Nefunkční stahování okýnka u spolujezdce

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
JirkaJirka

Nefunkční stahování okýnka u spolujezdce

Příspěvek od JirkaJirka »

Zdravím,

měl bych velikou prosbu o radu. Mám Hyundai ix35 a mám problém se stahováním okýnka u spolujezdce. Ať se snažím stáhnout okýnko od řidiče nebo spolujezdce, tak musím přepínač rychle za sebou 100x zmáčknout, aby se okýnko stáhlo. Někdy se to povede i na 10. zmáčknutí, někdy ani na 1000. zmáčknutí.
Tak přemýšlím, čím to může být. Pohon okýnka je funkční. Je možný, že by byl špatný přepínač, nebo spíže, že by byla chyba v řídicí jednotce? Můžete mi prosím někdo popsat, jaká je topologie zapojení okýnek a řídicí jednotky?

předem mockrát děkuji :)

s pozdravem
Jirka
Reklama

Birdr
**

Re: Nefunkční stahování okýnka u spolujezdce

Příspěvek od Birdr »

S největší pravděpodobností to je pouze zoxidovaný kontakt na daném spínači. Jde rozebrat, kontakty očistit, složit a funguje dál.
Také mi to tak zlobilo, pro šikovného mechanika práce na chvilku. ✌️
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční stahování okýnka u spolujezdce

Příspěvek od Mexican »

prva pomoc je skutocne zlozit panel, prestriekat Konkorom alebo niecim podobnym a hotovo
Pozor skor na to aby samotne stahovanie neslo "na silu" moze sa viac stat, ze sa pokazia motoricke mechanizmy
Idealne raz za par rokov cele rozmontovat a premazat, u ix35 by som to bral ako vhodny namet na udrzbu
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Odpovědět

Zpět na „ix35 Elektronika“