i30 čekací doba

Tato sekce je určena těm, kteří zvažují koupi vozu Hyundai (ne Hyunday).

Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři

Odpovědět
Peta5tikoruna
*
Příspěvky: 17
Registrován: 11 srp 2011, 12:36

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od Peta5tikoruna »

Přesně,
buďme rádi, že sem zaměstnanci z Nošovic něco napíšou.
Nemusí to dělat. A na jiných fórech ve světě nemají takové informace co můžeme a máme zde.
Dále k těm termínům. Když prodejce řekne 2 měsíce pak 4, tak se s tím smiřte. Nevím kde žijete, ale už dva roky prostě nic nefunguje jak by mělo. A bombardovat otázkami na termín je opravdu zbytečné.
Já jsem při objednávce dostal termín 6-8 měsíců. Podepsáním objednávky jsem ten termín schválil a přijal a teď prostě počkám. Když to nebude ani za 8 tak co? Hold budu čekat dále.
Skoro majitel i30N HB MT Polar White
Ibiza 2003 1.2 HTP
Octavia III. RS, 2.0 TDI - prodáno
Audi A4 B8, 2.0 TFSI 155kW - prodáno
Hyundai i20 1.2, inclusive plus - prodáno
Reklama
 

willy50
****
Příspěvky: 1097
Registrován: 16 lis 2009, 13:11

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od willy50 »

Mr. :hyu: 100% souhlas!
Sám mám zkušenosti z korporátu, vyletěli kolegové za mnohem menší vynášení informací!
:^o
sunshine
*
Příspěvky: 14
Registrován: 01 lis 2021, 14:45

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od sunshine »

Výsledkem komunikace s dealerem potažmo Hyundai je ten, že už ani nechci aby mi Hyundai dodržel dod. lhůtu 4-6 měsíců od mé objednávky ze dne 28.7.2021 na 1.5 DPI. Měl jsem toho již plné zuby a objednal raději Kiu 1.5 T-GDI bez baterky už kvůli tomu, že jsem se následně dovídal z různých zdrojů, že 1.5 DPI na dálnici prostě nejede a rezonuje. Při zkušební jízdě jsem chtěl vyrazit na dálnici a prodejce mě upozornil, že předváděcí 1.5 DPI nemá dálniční známku. Teď už vím proč. Ale po městě se mi s ní jezdilo úchvatně. V pondělí objednána Kia s konkrétním VIN kódem, příští týden má být dodáno. Kia dodává neskladovky v podstatě do 3 měsíců po objednání. Nevím proč to jde u Kie a ne u Hundaie. Slyšel jsem něco o politice záměrného vytváření nedostatku za účelem zvyšování cen. Prostě se jim výroba za stávajících cen a emisních poplatků nevyplatí. Hlavně u 1.5 DPI kvůli relativně levnému autu a vysokým emisním pokutám. Není to jenom tzv. otázka chipů. To je zástupný a i vysvětlovací problém. Je to celý komplex důvodu. Zrovna tak to má nastaveno Škodovka. Zvyšují cenu jako o závod a vytváří záměrně pocit nedostatku, který jim umožní zvyšování ceny. Kdo by přesto chtěl koupit 1.5 DPI s dodáním v lednu přímo v autosalónu ať se mi ozve. Jakmile bude na skladě potom dávám již inzerát oficiálně na sauto.cz s aktuální - tedy podstatně vyšší cenou než je uvedená v mé kupní smlouvě (Kč 411 890 + zimáky - i30 Hatchback Comfort). Důvodem je neplatit zálohu 20 000 za neodebrání vozu. Ale klidně Hundai tu pokutu zaplatím pokud v lednu dodají.. Myslím si i tak, že nedodají ani v lednu. =D>
Uživatelský avatar
idam.i
*******
Příspěvky: 8989
Registrován: 24 dub 2012, 23:25
Bydliště: Bratislava

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od idam.i »

Jéje,vracajú sa časy,keď jazdený Favorit bol drahší ako nový.Kto by povedam,že sa to vráti. #-o
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Uživatelský avatar
GirGolM
**
Příspěvky: 113
Registrován: 06 srp 2021, 19:12

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od GirGolM »

sunshine:

Nechapu proč se rozčiluje jasně máš uvedeno, že 4-6 měsíců. Tj v lednu konec plánovaného dodání vozu. Dřív jak v prosinci bych se vůbec neptal na stav objednávky.. Jestli ovšem prudis prodejce úd od září tak se nedivím..
Navíc možná jsi nečetl, ale podepsal jsi podmínky, že odstoupit od smlouvy můžeš 16tydnu po termínu doručení, jestlize ti nebude auto doručeno. Takže buď v klidu máš čas do dubna :D :D

Navíc kdyby jsi sledoval fórum a okolní svět tak bys věděl, že čekací doba 6 měsíců je ještě v pohodě s porovnáním s tím, že u škodovky by ti auto 6 měsíců stálo na letišti..
Nevím jak je na tom Kia s prodejemi, ale Nošovice měly na konci léta objednaných 100 000 vozu do výroby..

Sam mám za sebou 4 měsíce a auto letos určitě nebude vzhledem k aktuálním problémům (pokud jsou info pravdivé) a hold budu mít auto v Lednu / Únoru a víš co? Vůbec nic žádný stres, život jde dál a kdo si počká ten se dočká.
Čekatel (6.8.21) i30 kombi 1.5 t-gdi MHEV s DCT Family smart + nav, sunset red
Uživatelský avatar
Scharf
**
Příspěvky: 125
Registrován: 06 říj 2021, 19:08

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od Scharf »

Sunshine: k 1,5 DPi: vysvětluje tohle video. Při částečném plynu už motor dává plný výkon, zbytek plynu je tedy potom "hluchý".

Kia neskladovka za 3 měsíce? Já měl :hyu: 1,5 TGDi za 3,5 měsíce :wink:

Kdyby jsi se rovnou vykašlal na DPi tak jsi na tom mohl být líp.
Norbík - Fastback N-Line - 1,5 T-GDi, MT, Polar white
www.instagram.com/fastback_norbik
sunshine
*
Příspěvky: 14
Registrován: 01 lis 2021, 14:45

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od sunshine »

to GirGolM: Přece já se nerozčiluji. Vyhodnotil jsem si situaci a koupil jiný vůz, který jsem viděl fyzicky a v kupní smlouvě mám VIN. Myslím, že jsem to vyhodnotil správně. Nebudu ze sebe dělat blba, když platím půl miliónu. Nedodají ti ani v lednu, ani později, tím si buď jist..Je to strategie. Když jsem kupoval Hyundai říkali, že 4 měsíce je obvyklá dodací lhůta. Potřeboval jsem dodat do konce roku kvůli 2 ročnímu zrychlenému odpisu. Tato výhoda končí. Prý OK. Nesplnili... koupil jsem jiný vůz. Toť vše. Přeji trpělivost všem v čekaní. Jistě se vyplatí.

to Scharf: měl jsem se na 1.5 DPI rovnou vykašlat... ano, naprosto nyní souhlasím. Vaculík to jasně vyhodnotil i nemnozí frekventanti zde. Nezvykle nekonkrétní dodací lhůty jsou toho zářným příkladem. Prostě zaplatím si 20 000 za zrušení objednávky. A budu rád.
Uživatelský avatar
Mr. HYUNDAI
*******
Příspěvky: 11579
Registrován: 07 kvě 2008, 12:51
Bydliště: Lázně Toušeň

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Upřímně, nevěřím, že by Ti zálohu nevrátili! Při současném nedostatku aut a Tvojí objednávce na velice žádanou motorizaci to auto prodají obratem a ještě ho budou moci prodat za současnou cenu, která je vyšší. Já na místě prodejce bych Ti i poděkoval a ke zrušení objednávky kromě vrátky zálohy přidal i flašku! A to není myšleno ironicky!!! Ale já už nějaký ten pátek na té "druhé" straně stolu nesedím...
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
sneb
*
Příspěvky: 33
Registrován: 29 kvě 2021, 12:05

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od sneb »

Pokud někdo četl špatně, nechť si můj příspěvek přečte opětovně.

dal jsem ne malou zálohu za produkt

nevšiml jsem si, že by Hyundai záleželo na tom, jaké způsobí nedodáním vozu zákazníkovi problémy, proč by tedy mě mělo záležet na tom, že oni nějaké mají?

