Autorizované servisy v Praze. Doporučení kam jet a kterému se radši vyhnout

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odjinud

Re: Autorizované servisy v Praze. Doporučení kam jet a kterému se radši vyhnout

Příspěvek od Odjinud »

Jako ta cena jako celek je super, ovsem je otazka, co vsechni udelali. To resim. Ja kdyz treba koukam na fakturu z treti prohlidky, tak casova norma prohlidky je 1,7h. Prohlidka karoserie dalsich 30 min, osetreni laku dalsich 30 min. Tak nechapu, jak mohli stihnout pod hodinu. Más rozspis, co delali? Ja tam auto dam rano a vyzvedavam ho vecer. Jinak za normohodinu prace si berou ted 1255 Kč bez dane... Auto Palace Nove Butovice, Praha.
červená i30 III/FL combi, 1,5 DPi / 81 kW, comfort
--- ex: ---
červený ford focus mk.I, 1,6i / 74 kW
červená škoda felicia Lxi, 1,3 MPI / 50 kW
červená škoda 130 GL, 1,3 / 43 kW
Reklama

Storman
**

Příspěvek od Storman »

Ako som písal, robil sa len olejový servis.

Popri tom kontrolovali:
Filtre ale keďže si ich mením sám (kabínový dva krát do roka) tam nemali žiadnu výhradu.
Test batérie.
Test chladiacej kvapaliny.
Kontrola a čistenie bŕzd. Prekvapilo ma, že dali dole kolesá - ukazoval mi fotky stavu platničiek.
Kontrola adaptácie spokoj v DCT (po 40k km spojky na cca 90%) + update FW.
Aktualizáciu máp robiť nemuseli ale aj napriek tomu to kontrolovali.

Tá ich prehliadka karosérie a ošetrenie laku je podľa technika umytie na kartáčoch a tekutý vosk.
Auto mám v keramike takže jedno aj druhé som odmietol + pršalo...
i30 Fastback 1.5 T-GDI DCT Style Shimmering Silver
BMW E36 323i Touring M-Packet Avusblau(1998)
BMW E36 323i Sedan M-Packet Cosmosschwarz(1996)
Favorit 136 GLX Seagreen Metallic(1994)
Odjinud

Příspěvek od Odjinud »

Tak pokud to uznaji jako regulerni garancku a daji razitko do servisky, tj. drzi to zaruku, pak ok. Treba pro uznani zaruky na prorezaveni je potrba ta pakarna zvana prohlidka a osetreni karoserie, jinak by ji nikdo nedelal a nechal si umyt auto za 100 Kč / 4 EUR v myčce u supermarketu.
červená i30 III/FL combi, 1,5 DPi / 81 kW, comfort
--- ex: ---
červený ford focus mk.I, 1,6i / 74 kW
červená škoda felicia Lxi, 1,3 MPI / 50 kW
červená škoda 130 GL, 1,3 / 43 kW
Sopwith
*

Příspěvek od Sopwith »

U Loudy v Dolní Počernicích včera neměli dobrý den. Dovezu auto na servisí prohlídku + výměnu gum (v kufru mám nové celoročky Michelin Crossclimate2). Za hodinku mi volá technik, že ty gumy jsou zimní, ne celoroční, jestli jsem si tedy jistý, že je chci nasadit. Zkouším ho přesvědčit, že Crossclimate jsou celoročky, že zimní by byly Alpine... Nakonec svolí, že to ještě probere s kolegy. Za čtvrt hodiny volá, že teda jo, že jsem měl pravdu.
Jestli je tam víc takových expertů, tak si ten servis příště udělám sám ](*,)
i30 III
Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

Vysloveně odborník na slovo vzatý :mrgreen: Takových ještě potkáš...
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

a teraz si predstav, ze pojde o nieco zavaznejsieho ako prezutie pneumatiky. Tam som ja osobne celkom nervozny

jedna znama pracovala roky ako recepcna u jedneho velkeho dealera a chcela sa posunut na miesto prijmacieho technika. Odmietli ju a prijali borca z ulice. Je fakt, ze so zenami prijmacimi technickami sa prakticky nestretavam - Uprimne gendrovo v tom nevidim problem, pretoze rozhlad mala.

