Prisel cas na prvni hodnoceni Santy - vzhledem k nemoznosti cestovani a "jinemu rezimu prace" mam najeto zatim jen cca 1500km. Auto me prekvapilo spotrebou. Cekal jsem, ze se budu muset hodne krotit, abych se vesel do 10/100. Jenze ouha - posledni cesta z prace byla za 7,4 a to jsem jel uplne normalne 50/90/130-150

Prumerna spotreba je zatim na 9,2, ale je to hodne cestama po meste (kdyz ani jinam nemuzeme...) Ale i pri sviznejsim tempu v rezimu 90km dalnice a cca 25km okresky to jezdi cca za 8,5, coz mi prijde na velke tezke auto jako fajn spotreba. (hodnoty jsou z toho, co ukazuje auto na displayi)
Pravdou je, ze z toho auta cisi jakysi majestat (nebo mozna neohrabanost), ze clovek nepotrebuje jezdit extra rychle. Je to hodne o pohodli a nejake rezani zatacek se moc pachat neda.
Co se tyce prostoru, rekl bych, ze to je tak akorat velikost rodinneho auta. Pravda, vetsi kufr by byt mohl, ale sehnat pekne grand santa fe se mi za rozumny peniz nepodarilo. I tak jsem dokazal dat do kufru trikolku a dve detska kola.
Nadrz ma na 65 litru nafty a to mi pripada celkem malo. Libilo by se mi tak 80 litru, ale zas je fakt, ze takhle je plna nadrz lacinejsi
Co se tyce radio-navi zarizeni, je na nem znat, ze doba pokrocila znacne. Puvodne jsem premyslel o nejakem hacknuti SW a zkusit vyresit zrcadleni pres WinCE, ale prozatim jsem to vzdal... Hraje to az prekvapive hezky, ale faktem je, ze nejsem audiofil.
Co se tyce motoru a prevodovky, zatim nemam moc co kritizovat. Prevodovka je zatim bohuzel naplnena z vyroby, takze pristi tyden jedu na vymenu. Za studena malinko hur radi, ale po cca 2km je to ok. Tak snad novej olej pomuze.
Jizdni asistenty dostal DM az po faceliftu. Ma jen LDWS (hlidani jizdy v pruhu), ale ma pouze akusticke varovani, coz je tak maximum, co bych po tom chtel. Zapinam max v noci na dalnici.
Svetla - sviti to hezky xenonama, dalkove jsou H7 a taky OK. Prej tam daval minuly majitel nejake lepsi homologovane
StartStop - TAM NENI a jsem za to rad
Tazne zarizeni je fajn, auto ma povoleny tahat O1 750kg, O2 2000kg. S vozikem je malinko sranda - neni vubec videt, takze couvani je mozny "jen pres kameru" a ta tam nastesti je.
Panoramu si oblibily deti a porad chcou jezdit s otevrenou strechou. Tak to vzdycky otevru a ze zadu se ozve: "Tatinku a to nejde otevrit vic?" ...aneb zavdecit se detem je ukol nelehky.