Slíbil jsem, že se podělím o výsledek našeho výběrového řízení. Ono je vlastně už definitivně hotovo, ale protože jsem dost pověrčivý, tak jsem v průběhu operace radši žádné částečné informace nevypouštěl.
Soptík nás včera přesně po dvou letech opustil:

- Soptik.jpg (49.45 KiB) Zobrazeno 493 x
Poněkud netypicky nešel přímo na protiúčet, ale prodal jsem ho prodejci, kde jsme ho koupili nového - nabídli lepší cenu, a to o dost a ještě mi vyšli vstříc prakticky ve všem - stávající vynikající spolupráce (až do roztrhání stávající servisní smlouvy) byla k něčemu dobrá

.
A hned jsme se přesunuli do Pardubic vyzvednout nový elektromobil:

- Fiona.jpg (95.1 KiB) Zobrazeno 493 x
Jak se stalo, že v garáži parkuje auto, které bylo pod stupni vítězů? Snadno - o peníze jde až na prvním místě. Ve chvíli, kdy narazíte na skladovku se slevou 23%, tak se pořadí přeci jen poněkud změní. Přijdou otázky typu: "Opravdu je Mazda o téměř Kč 200.000,-- lepší auto v souhrnu svých vlastností?" nebo "Fakt by ten Mégane stál za přihození Kč 400.000,--?"...
Nabídnuté koncové ceně se prostě nedalo odolat.
Je velice příjemné zjištění, že po přivezení Mokky domů vyjádřila žena nadšení z posezu za volantem a výhledu - prý se za volantem cítila líp než v Tucsonu

...
Dle PP proběhl přesun z Pardubic domů za 14,4 kWh na 100 km a rozhodně jsme se necourali

.
První dojmy jsou zatím rozporuplné, spousta věcí funguje jinak a nastavuje se jinde než jsme zvyklí - ale takovým "kulturním šokem" se projít musí, prostě je to jiný výrobce a jeho systémy prostě fungují jinak - to neznamená, že hůř.
Co funguje prokazatelně hůř je on-line komunikace s autem - Bluelink rozchodite v řádu minut, tady se aktivace různých služeb pohybuje ve dnech - to nepotěšilo. Ale pokud to bude fungovat dobře, tak to asi přežiju bez následků

.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate