zvuk rádia FM vs DAB - stejná nebo horší kvalita
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
zvuk rádia FM vs DAB - stejná nebo horší kvalita
Kdyz sem pred 2.5 rokem icko koupil s 10.25" infotainmentem, mel sem pocit ze DAB fungoval jen v Polsku (to sem usoudil podle toho ze radio spise vypadalavalo a nesumnelo, zvlast na dalnici 140-150 kmh .. ale mozna jen Polaci meli horsi signal v kombinaci s rychlosti). V breznu 2025 jsem byl na garancce a nahrali nove mapy atd, potom jsem auto moc nepouzival a v lete mi zacalo "hrat jinak". Jednoho dne jsem stal na krizovatce a hralo pekne a pak jakoby by nekdo prepnul ekvalizer proste jiny zvuk. Nejsem uplny audiofil ale mel sem pocit ze chvili hralo lepe a chvili hure, nikdy vsak tak ze by vypadly treba basove/vyskove repro uplne, jen se menila kvalita zvuku. Kdyz jsem prepinal stanice fungovalo vse dle ocekavani - prepnu stanici a hned hrala. Uz sem z toho byl tak na vetvi ze sem jel za kamosem a porovnaval sem jestli hraje stejne .. a hralo, tak sem asi vadnej. A ted v zari zase zmena - prepnu stanici, ta ihned hraje ale po 2 vterinach se asi prepne z FM na DAB, usuzuji tak ze pisnicka nebo rozhovor skoci o vterinku dve zpatky a cast tedy slysim opakovane. To sice neni uplne uzasny, ale kdyz to musi byt tak beru, co je vsak horsi tak po onom prepnuti na DAB se dle mych usi prave zhorsi kvalita zvuku jinym nastavenim ekvalizeru (zvuk ma vice vysek a mene basu). Pozorujete totez? Myslim casovy posun zpet po prepnuti stanice a zhorseni zvuku? Da se nejak vynutit at DAB nepouziva? Me to FM docela staci.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
- Reklama
Re: zvuk rádia FM vs DAB - stejná nebo horší kvalita
Dělá mi to stejně ...
2022 I30, 1.5 DPI, HB, family Smart, Silky bronze
2005 Ford fiesta, 1.3, 51kw
2005 Ford fiesta, 1.3, 51kw
Mam i30 start, takze jen zakladni radio. Muzu si vybrat jestli FM nebo DAB. Digitalni obcas vypadava a skace o par sekund zpet, nekdy se prepne na FM. Zvuk je u DAB tak o 6 az 7 stupnu mene hlasity nez FM.
Hyundai i30 1,5 DPi HB start plus, bílá (25.11.2021)
škoda Fabia 1,4 mpi 44kw, 2002
škoda Fabia 1,4 mpi 44kw, 2002
z legrace sem se optal chatbota a ten mi prozradil:
1. kvalita DAB je horsi a presne tak zvukove orezana bez dynamiky
2. kdyz ma clovek RADIO, je nahore tlacitko se treba carkama jako menu nastaveni, a pod nim je polozka zda se ma prepinat FM-DAB, vypnuto a vse je jako driv
1. kvalita DAB je horsi a presne tak zvukove orezana bez dynamiky
2. kdyz ma clovek RADIO, je nahore tlacitko se treba carkama jako menu nastaveni, a pod nim je polozka zda se ma prepinat FM-DAB, vypnuto a vse je jako driv
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red