Výpadky při startování vozu
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Výpadky při startování vozu
Update, po 15 hod a mrazivej noci(baterka je v aute vonku a odpojena) kleslo napätie na 12,75, cize o 0,04V. Počkám na ten merak, dovtedy bude odpojená.
- Reklama
Takže, zda sa, ze budem menit baterku, ak nepomoze desulfatizacia. Zajtra ju dám do tepla, nabijem, desulfatizujem a dalsi den odmeram.

Takze konecny vysledok, po 16 hodinovom nabijani desulfatizacii doslo k urcitemu zlepseniu, ale nic moc. Chce to novu batku.
- Mr. HYUNDAI

25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
To už kto, či čo všetko,bude buzerovať chudáka motoristu.

Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
- Mr. HYUNDAI
Já to beru jako nápovědu pro méně erudované

25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Najnovšie mi auto píše: nohu dole z plynu

Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Tak posledne meranie
hadam nedojde nejaka prestarla, zamrznuta a zasulfatovana bateria, hmm... predajca pobliz, co sa pýšill, že je na sklade(a za dobru cenu) len potvrdil, ci som pisal vyssie. A.dalsi nesvar, narobia si aliasy webov, rozne ceny a dostupnost, a zakaznik aby vyvyjal enormne usilie sa dopatrat realistickych vysledkov. Je mi uz celkovo blivno , kam sme dospeli ako spolocnost. To som zvedavy, ci a ako dorazi ta moja objednavka.
a prdim na to, baterka je objednana, YBX5019, celkom problem zohnať Yuasu, uz ma tie webobchody serkaju, boha, ked pisu na sklade, tak ma byt na sklade v predajni a nie kdesika v "ritzi" niekto aspoň napíše na "externom sklade", a väčšina týchto "prekladacov faktúr " sa s tym netrápi. Nakoniec som zohnal z Komarna a od polskeho dodavatela...

Moc to s tou značkou baterky riešiš... akumulátor sa kupuje v najbližších autodieloch, najčerstvejší a aby pasoval... značku treba riešiť na poslednom mieste... akumulátor je posledná vec, ktorú by som kupoval cez eshop...
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Dibarbora: Mas na to dobry nazor, tiez ho zastávam, ale dam tomu este jednu šancu. Hovoril som s predajcom "preposielacom" celkovo Yuasy niesu, toto ide od anglickeho dodávateľa cez poliakov, cize je realna sanca že bude čerstvá. (Mozno)
uvidime...

Bateria je doma, trvalo to 48 hodín od objednania do dorucenia. Podla udajov ju treba znovu nabiť v 09/2025
takze cerstve "mäso" a meranie to potvrdilo. Oproti predoslej ybx3000, čo mám, nikde som nenasiel datum vyroby, iba datum, kedy ju treba znovu nabiť pri uskladneni. Aj indikátor nabitia je na nej iný, ako predtym. Príde mi ako, že uz šetria
. Neva, trosku refreshnem na nabijacke a pojde do auta.

Hodinku na nabke, prud ca 1,5A. Výsledok tesne po odpojeni. 
Necham ju v klude do zajtra a nahodim do auta ráno, neponáhľa mi to. Ináč veľká výhoda mať aj palubnu baterku a navrhnuté zapojenie tak, aby sa dali baterie spojiť aj manualne, ked som potreboval napr. spustit okna, stacilo prepnúť prepínač a auto ožilo. V pripade vybitia startovacej baterie, len pripojím a ciastocne dobijem štartovaciu baterku, štartovať z nej nieje dobrý nápad, je to trakcna gelovka. Alebo cez invertor a nabijacku napajanej z druhej baterie dobijem startovaciu. Ta Victronacka gelovka uvadza, ze zvkadne aj 100% vybitie bez uhony, dokial sa bije do 24 hodin od vybitia. Ale pozname tie reklamy vyrobciv, ze jo. Toto poriesi až litiovka, ktora je v zozname Todo

To nějak nechápu, to budeš vozit v autě dvě baterky a přepínat mezi nima?
Aktuálně: Hyundai i30 2014 new weekend 1,6 MPI
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
Dříve: Renault megane II sedan 1,6
Felicia 1,3
š105
To mam v Rexovi, ten je obytnak full time
startovaciu som schvalne daval silnejsiu(kvoli navijaku) a zastavbova batka poháňa pocas kempovania kompresorovku, svetla, sprchu, bufika. Dobijana je alternatorom a solarom 280W. Zatial je tam 100AH gelovka Victron a nahradim ju nejakou 300AH litiovkou. Tato 100 v podstate staci na 90% situacii, akurat v zime, ked sa kuri bufikom dlhsie ako 4 dni, uz je problem a musim startnut motor na dobitie, bo solar nestaci(ked je zamracenô).

- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
vyuzitelnost fakt dobrej100Ah gelovky je cca 60Ah, vyuzitelnost 100Ah LIfepo je cca 80-85Ah..Byt tebou zbytocne neutracam a dam tam 150Ah lifepo v povodnom formate (povodnej 100Ah gelovky). Ona ta 300Ah proste potrebuje dobijat, ideálne 40A DC-DC a co citam, tak spotrebu mas relativne srandovnu, cosi si vezme priestorovo takze casto byva problem s miestom kam s nou, takze nova kabelaz a podobne
my fungujeme uz 2 rok so 100Ah lithiovkou a 215Wp solarom. 25A DC-DC nabijacka, viac ako 2-2,5 dna nestojime. V lete uplna pohoda, teraz v zime je to horsie ale 1,5dna pohoda. Ta 150Ah by sa v par momentoch hodila, zvazujem ju.
my fungujeme uz 2 rok so 100Ah lithiovkou a 215Wp solarom. 25A DC-DC nabijacka, viac ako 2-2,5 dna nestojime. V lete uplna pohoda, teraz v zime je to horsie ale 1,5dna pohoda. Ta 150Ah by sa v par momentoch hodila, zvazujem ju.
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023