ved to mas momentalne jedno akym sposobom sa nabija, najprv musis vedit ci sa nabija. Ty chces zacat riesit problem niekde v polovici. Z pohladu logiky (pisane vyssie) si myslim ze alternator prrimarne dobija startovaciu bateriu
nenapisal si sem ziadne hodnoty tz aku mas voltaz par hodin po jazde, aku mas voltaz po nabijani na autonabijacke. Podla toho ti ludia mozu pripadne poradit. To ze napises nejake percenta nie je smerodajny udaj. Proste si daj poradit ako detekovat problem
nevyjadril si sa ako dopadol zatazovy test startovacej baterie
Aj keby system hypoteticky nedobijal, tak plne nabita dobra autobateria by mala vyriesit problem ISG a plachtenia aspon na kratky cas
Ja by som od oka co citam tipoval to, ze je v haji startovacia bateria. U takto novych aut je prblem, ze moc uzivatelov este moc udrzby nerobilo. Takze niekto musi byt ten prvy

Ak si presvedceny a zatazovy test to potvrdil, ze startovaci akumulator nefunguje ako ma, proste kup novy.
Alebo sa na to cele proste vykasli - auto mas v zaruke, uplatni to ako zarucnu vadu a ziadaj o odstranenie problemu. U akumulatoru sa budu cukat, ale ak sa zisti ze je v haji dobijanie samotne (ci uz altik alebo cokolvek ine) ide to na vrub zaruky. Ak servis tvrdi, ze len 20% pokles kapacity spsobi tak zasadny problem a nehodla to riesit dalej, asi by som zmenil servis