Měl bych otázku spíše na majitelé 1.0 T-GDI. Mám takový problém že při startu mi něco strašně “rachtá” v motoru. Nemůžu vůbec identifikovat odkud nepříjemný zvuk vychází mám strach aby to nebyli rozvody. Nejeto mám 52 xxx. Rachtaní se ozývá cca 3 sekundy občas více někdy méně. Nemáte někde podobnou zkušenost? V autorizovaném servisu jsem vždycky odbyt že je to u tisícovky normální jev. To mi ale nepřijde.
Start
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
-
Hyundai31.0tgdi
Start
Ahoj Všem.
Měl bych otázku spíše na majitelé 1.0 T-GDI. Mám takový problém že při startu mi něco strašně “rachtá” v motoru. Nemůžu vůbec identifikovat odkud nepříjemný zvuk vychází mám strach aby to nebyli rozvody. Nejeto mám 52 xxx. Rachtaní se ozývá cca 3 sekundy občas více někdy méně. Nemáte někde podobnou zkušenost? V autorizovaném servisu jsem vždycky odbyt že je to u tisícovky normální jev. To mi ale nepřijde.
- Reklama
Re: Start
Po staru nám taky často 1,0 z roku 2018 rachotil než se ohral, bylo to benzinem, tankovali jsme Benzina OMV Mol a pak jsem zkusil místní W8 a bylo po problému. Podobně rachotil i 1,5tsi. Myslím ze jsem četl něco o tom ze je to kvůli rychlému ohřevu katalyzátoru.
-
Hyundai31.0tgdi
Díky za odpověď.lumix píše: 28 črc 2022, 12:35 Po staru nám taky často 1,0 z roku 2018 rachotil než se ohral, bylo to benzinem, tankovali jsme Benzina OMV Mol a pak jsem zkusil místní W8 a bylo po problému. Podobně rachotil i 1,5tsi. Myslím ze jsem četl něco o tom ze je to kvůli rychlému ohřevu katalyzátoru.
Mě to děla i když je studenej i ohratej. Musím se přiznat že taky tankuju jenom Benzinu a Molku. Nedávno jsem stál na parkovišti a nastartoval jsem a tak v tom zarachtalo ze jsem myslel ze je konec
U ohrateho si to nevybavuji, většinou totiž proběhl start jízda a zaparkovani a po několika hodinách další jízda. Muzu to ale zkusit, stará i30 je ještě doma a má najeto cca 64kkm. Leda mě napadá problém s olejem a napinakem řetězu.
-
Hyundai31.0tgdi
Ještě počkám na zkušenosti jiných majitelů a popřípadě změním servis. Každopádně díky za radu.lumix píše: 28 črc 2022, 12:56 U ohrateho si to nevybavuji, většinou totiž proběhl start jízda a zaparkovani a po několika hodinách další jízda. Muzu to ale zkusit, stará i30 je ještě doma a má najeto cca 64kkm. Leda mě napadá problém s olejem a napinakem řetězu.
oki, jiný majitel tu.počkám na zkušenosti jiných majitelů
asi bych dokázal říci, že mi chod motoru hned po startu přijde méně pravidelný. Ale je to otázka třeba 10-15 sekund.strašně “rachtá”
A určitě bych to nenazval "strašně rachtá".
Zkus to nahrát přes telefon a hodit sem. (třeba přes google disk, nebo jinak.).
Klidně se pak obětuju, a nahraju to u svého lichoběžníka taky.