Problem vidim v absolutnej absencii zakladneho technickeho a logickeho myslenia mnozstva technikov. Mne asi 2 roky dozadu rozporoval prijmaci technik v KIA mnou dovezeny olej, pretoze asi chybal ked sa brala v 1. triede ZS abeceda a nevedel, ze norma SP je prisnejsia/dalej ako norma SN+. Normalne si musel nechat zavolat veduceho servisu kym ja som tam na neho proste cumel s vytrestenymi ocami.

On je prijmaci technik mnou celkom nepochopeny medziclanok medzi zakaznikom a mechanikom. Niekto vsak tie objednavky spracovat musi a AI tie kluce od auta asi neprevezme a nezavezie t na dielnu. Inak fakt neviem :-)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
i30mpact

Příspěvek od i30mpact »

Sopwith píše: 30 kvě 2025, 11:07 U Loudy v Dolní Počernicích včera neměli dobrý den. Dovezu auto na servisí prohlídku + výměnu gum (v kufru mám nové celoročky Michelin Crossclimate2). Za hodinku mi volá technik, že ty gumy jsou zimní, ne celoroční, jestli jsem si tedy jistý, že je chci nasadit. Zkouším ho přesvědčit, že Crossclimate jsou celoročky, že zimní by byly Alpine... Nakonec svolí, že to ještě probere s kolegy. Za čtvrt hodiny volá, že teda jo, že jsem měl pravdu.
Jestli je tam víc takových expertů, tak si ten servis příště udělám sám ](*,)
Myslím, že je lepší, že zavolali a ujistili se. Horší by bylo, kdyby se jim něco nezdálo a přesto to prostě udělali a neřešili. Zvlášť kdyby to bylo něco závažnějšího, než nazutí nesprávných pneu. Obecně mi prostě přijde dobrý, když člověk nedělá čistě mechanicky a slepě, ale trochu nad tím přemýšlí. I přesto, že se občas splete. Žádný učený... ale vždyť to znáte. :D

Ale chápu, že na to každej má jinej názor.
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Tak to ani nahodou ... jestli se zeptam kamose v hospode na pneu ci olej tak neocekavam, ze jeho odpoved bude rychla a spravna. V servisu, kde ty jako zakaznik dostanes taxu treba 1500/hodinu tak pocitas ze jsi u odborniku, prace bude provedena spravne a rychle, protoze jsou patricne zkuseni, pravidelne skoleni a jsou tam tedy odbornici a ne trdla po rekvalifikaci bez spetky zajmu o auta. Pokud je "technik" kopyto, ktery navic misto google ci dotazu jineho technika radeji vola zakaznikovi, tak to je opravdu lepsi rict "pockejte za 15 minut jsem tam" sbalit gumy a vyzkouset zrychleni 0-100 i maximalni rychlost.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Sopwith
*

Příspěvek od Sopwith »

i30mpact: Já nevím, ale když už sakra neznám, co vyrábí Michelin, tak se podívat na internet. Pět minut s googlem a musím mít jasno. To není žádný čínský noname, o kterém nejdou zjistit informace. To vypadá, že spíš NEpřemýšleli, než přemýšleli.

BTW. dneska se s autem vrátila přítelkyně z prodlouženého víkendu, takže jsem zkontroloval i zbylé věci, co jsem potřeboval udělat:
1) "nahustěte ty gumy na plně naložené auto" - jako 2,8-2,9 baru je asi správnému výsledku (2,35 vepředu, 2,75 vzadu) blíž než běžné 2,3, ale taky to není ideální.
2) "zacvaknout plast u pravých zadních dveří" - nope, to nezvládli.

Takže výsledek je 1 ze 3. A to jsem si ještě musel vyhádat. Jak psal Mexican, to má člověk potom strach, co provedli s něčím důležitým :(
i30 III
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“