Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Verxes
**
Příspěvky: 175
Registrován: 10 srp 2012, 08:47

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od Verxes »

petzl62 píše: 08 pro 2021, 20:53 Co bych ale potřeboval od zdejších aktuálních "motorkářů" a "skůtrařů" vysvětlit, je možná změna vyhlášky, kterou jsem tedy zatím nezaznamenal. Kdysi platilo, logicky, že dvoustopá motorová vozidla využívají k jízdě po komunikaci pravou polovinu vozovky v daném směru, co nejblíže ke krajnici. Tak proč kur.. jezdíte prostředkem, nebo ještě lépe - blíž ke středu vozovky :!: :!: :?: :?: :oops: :oops: :oops: I jako jedinci - o dvojicích vedle sebe raději psát nebudu :oops:
A argument, jestli vím, co s Vámi udělá vzduchový ráz při předjíždění u mě fakt neobstojí [-X
S tím vědomím jste na tu motorku sedali, sedáte a dělali na ni řidičák, včetně jízd. A s tímhle způsobem by jste ty jízdy/autoškolu opravdu neudělali. Nikdy!

To se nám to vlákno pěkně rozjíždí, co??? :mrgreen:
No taky jezdím na motorce a je pravda, že úplně na pravé straně silnice fakt nejezdím - většinou uprostřed svého pruhu - a vysvětlení je jednoduchý = když vidím třeba díru, tak můžu reagovat a vyhnout se jí jak doprava, tak doleva, když mi tam skočí zajíc, nebo srnka, tak mám na reakci taky víc času, než když pojedu hned u krajnice..
Jinak spousta mladých motorkářů jsou hotoví sebevrazi - jezdí vedle sebe, do zatáčky kam nevidí, to klopí pomalu v protisměru.. a na každé rovince musí mít ručičku tachometru nadoraz.. ale to je tím, že oni dostanou papíry na motorku a za 20tis. v bazaru už dneska člověk koupí fakt docela silnou, rychlou mašinu.. to my jsme začínali na pionýru, pak přišla Číza 175, a Jawa 350 to už bylo něco :D

Jinak já jezdím převážně ponožku někde na okreskách, a spíš se kochám - ale zase neustále sleduji provoz v zrcátkách, jakmile je možnost, tak pouštím rychleji jedoucí za mnou a hlavně - jako motorkář se řídím pravidlem, že nikdy, NIKDY nemáš na motorce přednost - protože i když jedeš po hlavní, tak motorka jde úplně v pohodě přehlédnout a kdykoliv ti tam někdo může vjet - a mrtvej budeš ty.
Hyundai i30 III Combi 1.5 DPI Smart (od 26.4.2021)
prodáno: Hyundai i30 II HB 1.6 CVVT Trikolor 88kw
Reklama
 

Uživatelský avatar
idam.i
*******
Příspěvky: 8985
Registrován: 24 dub 2012, 23:25
Bydliště: Bratislava

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od idam.i »

Poslednú vetu vytesať do kameňa.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Uživatelský avatar
Pjotr1
***
Příspěvky: 800
Registrován: 26 črc 2020, 17:51
Bydliště: ostrov pozitivní deviace

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od Pjotr1 »

Jakože motorkáři jezdí uprostřed pruhu je podle mně určitě jediné správné, protože alespoň se vedle nich nebude chtít nacpat jiné auto. Navíc motorkáři teda většinou nejsou brzdy provozu.
A o tý přednosti to je svatá pravda : kolik bylo nehod kdy motorce na hlavní nedalo přednost auto na vedlejší, bohužel ta motorka dost často jela hóóóódně rychle a to než se řidič v autě rozhlídne, tak má motorku v motoru.
i30 kombi 2020- Style 1.4 t-gdi navi Olivine Grey
ex : Nissan Primera 2.0i
Foxy
**
Příspěvky: 126
Registrován: 08 čer 2021, 17:57

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od Foxy »

Ja sa vám priznám že som si chcel motorku kúpiť keď som mal 18, tak som robil vodičák na auto a na motorku zároveň. Po absolvovaní jázd keď som zistil čo to je jazdiť po meste na motorke som si to rozmyslel. Vodičák na ňu síce mám, ale - nie, radšej klimatizovanú plechovku.

Inak na autoškole ma učili tiež jazdiť v strede svojho pruhu, nie čo najlbižšie ku krajnici. Ako vodič inak keď vidím za sebou motorku a vidím že môže, tak uhnem a bliknem doprava. Že obiehajú motorky záchrannými uličkami alebo v meste a podobne mi osobne nevadí - auto by to zablokovalo pre záchranku, ale motorka uhne ľahko a rýchlo, nie je dôvod aby čakal. Len nech ide opatrne a neobieha 160 na okreskách v zákrute a nemám s motorkármi najmenší problém.
i30 Fastback 1,5 T-GDI MHEV IMT Family Smart (11/2021)
motorol
***
Příspěvky: 726
Registrován: 20 srp 2016, 20:37

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od motorol »

Jo a další uchylarna je pouštět varován světla při parkovani. Nejhorší to je u metra na cernaku. Pak se diví, ze je nikdo nepouští najet. Protože když je více aut za sebou, tak fakt nikdo nepozná rozdíl mezi varovkama a blinkrem k najetí … protože pravá strana neni vidět
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
willy50
****
Příspěvky: 1097
Registrován: 16 lis 2009, 13:11

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od willy50 »

Stringo píše: 09 pro 2021, 08:35
willy50 píše: 09 pro 2021, 00:14
Stringo píše: 08 pro 2021, 19:43 Mě (mimo jiné již uvedené) štvou všeobecně levoproudaři a to ať už na dálnici, tak na dvouproudých silnicích prvních tříd, ale i ve městě...
Ve městě? Tak to Tě štvu i já. Většina dvou(více)proudých cest ve městech je dnes dělaná tak, že je každých pár metrů odbočení doprava, takže pokud jedu rovně není co řešit. Jezdím tachometrových 55kmh, nebo podle provozu přede mnou, samo.
Jo, to je možné že mě štveš taky... Nevadí ti třeba, když za tebou jede štrůdl aut a vpravo jede s tebou souběžně jedno auto a blokujete tak průjezd těm, co třeba chtějí jet tachometrových 60? Chápu že je to pro někoho nepochopitelné, ale když potom vjedu do Plzně a celou cestu jedu ve štrůdlu vlevo a vedle mě jedou 2 kamióny tak je to k naštvání jen kvůli tomu předemnou, který prostě nechce zajet doprava... A nejhorší na tom všem je, že pak stejně někde se cpe do pravého protože v centru chce odbočit doprava... Já když mám vpravo volno, tak uhnu ať už za mnou někdo je, nebo není a když potrebuju, tak se zase zařadím do levého...
Tvůj příklad je navýsost akademický, skutečný provoz je poněkud barvitější.
Pochopitelně, když je slabší provoz, jedu v pravém, ale kdy je dneska slabší provoz, že?
A jestli si myslíš, ze kvůli tomu, aby Stringo byl u další červené o 3 vteřiny dříve, budu poskakovat v pravém pruhu jako debil, tak jsem fakt rád, že nás dělí cca 400km!
Možná budeš z těch blikačů, kteří vyblikávají na dálnici auta předjíždející kamiony i když jedou maximální povolenou rychlostí???
*
Pozn. pro pjotr1: proč bych se měl divit, že mne předjedeš v pravém pruhu?
willy50
****
Příspěvky: 1097
Registrován: 16 lis 2009, 13:11

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od willy50 »

Foxy:
- ľudia čo prudko brzdia keď vchádzajú do obce namiesto plynulého a pokojného spomalenia

