Homologace by až tak netrápila. Jednak jezdím(e) na STK, kde se dá leccos zařídit (i mnohem závažnější formální prohřešky než tohle), jednak by se rozpěrný tyče přestříkaly stejnou ochranou proti korozi, jako už mám zbytek podvozku (i když bohužel ještě ne celej) tak, aby rozpěry zbytečně nepřitahovaly tolik pozornost v případě focení na STK.Maras píše: 07 srp 2025, 19:12 Rozpěrná tyč? Problém bude homologace a i kdyby ji měla, tak nedej bože stačí malý ťukanec na bok auta a pohne to celou kastlí, čili totálka. Tož tak.
Ten argument o riziku poničení celý nápravnice (jen nápravnice?) v případě naražení i jen z jedný části mně opravdu přišel dost závažnej. Ale pak jsem si říkal, že je to nejspíš jen akademická úvaha... Ono totiž pokud by došlo k takový bouračce, že by náraz např. v případě předku auta poničil jednu stranu až na nápravnici/vzpěry/péra/tlumiče, tak si říkám, že už by to bylo buď beztak na odpis celýho auta tak jako tak, anebo na výměnu komplet nápravy s většinou součástí, což by nechal dělat jen velkej srdcař

U těchhle aftermarketovejch rozpěr je spíš otázka, jestli vůbec jde nějakou namontovat na zadní nápravu typu vlečky. Když se tak dívám na podvozek naší i30, zatím jsem nenašel místa, kam by se daly reálně přimontovat. Teda pokud pomíjím ty krátký "zpevňovací rozpěry" uprostřed podvozku okolo výfuku, jejichž význam bych fakt rád viděl někde v reálu zdokumentovanej...