Nemám tedy žádnou zkušenost s Hyundai, spíš bych řekl, že mi tato značka byla velmi vzdálená jakožto dlouholetému členu Ford-Club.cz, kde jsem velmi aktivní a pořádám srazy apod...

Před nějakým časem jsem si začal pohrávat s myšlenkou, že Focusa a Suzinku co máme prodáme a pořídíme něco novějšího a univerzálního. Focus byl fajn s velkým kufrem ovšem bez pohonu 4x4, suzuki měla malý kufr ale zase pohon

Tak nějak doba uzrála a začali jsme vybírat.... požadavky byly jasné, 7 míst, špičkově vybavené, manuál, 4x4, benzín, stáří do cca roku, původ ČR, záruka, do 20tkm a cena do cca půl míče

No pak jsem se vrátil zpět na zem

Takže sem hledal aspoň základně vybavené, 5 místné, do uplně maximálně 2 let stáří, větší kufr a prostor v kabině, manuál, benzín a 4x4, původ ČR, záruka, do 30tkm...
Ford mi mohl nabídnout maximálně kugu, ale ta mě prostě v interieru neoslovila, ani kufrem ani jiným prostorem, a hlavně v cenovém limitu prostě nebylo nic..a když už tak nafta a nebo dovoz.... Nevadil by mi karoq, dal se sehnat v omezené míře, ale dost najeto, nafta a nebo dovoz.... RAV4 a CR-V do 2 let úplně mimo rozpočet, Kodiaq taky..
Byl jsem hooodně nalomený na Ssangyong Korando, za 539,- úplně nové ve 4x4 a benzínu.... byl jsem na něj před Vánoci mrknout, v lednu jsme měli testovací jízdu... no mě by nevadil, v interieru místa úplně královsky, kufr slabší a to tak že když už bych mu odpustil kdeco, tak to mě přišlo až moc malé... a taky lesklá plocha před spolujezdcem - tam se mi neustále odráželo okolí a hodně mě to rušilo... Žena to okomentovala - kdybys ho dovezl a neřekl mi o tom, zvyknu si, ale kupovat nééé... navíc to působí dojmem tanku

Měl jsem v merku i Hyundai Tucson nebo Kia Sportage, ale kia mě nějak neučarovala a navíc malinko menší než Tucson... Ovšem benzínových poskromnu, navíc vyběhl úplně nejnovější a převáděčky "loňských" modelů byly v mžiku pryč...Našel jsem si jednoho sic teda 2018 ale najeto 2tkm, ještě předFL, výbava jakštakš a nebyl ani daleko...spojil jsem se s prodejcem a začali jsme to řešit co a jak...cena byla relativně fajn ( po několikaterém usměrnění

Mrkl jsem i na tu 2018, a jako vypadala hezky, škoda že neměla AA apod...ale zvažoval jsem...v tu dobu jsem měl ještě rozjednaného jednoho Tucsona v Liberci. A jelikož to byl 01/2020 a "jen" o 30tkč dražší než ta 2018 tak jsem tu 2018 odmítl.... no samozřejmě po neúspěchu v Liberci (šíleně zničené uvnitř) jsem do Boskovic volal a už byl prodaný...nedívím se, ty auta fakt mizí před očima

Takže po návratu z LBC jsem sedl k netu a hledal a hledal a prd

No převaloval jsem to tam i zpět a dumal, ale nějak nebylo moc nad čím dumat... nakonec jsme s paní našli kompromis

Takže jsme si v pátek 19.2.2021 ( po 3x přeložení - ledovka, práce, VTP ) dovezli našeho nového člena rodiny:
Hyundai Tucson MY20 1,6 T-GDI MT 130kW v pastelově červené narozen 07/2020

Aktuálně jsme zvládli cca 200km takže už svítí na tachometru 5050km
Výbava proti focusu holátko, ale nemůžu mít všechno

1.6 T-GDI 130kW 177koníků
pohon 4x4, 6st manuál
automatická světla, tempomat, omezovač rychlosti, 7" audio s Android Auto, asistent jizdy ze svahu, automatická klimatizace s automatickým odmlžováním, elektrická bederka, klimatizovaná přihrádka, dojezdové kolo,zadní USB a topení a takové ty běžné věci el.sklopná zrcátka, kdejaký asistent, přední a zadní parkovací senzory, zadní kamera.. příjemná je čeština všude

Na zimu ALU, na léto už čeká druhá sada ALU

Mám nachystané sítě do oken, vana v kufru už je taky - ikdyž ta je z předFL a není úplně ideální, tak asi ještě vyměním a zrovna za verzi bez dvojté podlahy - dám ji níž a tím pádem zvětším objem

gumové koberečky byly od prodejce...

A nechám dodělat tažné
Zrovna jsem nechal udělat tonovaní skel, a když jsem s klukama z Carleon Design mluvil, tak ještě navrhli zrovna polep přední masky do černé lesklé ať ladí s autem

A čekám kdejakou kravinu z ALI

Každopádně AutoPytela v Prostějově a paní Náglovou ( je i moc sympaticka