připojení rádia samo aktivovalo AA a případně zvolenou appku? Bylo by to komfortní, kdyby mi sama začala hrát muzika z telefonu bez toho, abych na něco zase ťukal na displeji.