Zamrzlý zámek

Lak, koroze, výměna dílů karoserie.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Harrystr
**
Příspěvky: 105
Registrován: 30 lis 2017, 18:53

Zamrzlý zámek

Příspěvek od Harrystr »

Ahoj, mám i30 kombi 1.6 gdi 2012 a mám problém se zámkem dveří u řidiče. Jak jsou mrazy tak mi patrně zamrzá nějaká součást zámku uvnitř dveří. Popíšu problém:
Příjdu k zamčenému autu. Zmáčknu tlačítko na dveřích nebo zmáčknu tlačítko na klíči, auto blikne všechny dveře se odemknou, zamknu stejným způsobem, zamknou se všechny dveře kromě řidiče, auto neblikne. Za jízdy pak několikrát po sobě cvaká zámek jako by si auto myslelo, že jsou otevřeny některé dveře. Klíčová dírka byla zatuhlá a nešlo ani klíčem zamknout.
Poprvé jsem dal auto na půl hoďky do tepla a pak zase všechno fungovalo. Klíčovou dírku jsem rozhýbal, prostříkal konzervačním olejem a pár dní byl klid. Druhý den byly ještě větší mrazy a to se to nestalo.
Dnes ráno příjdu k autu a zase to samé, vše se odemkne krom LP dveří. Klíčová dírka zatuhlá, použil jsem odmrazovač. Dveře řidiče jdou zavřít pouze klíčkem do zámku pokud není zatuhlý. Ješte jsem zjistil, že už se dveře řidiče neodemknou, pokud je před tím zamknu klíčem.

Co ve dveřích mohlo zatuhnout, že nefunguje zámek? Rozhýbání zámku klíčem nepomáhá. Nikde jsem nenašel kolik stojí nový zámek jen vrakoviště. Nebo nevíte, co může být špatně? Alespoň že jde zamknout nouzově klíčem ale i tak je to naprd.

Děkuju za odpovědi
Reklama
 

kolomaz
**
Příspěvky: 371
Registrován: 01 led 2021, 18:02

Re: Zamrzlý zámek

Příspěvek od kolomaz »

konkor WD 40 či jiný grafitový prostředek, ale bude asi nutné rozdělat , vyčistit . Vypadá to na zatuhlou vazelinu.
Harrystr
**
Příspěvky: 105
Registrován: 30 lis 2017, 18:53

Re: Zamrzlý zámek

Příspěvek od Harrystr »

Zajímavé je, že když bylo -8 tak to nefungovalo a druhý den, když bylo -16 to fungovalo bez problému😲. No nicméně teď to funguje zase dobře, tak se na to někdy během roku podívám.
Uživatelský avatar
Mexican
*******
Příspěvky: 7910
Registrován: 05 srp 2007, 14:39
Bydliště: Střelice (JmK)
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamrzlý zámek

Příspěvek od Mexican »

tiez ma to u Accenta postihlo. A pritom to bol den ked vobec neboli extremne mrazy. Auto slo otvorit, ale dvere proste neslo zavriet
nastriekal som tam WD40, dvere poistil gumicukom aby sa mi tam nevyspal sused :-) a dalsi den rano bolo vsetko znovu okay

to rano sa zas susedovi podarilo odtrhnut tesnenie na dverach u Octavie, no proste raz za cas nam tu odrie trochu zima a vsetko ide do kopru :-)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023

http://pancuha.wordpress.com/
Harrystr
**
Příspěvky: 105
Registrován: 30 lis 2017, 18:53

Re: Zamrzlý zámek

Příspěvek od Harrystr »

To mě šly otevřít a zavřít úplně v pohodě, i se poprvý normálně všechny odemkly, ale když jsem znovu zamknul, tak zůstaly odemčený jen dveře u řidiče.

A ten den se mi ještě stalo, že jak jsem to ráno zkoušel a zamknul nakonec ručně, tak odpoledne jsem měl vybitou baterku. Tak si myslím, jestli se nějaká elektronika pořád nesnažila ty dveře zamknout a furt to žralo baterku. I když mohl to být samozřejmě důsledek krátkých tras + 8mi letá baterka.. no když jsem ji ale dlouhou jízdou dobil, tak druhý den v -16ti nastartovala úplně v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Karosérie“