Tak zrovna zítra má být fakt nepěkně, na druhou stranu - zrovna BEV nedává moc smysl zkoušet na limitu, tam jde primárně o jízdní komfort a uživatelskou vstřícnost za všech okolností, takže ten hnus co teď o víkendu bude je vlastně ideální

.
Asi bych měl trochu "odkrýt karty" na nadcházející období. Asi je celkem zřejmé, že mám poněkud nadstandardní vztahy u jednoho prodejce

, kde mi půjčují auta na víkendové testy. Na tom se zatím nic nemění, a pokud se v jejich flotile předváděcích vozidel objeví něco nového nebo zajímavého, tak mi to půjčí a já v návaznosti na to zorganizuji test.
Pokusím se utužit vztahy na Mazdě a letos se dopracovat ještě tak ke 2 autům - já osobně bych moc rád vyzkoušel Mazdu 6 sedan, dokud tu s námi vůbec takové auto je a Axelovi bych rád splnil CX-30

.
Zřejmě se tu letos ode mě objeví i nějaké "jízdní dojmy" ze zápůjček předváděcích vozů jiných značek jen na pár hodin. Důvod je prostý - při dodacích lhůtách nových aut je nezbytné výměnu v naší garáži pro příští rok vyřešit a objednat ještě letos - takový je alespoň zatím plán.
Nemám ještě úplně jasno jakou koncepci zvolíme - vidím dvě základní varianty.
1) Větší auto si tentokrát pořídím já - pro mě tak budeme hledat auto s dostatkem místa vzadu na nohy a hlavu, ideálně PHEV a pro ženu by pak mohlo dojít na BEV menších rozměrů a kapacita baterie pak není rozhodující, protože denní nájezd je do 100 km a v garáži zásuvka je

.
2) Větší auto zůstane ženě - i tady bych preferoval PHEV a já si naopak pořídím něco menšího až malého, a to klidně v manuálu.
V obou případech platí, že já preferuji normální osobák a moje žena něco jako SUV, CUV atp., aby seděla výš, ale není to prý nezbytné (přeloženo do jazyka našeho kmene - zpátky na zem nepůjde ani za nic!

).
Výše uvedeným základním scénářům bude odpovídat i "dramaturgie" aut, která se tu ode mě budou objevovat. Pro obě varianty existuje určitý seznam aut, která, podle papírových předpokladů, považujeme za vhodnou kombinaci. Až jízdy, ale ukáží jak moc se papírové předpoklady budou shodovat s realitou...
Je smutnou pravdou, že

v tuto chvíli v těchto seznamech moc zástupců nemá

.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate