Jj, cetl jsem cele vlakno
TUCSON - N LINE STYLE PREMIUM 1,6 T-GDI 110 kW 7 DCT 4x2
Moderátor: Moderátoři
Re: TUCSON - N LINE STYLE PREMIUM 1,6 T-GDI 110 kW 7 DCT 4x2
Diky za reakci, tak to jsi kousek od nas. Ja jsme z Ivancic. Do rana se musim rozhodnout 
Aktuálně bez auta, čekám na i30 1.5 DPI z Nošovic.
- Reklama
- Axel.Foley
Trochu se popletli motorizace:Catamaran píše: 30 říj 2022, 15:06 Ahoj BIRD, do zitra se musim rozhodnout, jestli vzit Tucson 1.5 TGDI START vybava a nebo i30 combi 1.5 DPI vybava FAMILY COMFORT. Budu jezdit kolem Brna cca 200 km tydne a 2x do roka 5.000 km dovolena. A ja vubec nevim, jestli mi to ta i30 splni a u Tucsona se bojim DPF, redeni oleju benzinem apod. Sledujes u toho motoru 1.6 TGDI, ze ti nejak pribyva olej v motoru? Dikes, Martin
Tucson má pod kapotou pouze motory 1,6 (ať už benzínové T-GDI nebo naftový CRDI)
i30 nabízí motorizací víc, krom jiného i zmiňovanou 1,5 DPI, zato žádnou 1,6
DPF je u nafty, u benzínu se to jmenuje GPF.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Axel.Foley píše: 31 říj 2022, 06:59Trochu se popletli motorizace:Catamaran píše: 30 říj 2022, 15:06 Ahoj BIRD, do zitra se musim rozhodnout, jestli vzit Tucson 1.5 TGDI START vybava a nebo i30 combi 1.5 DPI vybava FAMILY COMFORT. Budu jezdit kolem Brna cca 200 km tydne a 2x do roka 5.000 km dovolena. A ja vubec nevim, jestli mi to ta i30 splni a u Tucsona se bojim DPF, redeni oleju benzinem apod. Sledujes u toho motoru 1.6 TGDI, ze ti nejak pribyva olej v motoru? Dikes, Martin
Tucson má pod kapotou pouze motory 1,6 (ať už benzínové T-GDI nebo naftový CRDI)
i30 nabízí motorizací víc, krom jiného i zmiňovanou 1,5 DPI, zato žádnou 1,6
DPF je u nafty, u benzínu se to jmenuje GPF.
Jj, byl to preklep. Diky za opravu.
Aktuálně bez auta, čekám na i30 1.5 DPI z Nošovic.
Já to bral jako překlep hned, proto jsem na to ani nijak neupozorňoval.
Po delší době přidám novou zkušenost. Bohužel negativní.
Tucson slouží dobře a stále dělá radost. Najeto cirka 26000, za 3 týdny jde na 2.garanční prohlídku. Potud je vše v pořádku.
Teď k věci. Asi před měsícem ho leštím, stojím na štaflích a leštím panoramatické okno. Rukou se opírám o hagus a jak se tak vrtím a natahuju, tak si přehmátnu a hranou ruky se opřu o plech střechy nad dveřmi. A zdá se mi, že jako trochu zapružil. No, nijak si toho nevšímám, leštím dál, přecházím na druhou stranu, zase se snažím opírat jen o hagus, ale občas mi ruka přehmátne vedle.
Hotovo. Obhlížím své dílo a nevěřím svým očím. Na 3 místech v plechu lavor, normálně promáčklina na šířku dlaně, jako by to bylo z papíru. No ty kráso, vždyť je to střecha, to přece nemůže být z alobalu. Asi je.
Dneska mi to týpek opravoval. I s důlkem ve dveřích, který mi tam udělal nějaký spoluobčan, mu to zabralo necelé 2 hodiny. Dokonalá práce, vzal si za to 1500 českých. A sám říkal, že z tak slabým plechem se ještě nesetkal.
Tak leštiči, bacha na to.
Tucson slouží dobře a stále dělá radost. Najeto cirka 26000, za 3 týdny jde na 2.garanční prohlídku. Potud je vše v pořádku.
Teď k věci. Asi před měsícem ho leštím, stojím na štaflích a leštím panoramatické okno. Rukou se opírám o hagus a jak se tak vrtím a natahuju, tak si přehmátnu a hranou ruky se opřu o plech střechy nad dveřmi. A zdá se mi, že jako trochu zapružil. No, nijak si toho nevšímám, leštím dál, přecházím na druhou stranu, zase se snažím opírat jen o hagus, ale občas mi ruka přehmátne vedle.
Hotovo. Obhlížím své dílo a nevěřím svým očím. Na 3 místech v plechu lavor, normálně promáčklina na šířku dlaně, jako by to bylo z papíru. No ty kráso, vždyť je to střecha, to přece nemůže být z alobalu. Asi je.
Dneska mi to týpek opravoval. I s důlkem ve dveřích, který mi tam udělal nějaký spoluobčan, mu to zabralo necelé 2 hodiny. Dokonalá práce, vzal si za to 1500 českých. A sám říkal, že z tak slabým plechem se ještě nesetkal.
Tak leštiči, bacha na to.
- Axel.Foley
To potěší
Pravda, tiez som umyval a rukou som si na streche sposobil maly lavorik ... oprava 50€ . Je to tak tenke, ze sebemensi tlak na ten plech sposobi preliacenie.
Tucson NX4 1.6 T-GDI, 132kW, Premium, kozeny packet, 4x4, Adapt.Tlmice, logo vo dverach, osvetlenie noh (blue)
Chlapi,to máte a alobalu? 
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Tak tento problém se dřív probíral i Ford klubu, myslím někdo promáčkl na FF3.
Já si tak nějak od té doby při "hobby" detailingu dávám pozor. Ale při mých 2m mám celkem dosah všude i na Tucsonu.
Já si tak nějak od té doby při "hobby" detailingu dávám pozor. Ale při mých 2m mám celkem dosah všude i na Tucsonu.
Tucson 1,6 T-GDi Smart - 07/2021
Vážení a zkušení odborníci, prosím o radu. 
Ze dne na den mi přestalo fungovat upozornění na radary. Nejdříve zvukové a později i ikonka.
V nastavení PP jsem prošel vše, co mě napadlo, ale rozchodit se mi to nepodařilo.
Nějaký nápad?
Děkuji.
Ze dne na den mi přestalo fungovat upozornění na radary. Nejdříve zvukové a později i ikonka.
V nastavení PP jsem prošel vše, co mě napadlo, ale rozchodit se mi to nepodařilo.
Nějaký nápad?
Děkuji.
- Axel.Foley
Placená funkce v navigaci, tzv. "Live Data". Ukončení platnosti licence. Šel bych tímto směrem.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Live data platia pocas doby zaruky tz min 5 rokov - v tom to asi nebude. To by nefungovali ani ceny paliv na pumpach a trasa by bola siva/seda
Mrknem u seba, v piatok so tam daval posledny update. Ty si Birdr aktualizoval kedy naposledy?
Mrknem u seba, v piatok so tam daval posledny update. Ty si Birdr aktualizoval kedy naposledy?
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Naposledy? Řekl bych, že při 2 garančce na podzim 23. Protože loni při 3 jsem spěchal a tak se neaktualizovalo. V týdnu jsme se vrátili ze zimního pobytu, několik jízd to fungovalo a najednou ne.
Kde stáhnu aktualizace a jak je tam dostanu? V tomhle jsem dost negramotnej. Dík.
