Dnes už mě žena do kuchyně moc nepouští, protože já rád vařím s časem (např. moje omáčka bolognese se dělá 4 hodiny a ztratím v ní skoro flašu vína, kdežto ona to zmákne za 20 minut) a jí to strašně irituje, že se tam furt ochomýtám a žrádlo nikde
Vzpomínám na dávnější doby, když jsem žil single, měl malou kuchyň bez myčky a děsně nenáviděl mytí nádobí. Tenkrát vznikla moje obliba v jídlech z jednoho hrnce, dokonce jsem na to měl i kuchařku, ale tu už asi nenajdu.
Takže mě napadá
kuře s bramborem v jednom hrnci (pekáči). V pekáči rozehřejeme trošku oleje, vložíme nasolené kuřecí čtvrtky a necháme lehce orestovat, stačí 1-2 minuty z každé strany, aby se povrch uzavřel a maso zůstalo štavnatější. Poté necháme chvilku zchladnout (aby horký olej neprskal), podlijeme vodou a podusíme cca 5 - 7 minut (tuto část je možno vynechat, ale maso jde potom lépe od kosti). Slijeme cca polovinu vody, dosypeme oškrábané syrové brambory, posolíme, příp. okmínujeme, pro lepší chuť můžeme přidat na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Pečeme do změknutí brambor, cca 1 hod na 150 stupňů (není to přesné, dělával jsem to v plynovce...). Kdo si s tím chce pohrát, může na posledních 5 minut přidat nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, vytvoří se krusta.
No a pokud nemáte rádi zbytečně špinavé nádobí, dá se to baštit přímo z pekáče, ušetříte si mytí talířů
Ještě mě napadá jeden, který jsem ale nikdy nedělal, ale dost lidí si ho chválilo, KUŘE NA SOLI. Je to úplně primitivní: vysypat kilo soli do pekáče, nechát v troubě trošku ohřát a na sůl položit celé kuře, které se lehce prosolí zvenku i zevnitř, NIC VÍC

.Peče se to cca hodinu a půl na 180, v polovině času je třeba kuře otočit a je lepší výpekem trošku prolít. Hotovo dvacet
A jak znám sebe, tak já bych to pekl 3 hodiny na 120, aby se to masíčko pěkně rozpadalo