Tucson 2025 Nline Premium MR26 HEV

Založte si své téma a představte svůj nový Hyundai Tucson ostatním

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Pedro76
**

Tucson 2025 Nline Premium MR26 HEV

Příspěvek od Pedro76 »

Poslušně hlásím že jsem opět zde :-)

Po 5 týdnech od zadání do výroby jsem si nové auto převzal tento týden. Rychlost dodávky mě překvapila (v objednávce bylo prosinec/leden), asi trochu štěstí při té smůle co jsem schytal (viz téma nehody), a nebo nemají v Nošovicích do čeho píchnout :D

Přidávám pár fotek, a protože je to MR26, ke které dohledat po internetu co je vlastně nového je jak hledat 10 rozdílů (i manuál na webu a v autě je stejný beze změny), pár bodů co jsme si na prvních pár jízd všiml.

- známá věc, návrat k silnějším motorům, u Hybridu tedy zpět na 132kW benzín a k tomu elektromotor 48kW (stejný)

- u všech modelů zrušeny dojezdová kola, nahrazeno i u HEV opravnou sadou. Tím je v kufru pod podlahou opět polystyrenový pořadač, kupodivu u HEV dobře řešený, viz obrázek. Zůstalo i místo např. na vak s boty nebo podobně mezi podlahu a polystyren (stejně jako jsem ho mohl dát dřív "na rezervu"
- naklánění zrcátek při couvání. s 360tkou úplně nevyužiji, ale třeba někomu ku prospěchu. Funguje jak u konkurence, pokud kolíbka na zrcátka je uprostřed, nenakloní se, pokud v poloze R/L tak se se zpátečkou přikloní aby bylo vidět k patníkům/kolům

- (nenáviděná) signalizace překročení rychlosti - opět změna. Není tam volba "Informace", ale nově je mezi nastavením zvuků položka Vypnout zvukovou signalizaci. Bohužel opět se tato položka každým startem auta zapne. Přidržení tlačítka MUTE na 3s vypne nově zvuk, na symbolu max. povolené rychlosti se obleví "mute symbol - minireproduktor s křížkem), auto nepípá, ale symbol bliká pokud překročíš rychlost. To asi vypnout nejde. Proč tato změna jsem nepochopil..

- a kde Nline verze nabrala mezi MR25 a MR26 na délce 15 milimetrů mi nikdo nedokázal říct, neměl jsem předtím Nline, tak nevím který nárazník či čudlík je delší o ten cenťák a půl :D

tolik asi po pár jízdách.... a jestli ještě něco objevím, dám vědět...
1.jpg
1.jpg (284.69 KiB) Zobrazeno 121 x
2.jpg
2.jpg (254.44 KiB) Zobrazeno 121 x
3.jpg
3.jpg (248.09 KiB) Zobrazeno 121 x
4.jpg
4.jpg (160.96 KiB) Zobrazeno 121 x
Hyundai Tucson FL 2025 MR26 NX4 1,6 T-GDI HEV N-Line Premium Ecotronic Grey Pearl (10/25)
Tucson FL 2024 NX4 1,6 T-GDI HEV 20-Years Luxury Cypress Green Pearl (Totálka)
Tucson 2021 NX4 MHEV IMT 132kW Style Prem. (prodáno)
Hyundai i30 2016 (prodáno)
Reklama

dibarbora

Re: Tucson 2025 Nline Premium MR26 HEV

Příspěvek od dibarbora »

Nech dobre slúži... a bez totálky.. ;-) .

Čo sa týka zmien k MY26.. pozri si to druhé video.. priame porovnanie sportage pred FL po FL 132kW motory.
Spaľovací motor prerobili viac než dosť a v kontexte toho videa, kde pôvodný motor lepšie išiel a menej žral ma bude dosť zaujímať tvoja skúsenosť, ako sa bude motor tváriť v HEV systéme z pohľadu spotreby (dynamiku asi zachráni elektromotor). Budeš mať priame porovnanie.

https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 18#p654818

PS: čo sa týka rýchlosti dodania.. tak správna možnosť je, že nemajú do čoho "pichnúť". Tu v Žiline v Kii je to veľmi podobné, zrušili výrobu ceed-ov, nahradili to EV4 a objavili teplú vodu, že sa to tak dobre nepredáva.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

pekna farba.. taka decentna ale pritom netuctova. Ja vsak tie Nline celolaky moc v laske nemam.. ale.. vybral si si ty, tak sa urcite paci
ten organizer som mal ten isty, bohuzial siel von pretoze som si doriesil dojazdovku

No a aky mas pocit z interieru? k lepsiemu / k horsiemu? co ergonomia? ten novsi infotainment je asi lepsi (minimalne graficky - cumel som na to u kamosovej Kony ked sme ju kupovali).

Toz - nech to robi radost a najma - vitaj v uzasnej rodine HEV. Na moj vkus ich je malo, co je skoda
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

Já měl 20years Luxury verzi, co mi ten nalitej zničil po 10 měsících, a ta mi vyhovovala... protože v původní před-FL verzi jsem měl kožený sedadla, a ty prostě v zimě studí než to zahřeješ, v létě pálí... a přechodem na tu 20ku jsem dostal kůže-semiš a prostě jsme si to nemohli vynachválit...

No a protože 20letka s létem skončila výroba, byly už jen skladovky různě po republice, ale v hybridu jen matná barva (PHEV ze 4tého patra bytovky nenakrmím (i když i to se občas potká :lol: ). No takže jsem musel zadat do výroby, a aby to mělo 360tku (na kterou se lehce zvyká, špatně odvyká) a mělo to semišové sedačky, tak jsem musel do Nline. Měl jsem to stejně, že se mi líbily víc ty černé plastové díly, ne v barvě karoserie, ale tady v té tmavší barvě to vlastně zanikne... Bílá nebo červená v Nline mi taky nesedí...

Takže pro mě to vlastně je minimální změna z pohledu jak interieru, tak motorizace.... Loňský přechod z před-FL v manuálu na FL v Hybridu byl větší skok, ale např. pro městské popojíždění skok do ráje (nemuset furt řadit, pocukávat atd... ono to jede samo)..

Tak uvidíme co udělá ta spotřeba.. dám vědět....ale první jízda Brno HollaBrunn byla dá se říct v podobných číslech jako vždy...před dálnicí pěkná spotřeba, dálnice to žere když to šlapeš na 130...
Hyundai Tucson FL 2025 MR26 NX4 1,6 T-GDI HEV N-Line Premium Ecotronic Grey Pearl (10/25)
Tucson FL 2024 NX4 1,6 T-GDI HEV 20-Years Luxury Cypress Green Pearl (Totálka)
Tucson 2021 NX4 MHEV IMT 132kW Style Prem. (prodáno)
Hyundai i30 2016 (prodáno)
idam.i

Příspěvek od idam.i »

Hlavne,nech dobre šlape a pozor na zrážky s blbcami.
👍
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Auta členů“