Kde stáhnu aktualizace a jak je tam dostanu? V tomhle jsem dost negramotnej. Dík.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
https://update.hyundai.com/EU/CS/naviga ... ZQQAvD_BwE
-> stiahnes aplikaciu (pozor pre stolne PC, nie mobilne telefony - radsej to pisem)
-> vyberes vozidlo, rok, idealne stiahnes subor na disk
-> prekopirovat na USB
-> aktualizovat cez USB kluc bud pri jazdiacom vozdle alebo vozidle na nabijacke v rezime zapnute prislusenstvo
mame tu aj vlakno na fore, je tam mnzostvo stran citania https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... &start=555
zameraj sa ci ti funguju dopravne informacie. Mne sa proste stalo, ze to cele vytuhlo hned na zaciatku a pomohol len restart / upgrade infotainmentu
Restart sa robi stylom restartom na mobile, miesto je popiane v manuale. Strcit nieco tenkeho (kancl sponku napr) a uvidis ci to znova cele nabehne
Tym zacni. Ak vstavanu navi pouzivas, rozhodne ju aktualizuj - 2023 je uz fakt dost davno
-> stiahnes aplikaciu (pozor pre stolne PC, nie mobilne telefony - radsej to pisem)
-> vyberes vozidlo, rok, idealne stiahnes subor na disk
-> prekopirovat na USB
-> aktualizovat cez USB kluc bud pri jazdiacom vozdle alebo vozidle na nabijacke v rezime zapnute prislusenstvo
mame tu aj vlakno na fore, je tam mnzostvo stran citania https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... &start=555
zameraj sa ci ti funguju dopravne informacie. Mne sa proste stalo, ze to cele vytuhlo hned na zaciatku a pomohol len restart / upgrade infotainmentu
Restart sa robi stylom restartom na mobile, miesto je popiane v manuale. Strcit nieco tenkeho (kancl sponku napr) a uvidis ci to znova cele nabehne
Tym zacni. Ak vstavanu navi pouzivas, rozhodne ju aktualizuj - 2023 je uz fakt dost davno
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
Děkuji za návod.
Nicméně, zatím jsem neuspěl.
Začal jsem stahovat poprvé, táhlo se to nekonečně dlouho a když byl nějak v polovině přestal jít na chvíli internet. Sice jsem nějak navázal, ale nakonec to nedopadlo.
Dobře, času mám dost, tak znova. Po hodině a půl bylo staženo a hned mi to nabídlo přenést na flešku. Bohužel, dal jsem tam nějakou starší, pomalou a když mi to psalo, že se to bude stahovat den, tak jsem to zrušil.
Koupil jsem fungl novou a stáhl. I to trvalo asi půl hodiny, ale hurá, je to tam. Jdu do auta a strčím ji do pravého portu. Nic. Tak ji strčím do levého, začalo to šrotovat a vzápětí vyskočila hláška, že USB neobsahuje žádné soubory.
Aha, říkám si, že jsem v průběhu udělal asi nějakou chybu. Tak jsem všechno vymazal, v PC i na flešce a jdu na věc potřetí.
Nekonečný příběh se stahováním i přenosem se opakoval. Má nervová soustava už dostávala dost zabrat.
Na flešce se nakonec objevilo to samé, jak předtím. Pln očekávání jdu do auta, hned strkám do levého portu a........USB neobsahuje žádné soubory. USB je ten typ exFAT
Tak na tohle už nemám dál nervy.
PS - mezitím jsem někam odjel a radary zas fungují. Zvuk i ikonka.
Nicméně, zatím jsem neuspěl.
Začal jsem stahovat poprvé, táhlo se to nekonečně dlouho a když byl nějak v polovině přestal jít na chvíli internet. Sice jsem nějak navázal, ale nakonec to nedopadlo.
Dobře, času mám dost, tak znova. Po hodině a půl bylo staženo a hned mi to nabídlo přenést na flešku. Bohužel, dal jsem tam nějakou starší, pomalou a když mi to psalo, že se to bude stahovat den, tak jsem to zrušil.
Koupil jsem fungl novou a stáhl. I to trvalo asi půl hodiny, ale hurá, je to tam. Jdu do auta a strčím ji do pravého portu. Nic. Tak ji strčím do levého, začalo to šrotovat a vzápětí vyskočila hláška, že USB neobsahuje žádné soubory.
Aha, říkám si, že jsem v průběhu udělal asi nějakou chybu. Tak jsem všechno vymazal, v PC i na flešce a jdu na věc potřetí.
Nekonečný příběh se stahováním i přenosem se opakoval. Má nervová soustava už dostávala dost zabrat.
Na flešce se nakonec objevilo to samé, jak předtím. Pln očekávání jdu do auta, hned strkám do levého portu a........USB neobsahuje žádné soubory. USB je ten typ exFAT
Tak na tohle už nemám dál nervy.
PS - mezitím jsem někam odjel a radary zas fungují. Zvuk i ikonka.