Zdravím,
chci se zeptat, jestli někdo má zkušenost s pohybem v pravé části zadní opěrky sedačky řidiče. Většinou se to projevuje při jízdě na kruhovém objezdu, při nerovnostech na silnici, nebo při prudkém škubnutí volantu do leva. 
Včera jsem měl vozidlo v autorizovaném servisu. Technici rozdělali sedačku a zkonstatovali, že tam žádná mechanická závada není. Prý to nahlásili do databáze Hyundai, kde se tato závada už vyskytuje.
Jsem zvědavý, jestli se výrobce k této závadě vyjádří. 
Díky za zkušenosti.

Pohyb v opěrce sedačky řidiče
Moderátor: Moderátoři
Pohyb v opěrce sedačky řidiče
Ford Mondeo kombi 2,0L TDCi 92 kW - 2001 (Mondík)
Ford S-MAx 1,8L TDCi 96 kW 2007 (Maxík)
Hyundai Tucson 1,6 T-GDI 4x4 110 kW 6st. manuál 2021 (Tucík)

- Reklama
Re: Pohyb v opěrce sedačky řidiče
Celkom nerozumiem o aky pohyb ide... Je to neziaduci pohyb tela v operadle chrbta? Alebo to je uvolnena cast operadla na pravej strane? Ide o kozene alebo latkove sedadlo? Skus to prosim podrobnejsie rozpisat ...dik

Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)

Jedná se o látkový potah. Dle servisu jsou v sedačce 2 lanka, na kterých je přidělaná bederní operka, která se hýbe dle směru zatáčení vozidla. V mém případě to je cítit, jako kdyby jezdil pod prvou lopatkou nějaký váleček. Někdy to je i slyšet, jak se zřejmě bederní opěrka posune na těch lankách a narazí v pravé části sedačky na dorazy.   Je divné, že se to děje pouze při zatáčení do leva.
 Je divné, že se to děje pouze při zatáčení do leva.

Je divné, že se to děje pouze při zatáčení do leva.
 Je divné, že se to děje pouze při zatáčení do leva.Ford Mondeo kombi 2,0L TDCi 92 kW - 2001 (Mondík)

Ahoj. Mám podobný problém. Při jízdě do prudké zatáčky nebo na kruhovém objezdu mám pocit že se mi hýbe zádová část sedačky (řidičova sedačka). Vše jsem zkontroloval a musí to být někde uvnitř, asi ta bederní opěrka. Nevíš něco nového?

Hyundai Tucson 1,6 110 kW 2021

Nahlásil jsem to v servisu a po 7 měsících čekání mě kompletně vyměnili rám zad v sedačce. Prý o závadě vědí a provádí postupnou výměnu.  

Po této výměně, už žádné pohyby v sedačce nejsou znát.

Po této výměně, už žádné pohyby v sedačce nejsou znát.
Ford Mondeo kombi 2,0L TDCi 92 kW - 2001 (Mondík)

Díky, jsem objednaný ve čtvrtek do servisu tak dám pak vědět.

Hyundai Tucson 1,6 110 kW 2021

- 
				DavidTucson
Po 7 měsících čekání na auto? Nebo jen na výměnu  Já mam Tucsona 2022 a začala mi nepříjemně vrzat sedačka u řídiče. Při každém sešlápnutí pedálu nebo jen hnutí zadkem.... Podotýkám že sedadla nejsou kožená. Bederní opěrka zatím dobrá... Zkusím se poptat u dealera....
 Já mam Tucsona 2022 a začala mi nepříjemně vrzat sedačka u řídiče. Při každém sešlápnutí pedálu nebo jen hnutí zadkem.... Podotýkám že sedadla nejsou kožená. Bederní opěrka zatím dobrá... Zkusím se poptat u dealera....

Já mam Tucsona 2022 a začala mi nepříjemně vrzat sedačka u řídiče. Při každém sešlápnutí pedálu nebo jen hnutí zadkem.... Podotýkám že sedadla nejsou kožená. Bederní opěrka zatím dobrá... Zkusím se poptat u dealera....
 Já mam Tucsona 2022 a začala mi nepříjemně vrzat sedačka u řídiče. Při každém sešlápnutí pedálu nebo jen hnutí zadkem.... Podotýkám že sedadla nejsou kožená. Bederní opěrka zatím dobrá... Zkusím se poptat u dealera....Re: Pohyb v opěrce sedačky řidiče
vrzou tie plasty na boku sedacky. Mne pomohlo nastavit sklon sedaku viac dole v prednej casti ...mam ale elektricke ...od vtedy je to OK.

Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)