Hyundai dala příslib dodání vozu do září, tento nedodržela a zákazníka vůbec nevyrozuměla, proč bych se nemohl zeptat?

Hyundai dala příslib vyrobení v říjnu, proč bych se nemohl zeptat, proč vůz není, když na zákazníka sama kašle....

proč mám být obětí toho, že se Hyundai a prodejce nedokáží domluvit

jediné, co jsem chtěl komunikaci, ve stylu omlouváme se, díky problémům s díky nebude vůz vyroben, očekávejte v termínu XY

takovýto přístup je za mě arogantní, pohrdající zákazníkem, pokud někdo namítá, jaká je to hrůza odpovídat tisícům zákazníků, pak odpovídám, je to otázka jednoduchého programu....
v očekávání od 10.6.2021Hyundai i30 WG 1.5I MT Smart engine red

Hyundai i30 combi 2013 TRICOLORE, 1,6CVVT, LPG
willy50
****
Příspěvky: 1097
Registrován: 16 lis 2009, 13:11

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od willy50 »

Scharf píše: 10 pro 2021, 13:02 Sunshine: k 1,5 DPi: vysvětluje tohle video. Při částečném plynu už motor dává plný výkon, zbytek plynu je tedy potom "hluchý".
To neni pravda! Motor jde ochotně za plynem.
Je to, krucipísek, atmosféra, tak už to pro boha pochopte!
Pokud tomu někdo dá kick down ve 2000ot, nesmí se divit, že se to dusí!
Uživatelský avatar
Mr. HYUNDAI
*******
Příspěvky: 11579
Registrován: 07 kvě 2008, 12:51
Bydliště: Lázně Toušeň

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

A jak by sis takový jednoduchý program představoval? Že Ti každý týden nebo dva pošle email se stále stejným textem "Vážený zákazníku, omlouváme se, avizovaný termín dodání Vašeho vozu nejsme schopni dodržet, protože dodavatelské řetězce jsou narušené. O dalším vývoji Vás budeme informovat. Váš HYUNDAI".
No, kdyby mi něco takového přišlo poprvé, tak bych se naštval a kdyby podruhé, tak bych někomu na importu přivřel kyslík!

Já samozřejmě chápu problémy, které nedodání v avizovaném termínu přináší - na začátku roku to ještě jakž takž šlo a auto objednané v lednu mi vyrobili a dodali v červnu, přičemž červen byl deadline a pokud by v červnu nebylo, tak by nebylo vůbec. A věděl jsem to já i dealer.
Nacházíme se v naprosto nestandardní situaci a jak se tady sám můžeš přesvědčit, správné řešení není. Pro někoho je mlčení na pěst, jinému je to jedno a třetí by kontaktování s prázdnou omluvou považoval za provokaci. Nejde se všem zavděčit a vlastně se zavděčit ani nedá, je to prostě na houby ](*,) . Můžeme na to nadávat, můžeme být naštvaní, ale to je vše, co s tím můžeme udělat. Neovlivníme to...

Loni jsem čekal na Tucsona pro ženu 4 měsíce a byl jsem strašně nasr.. Na svoje jsem čekal 5 měsíců a tlačil mě jen měsíc nutné výměny (účetnictví je neúprosné). Smířil jsem se s realitou a auto pro ženu na příští rok jsme začali vybírat už teď a objednávat budeme tak někdy v březnu nebo dubnu nejpozději, aby to bylo do přelomu let 2022 a 2023 nejpozději (a ano, nejspíš to nebude :hyu: , ale s těmi termíny do výroby je to loterie všude). Není to komfortní, nesmí se žádné auto odepsat, ale zatím se s tím nic jiného dělat nedá :( .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Uživatelský avatar
i30mpact
***
Příspěvky: 771
Registrován: 15 zář 2021, 16:50
Bydliště: Praha

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od i30mpact »

