Chyba P0123

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Ondrej.Valek
*

Chyba P0123

Příspěvek od Ondrej.Valek »

Zdravím, tak mám zase novou závadu. Dnes mi auto vyhodilo pečený kuře a Throttle position swich A/Accelerator pedal position swich A - high input. Dle všeho některý z těhlech dvou věcí posílá příliš vysoké napětí. Řešil jste to už někdo někdy?
Podotýkám že jsem nedávno měnil škrtící klapku, páč to před časem vyhodilo pro změnu P2101 Throttle actuator motor - range performance problem. Dala se tam nová klapka a nějaký čas byl klid, ale teď toto. Je možný že by ta nová klapka byla vadná? Přeci jen je to nějaká druhovýroba. Ještě by to mohlo bejt přímo senzor na pedálu, ale tam je součástí přímo pedálu a nevypadá tam nic špatně. I kabeláž jsem tak zběžně prohlíd a není nikde vyloženě vidět že by něco bylo někde přerušený.
Až na tu kontrolku to jede normálně, jen při chcipnuti se to celé celkem mohutně zaklepe. Koukal jsem i do diag jak chodí ta klapka a tam to vypadá že na povely pedálu reaguje taky normálně.
Tak nějak se pořád bojím, že to vzdala ta nová klapka, nemáte s tím prosím někdo zkušenosti?

Diky
Hyundai i40 1.7 crdi, 100 kW, premium, manuál - Korejská vrána
Reklama

Ondrej.Valek
*

Re: Chyba P0123

Tak jen pro úplnost... Skutečně vadná ta nová škrtící klapka. Nissens , byla na autě ani ne čtvrt roku. Zemřel potenciometr. Budu reklamovat, ale moc si od toho neslibuju. Hlavně že nemusím shánět pedál plynu, nebo nezkoumat celou kabeláž :D
Ondrej.Valek
*

Re: Chyba P0123

Nechtělo se mi bádat a zítra mě navíc čeká poměrně dlouhá cesta a fakt bych ji nerad absolvovala v nouzáku, tak jsem to střelil od boku a prostě pořídil novou klapku :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „i40 Motor a převodovka“