Sestava hlavní elektroinstalace

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Dagmar. G.
Příspěvky: 2
Registrován: 02 lis 2022, 11:12

Sestava hlavní elektroinstalace

Příspěvek od Dagmar. G. »

Zdravím všechny, jsem tady nová a prosím o shovívavost😒. Jsem totální laik, nemám žádné mužské osazenstvo, které by mi dovedlo poradit. Mám ix35, 1995 obsah, 135kW, rok 2013. Doposud vše v pořádku, ale začalo mi nějak zlobit topení. Když mělo topit, chladilo, když mělo chladit, tak klimatizace topila. Při pravidelné výměně oleje a filtrů jsem toto řekla v servise, kam jezdim. Je to šikovný opravář, vždy si se vším poradil. Tentokrát mi řekl, že diagnostika nic nevyhodnotila, že myslel, že je to možná vadným senzorem. Vše zkontroloval a přišel na to, že senzor je zřejmě ok, ale pod rádiem, kde je uprostřed ta "skříňka" s dráty, tak tam byl jeden přepálený. Netroufl si na větší zásah, prý ať raději zajedu do autorizovaného servisu, že je to spíše práce pro autoelektrikáře. Drátek akorát obalil páskou, aby se náhodou někde nedotkla a včera jsem přijela za "odborníky". Otevřeli skříňku, podívali se a řekli, že je to životu nebezpečné se v tom hrabat, že mi jde do topného tělesa moc proudu nebo co. Oprava 60tis. + práce. Ale dobrá zpráva je prý to, že platit nic nebudu, jelikož náhradní díly jsou nedostupné. Na dotaz, jak se to mohlo stát, když do toho nikdo nezasahoval, mi bylo řečeno, že neví, že do toho nevidí. Kdo jiný do toho má vidět, když ne odborník v autorizovaném servisu. Prostě mě odbyli, že si to mám sehnat někde na vrakovišti, ale oni že to montovat nebudou, jelikož na to nemůžou dát záruku. Tak teď tápu, co dál 😔. Napsali mi čísla i označení dílů, které prý potřebuji sehnat. Nějaké topné těleso, to už jsem se dívala, že bych na zahraničních stránkách sehnala (u nás jsem oslovila X vrakovišť a nikde nic), ale další položku mám hlavní elektroinstalační sestavu a to fakt nevím. To nikde není. Ti vyměňovači dílů mi řekli, že nejde jen topné těleso, ale i ty dráty k tomu (to je ta velká položka cca 40tis, jak uvedli v objednávce).
Ještě podotknu, že od té doby co mi zalepil ten drátek, tak klima topí i chladí. Ale včera mi řekli, že by mi "zřejmě" v zimě nešlo to rychlé topení na rozmrazování oken a podobně. A ještě mi řekli, že jezdit můžu, ale pokud ucítím zápach pálení plastu, mám okamžitě zastavit a běžet od auta co nejdál 💪. To je rada od odborníků, kterým jsem svěřila auto.
Prosím, nemáte někdo podobnou zkušenost s takovou závadou? Pěkně mě vyplašili a já si říkám, že třeba je to možná úplná maličkost. Děkuji za případné rady a odpovědi. Jak říkám, ženská a laik 😇
Reklama
 

Uživatelský avatar
Pjotr1
***
Příspěvky: 800
Registrován: 26 črc 2020, 17:51
Bydliště: ostrov pozitivní deviace

Re: Sestava hlavní elektroinstalace

Příspěvek od Pjotr1 »

To jsou autorizovaný jelita, ach jo.
Já bych doporučil nepanikařit a protože to již není v záruce tak si najít NEautorizovanýcho auto elektrikáře. Nevím odkud jsi, ale kdysi někdo doporučoval MaTo Car https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=29831
Nebo i jinýho se kterým se můžeš normálně domluvit.
i30 kombi 2020- Style 1.4 t-gdi navi Olivine Grey
ex : Nissan Primera 2.0i
Dagmar. G.
Příspěvky: 2
Registrován: 02 lis 2022, 11:12

Re: Sestava hlavní elektroinstalace

Příspěvek od Dagmar. G. »

Děkuji aspoň za malé uklidnění. Opravdu slovo panika je přesný můj pocit.. Než se mi dostalo této odpovědi, tak jsem tohle udělala. Zítra jedu k autoelektrikáři a podívá se na to.
Prostě jsem si myslela, že autorizovaný servis je ta poslední nejlepší volba, no.
Realita jinde.
Odpovědět

Zpět na „ix35 Elektronika“