Objednáváte teď a bude na přelomu 22/23? Takže škodovka. :D

Ta Kia Ceed, to mi přijde prašť jako uhoď, tam zase nějak nezvládli odhlučnit podvozek, takže sice nerezonuje vejfuk, ale slyšíš kola. :( Hluk od kol se Kie podařilo vyřešit až u XCeedu, kterej má ten podvozek nějak celej přepracovanej. Ale zase se nedělá jako kombi. Prostě všechno jsou to kompromisy. Nicméně 1.5TGDi pojede rozhodně líp, než 1.5DPi, o tom žádná.
Minda Mour
*
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2021, 09:00
Bydliště: Praha

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od Minda Mour »

Zdravím ,

mě se nedávno podařilo po 6 měsících " řeku čekání přeplavat " , takže už jezdím a rád bych přidal pár svých postřehů z období před :hyu: .
Měl jsem nečekaný zádrhel spočívající ve zrušení licence u :hyu: Žebrák , zde nebyla komunikace žádná , ale ani jsem jí neočekával , protože to bylo v první třetině čekací doby , pak jsem byl přidělen k HCP (prodejce Fetterová Gabriela ) a taky si mě v podstatě "hýčkali" , paní sem tam cca 1 x měsíčně zavolala , informovala mě a téměř vždy něco nabídla navíc , tak jsem získal zdarma zástěrky , koberečky a první garanačku u nich grátis.
Bylo to vždy velmi nenásilné a příjemné volání , i když informace nebyly příznivé . Myslím , že je to hodně o citu a zkušenosti prodejce , každý zákazník je jiný , někdo spěchá a nepočká to ,někdo je jen netrpělivý , je to různé.
Takže můj závěr je , že nelze uspokojit univerzálním způsobem všechny , samozřejmě jisté standardy by měly být samozřejmostí , ale je hodně o individuálním přístupu ke klientovi.
Ať vám to čekatelům rychle uteče , jezdí se mě v :hyu: parádně a pamatujte , že jsou v životě daleko důležitější věci .

M.
Hyundai i30 1,5 DPi manuál
Renault Scenic
Jawa Mustang , Pionýr
Jawa Babetta
MS22
Příspěvky: 8
Registrován: 06 črc 2021, 14:31

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od MS22 »

MR. Hyundai: Nikdo nepsal nic o každém týdnu, ale pokud ti řeknou, že dostaneš auto v září a pak se to neustále o měsíc posouvá, alespoň by ti vždzcky mohli napsat, že se termín dodání minimálně o měsíc zase posune a omluvit se. Nechápu, že tohle chování může někdo omlouvat. Sám mám termín dodání v březnu 22 je mi jedno pokud to bude o měsíc dřív nebo později, ale předpokládám, že když se do března nevyrobí, dostanu alespoň informaci, že to bude později. To mi přijde jako elementární slušnost u něčeho co stojí půl milionu.
Čekatel od 08/21 na: i30 FB 1.0 T-GDI, DCT Famiy Smart
Odjinud
***
Příspěvky: 902
Registrován: 11 čer 2020, 15:30
Bydliště: Praha

Re: i30 čekací doba

Příspěvek od Odjinud »

Pohled z fabriky (Maras) a od byvaleho dealera (Mr. :hyu: ) chapu, ale na druhou stranu co tady ctu tu komunikaci, co maji lidi s jiz objednanymi auty, tak to je smutne cteni. Je potreba se vžít do nekoho, kdo denne neproda x aut, ale na nove setri x let a casto ma jen par aut za zivot. Ten pak fakt neresi, co zrovna fabrika nema za dil (to jsou, kua, ryze jeji problemy), ale kdy auto bude a mela by byt slusnost o tom rozumne informovat. Tohle je jak za sociku.
červená i30 III/FL combi, 1,5 DPi / 81 kW, comfort
--- ex: ---
červený ford focus mk.I, 1,6i / 74 kW
červená škoda felicia Lxi, 1,3 MPI / 50 kW
červená škoda 130 GL, 1,3 / 43 kW
Odpovědět

Zpět na „Koupě ojetého nebo nového vozu Hyundai“