Třeba to tam neznají? A částečně souvisí s dalším bodem:
- vodiči ktorí dodržujú každú predpísanú rýchlosť ako slovo božie... nedeľa ráno, prázdne mesto, výhľad na 2 km, priemyselná zóna a 50 km/h 3 km rovno
Od té doby co začaly jako houby po dešti růst buzer budky a začaly chodit dopisy z úřadů s výpalným, jezdím na neznámých místech více méně podle předpisů. Nejsem tak bohatý abych podporoval úřední hydru!
Uživatelský avatar
Stringo
******
Příspěvky: 2641
Registrován: 27 led 2019, 12:54
Bydliště: Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od Stringo »

Willy50: tohle není téma o hádkách, takže se hádat nebudu. Zákon mluví jasně, úmyslná jízda v levém pruhu je přestupek navíc když viditelně brzdíš auta za sebou tak ani ve městě to není úplně v pohodě. Blikat? Jo vyblikávám řidiče co mě úmyslně brzdí v levém pruhu aniž by nemuseli, typicky řidič co se rozhodne na dálnici 500m před kamionem předjíždět a vjede tam těsně přede mnou, tak takové řidiče problikávám... Ovšem většinou vůbec nepochopí, že něco dělají špatně... :shock:

A pozor, kamióny které dojedu a už se předjížději, nebo i osobáky neřeším, tam mě nikdo neomezuje, ale bezdůvodně blokování levého pruhu mě fakt sere a těžce to nesu...
Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDi 103kW MR.2019 (Polar White, Style, NAVI)
Obrázek
Uživatelský avatar
Mexican
*******
Příspěvky: 7911
Registrován: 05 srp 2007, 14:39
Bydliště: Střelice (JmK)
Kontaktovat uživatele:

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od Mexican »

jou a nemam rad vyblikavacov na dialnici. Ja sa uprimne priznam, na dialnici jazdim 120km/h (vychadza mi to rozumny kompromis medzi spotrebou a casom). Stane sa ze ide vlacik 2-3 kamionov tak ich proste predbieham. Nikdy sa nestrkam pred prichadzajuce auto ale proste napr pri druhom zo styroch ma dobehne borec co ma 140 tacho, vidim ze brzi a zacne preblikavat. Ja viem a som si vedomy, ze som ho spomalil ale predbiehajuci manever zakoncim tak ako som ho zacal. Z hladiska vyhlasky nejednam protipravne (maximalna povolena rychlost nie je rychlost minimalna) a s privretim oboch oci sa da napisat ze toho cloveka obmedzim (aj ked ak by ti vyblikavaci neboli mimoni tak proste zhodi nohu z plynu a doplachni za mna uplne v poho bez akejkolvek potreby vobec dobrzovat. Tam ale je ta snaha vychovavat a citat drobne pismena na nalepkach ktore mam nalepene na kufri (takze opri 120/kmh, vpravo kamiony a za zadkom 2-3 metre vyblikavajuci bimbas. Takze v tom momente ma ospravedlnte ak predbiehaci manever dokoncujem tak aby som sa citil bezpecne
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023

http://pancuha.wordpress.com/
Uživatelský avatar
Stringo
******
Příspěvky: 2641
Registrován: 27 led 2019, 12:54
Bydliště: Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od Stringo »

Ano, tak je to v pořádku, pokud tě dojedu a ty už očividně předjíždíš, tak s tím nemám problém, problém mám s tím že jedu a ty by smí tam 200m před kamionem vjel a jel si těch 120km/h s úmyslem že ho předjíždíš a až za 2 minuty teprve dojedeš ten kamion, protože on jede 95-100km/h ale věřím že si rozumíme, je vyblikávání a vyblikávání... V tom městě je to v drtivé většině o tom, že si Jouda zajede do levého protože někde za 10minut bude odbočovat do leva a nechce řešit to přejíždění až to bude třeba, tak to hodí hned na začátku města do levého a všichni za mnou se poserte. Když všichni budeme přemýšlet jak Willy50 a pojedeme v levém, protože co když někdo v pravém bude chtit5se připojit nebo sjet, tak se celé město ucpe. Ve městě se mají používat všechny využitelné pruhy s tím, že nemáš nikoho úmyslně brzdit... To je prostě vyhláška, s tím nikdo nic neudělá...
Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDi 103kW MR.2019 (Polar White, Style, NAVI)
Obrázek
willy50
****
Příspěvky: 1097
Registrován: 16 lis 2009, 13:11

