Školník píše: ↑30 zář 2021, 12:22
Willy50: No nevím jestli na vrcholu, ale začíná se hovořit o grafenovích bateriích a to by mela být ta bateriová budoucnost.
Stefanpilot: S tím nacamráním to tak možná bude
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
. No co za deset let už budu mít možná plenu nekde na LDN
Graphen Baterie již existují a používají se, minymálně u modelářu pro RC a tam většinou nové baterie přijdou vždy jako první jsme takoví testovací králíci
To že baterky už dál kapacitou a nabíjecíma koeficienty a vybíjecími koeficienty nepůjdou slýchám snad co RCčkařím a pořád to jde kupředu, když jsem začínal byly baterie NiHM v kapacitách 800mAh pak přišli LiPol v rozměru jež používám u 4S článků max 3000mAh při 50C/1C, dnes je to s graphenem 8000mAh při 300C/4C. Závodníci se sponzorstvím už mají Gpraphene/Si baterky s 11500mAh při 500C/4C... Vždy byla jen otázka času než se technologie uchytí i jinde. Číňaní snad už s Graphen bateriemi pro automotive pracují pro masový trh. A Tesla co vím tak ve svých nových článcích počítá také s Li-Si.... podle mne jsme tedy teprve na začátku a vývoj půjde hodně dopředu čím více peněz se tam bude točit a čím více masovka se z toho stane.... vždy to tak bylo a vždy to tak bude.
Což se ostatně krásně ukázalo, když EU začala tlačit Ledkové zářiče, dnes už po žárovkách nešťekne ani pes a jaké halo okolo toho bylo když začali prodej žárovek omezovat... LED zářič dnes stojí zlomek co dříve a výkony + životnost jsou jinde.
Co mne spíše trápí je politika náhradních dílů, respektive baterií... ty ceny za novou baterii pro IoniQ 5 v ceně 800k bez DPH je holý nesmysl... Tohle se zdá že snad jedině trošičku Tesla promýšlí, ale i tam je to nesmysl jako náhradní díl...