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od willy50 »

Stringo, měl bys reagovat na příspěvky teprve potom až je důkladně přečteš a pochopíš!
Uživatelský avatar
Stringo
******
Příspěvky: 2641
Registrován: 27 led 2019, 12:54
Bydliště: Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od Stringo »

Já je četl a pochopil. Psal jsi, že jezdíš ve městě v levo, protože nechceš jezdit sem tam, když se někdo připojuje nebo odbočuje...

Já říkám, že to je špatně, pokud v pravém pruhu jede 1-2 auta a ty vedle nich v levém, kdy za tebou jedou další auta a evidentně chtějí jet rychleji...

Pokud jsi chtěl napsat něco jiného, nebo jsi tím myslel něco jiného, tak se omlouvám, že jsem to špatně pochopil :D
Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDi 103kW MR.2019 (Polar White, Style, NAVI)
Obrázek
Okousaný rohlík
*
Příspěvky: 49
Registrován: 15 črc 2021, 12:09

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od Okousaný rohlík »

Stringo: na straně druhé, pokud nějaký tetřev to ráno po městě valí 90kou, kde je 50, tak levý i pravý pruh jsou mu často málo a vyblikává stejně :lol: Ale zákon v tomto hovoří jasně, nicméně i tak je třeba dodat, že často ani ruka zákona se zákony neřídí a nebo si je interpretuje po svém :lol:
Hyundai i30 FB, family comfort, 1.0T-gdi, engine red
Uživatelský avatar
Stringo
******
Příspěvky: 2641
Registrován: 27 led 2019, 12:54
Bydliště: Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od Stringo »

Jo to je pravda, ale tomu já prostě uhnu a je pryč, ať si jede, já nejsem policajt, abych ho vychovával, nebo pokutoval. I já někdy potřebuju jet rychleji než ostatní a byť se to někomu může zdát, že se nikam dřív člověk nedostane, tak na pár ulicích ne, ale když člověk potřebuje projet celé město, tak se každá půl minuta hodí. Já třeba když přijedu do práce o minutu později, tak musím nadělávat půl hodiny, která mi pak chybí a někdy se stane, že na 35km které jedu do práce, se o 5-8minut opozdím, potom mě tihle levoproudaři serou, když nemůžu jet rychleji jen proto, že se rozhodl jet v levém a ucpat ho.

Ale to je párkrát do roka, ale proto já uhýbám, připadá mi to fér, když já nechci nebo nepotřebuju, tak proč ostatní zdržovat... A na dálnici nebo dvouproudých hlavních trasách se v levém nikdy nezdržuju a to většinou jedu jako ten rychlejší, co předjíždí... Úplný masochysmus je stoupání o 3 pruzích, kdy je klasicky ten úplně pravý prázdný ](*,)

Ale dost už bylo o pruzích, to je stejně neverending story, ti co to dělají stejně nepochopí, jako mlhovky, směrovky, zip a další zásadní řidičská pravidla :D
Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDi 103kW MR.2019 (Polar White, Style, NAVI)
Obrázek
Uživatelský avatar
milda h
*****
Příspěvky: 1661
Registrován: 15 led 2012, 21:08
Bydliště: Vysočina NMnM

Re: Co mě štve za volantem při řízení na silnicích

Příspěvek od milda h »

Opravte mě, jestli se pletu. #-o :-$ V obci, kde jsou dva a více pruhy v jednom směru, není považováno za předjížděni, pokud pravý pruh jede rychleji jak levý . Mimo obec je to samozřejmě zakázáno.
Obrázek ix20 1.6 CVVT trikolor Cashmere Brown 12/2011
Odpovědět

Zpět na „Pokec“