3. Garanční prohlídka.
Moderátor: Moderátoři
Re: 3. Garanční prohlídka.
Zbastlit by to slo .. podle dilu je to clanek LiFePo, tj baterka co ma lepsi parametry a hlavne je stabilnejsi a bezpecnejsi.
Rozhodne nedoporucuju nahradit jinou technologii jako LiPol Liion apod skrz jine nabijeni.
Original by mel mit 1100mAh, na alikovi maji 1000mAh tj skoro stejnou - dokonce 2ks za 240kc (staci vam 1)
https://s.click.aliexpress.com/e/_oCfM4SW
Samo je potreba puvodní balicek okolo clanku rozebrat - na clanku bude bude nalepen termistor a ten bude stejne potřeba prilepit, + a - pripajet, ale sverte to nekomu kdo umi pajet - clanky se nesmí prilis zahrivat.
Rozhodne nedoporucuju nahradit jinou technologii jako LiPol Liion apod skrz jine nabijeni.
Original by mel mit 1100mAh, na alikovi maji 1000mAh tj skoro stejnou - dokonce 2ks za 240kc (staci vam 1)
https://s.click.aliexpress.com/e/_oCfM4SW
Samo je potreba puvodní balicek okolo clanku rozebrat - na clanku bude bude nalepen termistor a ten bude stejne potřeba prilepit, + a - pripajet, ale sverte to nekomu kdo umi pajet - clanky se nesmí prilis zahrivat.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
jj najlepsie vyhoriet kvoli cca 1000kc-1500kc rozdielu u tak extremne specifickeho dielu so specifickym sposobom vymeny
Rozumny hospodar popremyslamuplne inym sposobom a usetri na veciach, ktore su blbuvzorne a dokaze si ich vymenit aj s otvorenym lahvacom v lavej ruke
Rozumny hospodar popremyslamuplne inym sposobom a usetri na veciach, ktore su blbuvzorne a dokaze si ich vymenit aj s otvorenym lahvacom v lavej ruke
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Dobrý den.
Mám otázku pro znalé...Je možno u Hyundai Tucson III benzín 1,6 110 kw v neautorizovaném servisu vymazat servisní interval na garanční prohlídku? A nastavit opět roční interval kvůli oleji atp? Když bych interval nedokázal smazat a nastavit nový co bude auto hlásit? Spadne do nouzáku po nějakém čase??? Děkuji všem za případnou odpověď.
Ať to jezdí!
Mám otázku pro znalé...Je možno u Hyundai Tucson III benzín 1,6 110 kw v neautorizovaném servisu vymazat servisní interval na garanční prohlídku? A nastavit opět roční interval kvůli oleji atp? Když bych interval nedokázal smazat a nastavit nový co bude auto hlásit? Spadne do nouzáku po nějakém čase??? Děkuji všem za případnou odpověď.
Ať to jezdí!
Škoda 120 GLS , Peugeot 309 2,0 , Peugeot 405 D, Seat Toledo 1.8 , Opel Astra G 1.4 , Hyundai Tucon III 1.6 ,
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ja mam taky zly pocit, ze to ide nastavit uzivatelsky v palubnom pocitaci. Tucson nema rozhodne blokovanu / sifrovanu RJ ako napr posledna generacia vozidiel od Stelantisu. A ak chce neautorizak pracovat s autom z 21. storocia, tu diagnostiku mat aj tak musi takze vlastne je ta otazka bezpredmetna. Dobry neautorizak musi mat diagnostiku s ktorou idu robit daleko zasadnejsie veci ako pracovat s intervalom servisu
PS: 3. prehliadku by som v neautorizaku ROZHODNE nerobil. Chcem ich borcov vidiet (vid moj predposledny prispevok) ako riesia zvolavacky a pripadne origo diely. To je vec prva. Druha je ze je s 5 rocnou zarukou papapa (myslim, ze sa to dokonca vztahuje aj na asistenciu od UAMK co su realne cca 1500kc rocne) a najma zaruku si ja osobne budem u Tucsonu hyckat celkom dlho, pac povedzme si uprimne - riesit nieco za svoje bude celkom drahe
PS: 3. prehliadku by som v neautorizaku ROZHODNE nerobil. Chcem ich borcov vidiet (vid moj predposledny prispevok) ako riesia zvolavacky a pripadne origo diely. To je vec prva. Druha je ze je s 5 rocnou zarukou papapa (myslim, ze sa to dokonca vztahuje aj na asistenciu od UAMK co su realne cca 1500kc rocne) a najma zaruku si ja osobne budem u Tucsonu hyckat celkom dlho, pac povedzme si uprimne - riesit nieco za svoje bude celkom drahe
Zdravím.
Děkuji za vyčerpávající odpoveď. Cítím to stejně co se záruky týče. Servis kde dělám další auta co vlastním je docela známí a velký s dobrou recenzí. Tak jsem měl slabou chvilku že bych ušetřil cca.7000 kč ovšem v rozložení 12 měsíců mi to vrtá hlavou zda to udělat.
Ať to jezdí!
Děkuji za vyčerpávající odpoveď. Cítím to stejně co se záruky týče. Servis kde dělám další auta co vlastním je docela známí a velký s dobrou recenzí. Tak jsem měl slabou chvilku že bych ušetřil cca.7000 kč ovšem v rozložení 12 měsíců mi to vrtá hlavou zda to udělat.
Ať to jezdí!
Škoda 120 GLS , Peugeot 309 2,0 , Peugeot 405 D, Seat Toledo 1.8 , Opel Astra G 1.4 , Hyundai Tucon III 1.6 ,
- Axel.Foley
Podívej se do manuálu k autu, možná to tam najdeš.Decin píše: 10 úno 2025, 15:14 Dobrý den.
Ať to jezdí!
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
dnes absolvovana 3. servisna prehliadka - viac info u mna vo vlakne https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 78#p655478
-
kongresman
- **
Čeká mě teď 3. garančka, ale mám jeden dotaz, takový všeobecný. Je to striktní povinnost dodržovat přesně intervaly garančních prohlídek? Slyšel jsem a někde četl, že importér Hyundai dává toleranci v „některých případech“ měsíc nebo 1 500 km. Co to jsou za „případy“? Možná jste to tady v diskuzi někdy řešili. Nejde mi o to, že bych to využíval schválně, ale jsem např. objednán do servisu na úterý (i na termíny se čeká), mám rezervu 500 km, ale musím náhle o víkendu někam na otočku a najedu např. 1200 km. Takže hned navíc za limitem. Jednou jsem se na to to v servise ptal, tam mi říkali, že to neexistuje, jinde čtu něco jiného, psal jsem mail na importéra Hyundai a zatím bez odezvy. Pokud něco takového (oficiální stanovisko) existuje, můžete dát někdo odkaz, nebo to sem vložit? Jenom prosím, ať na mě nereagují ti, co by chtěli rýpat, že s tím chci vydrbávat, nebo, že šetřím každý km, abych nemusel na garančku. Možná to už někdo přímo zažil a tak bych rád uvítal informaci. Jde mi o princip. U jiných značek to jde.
Hyundai Tucson 1,6 T-GDI, NX4E, N Line, manuál, 4x2, barva Abyss Black Pearl (v provozu od 2/2024)
- Mr. HYUNDAI
Oficiální stanovisko s razítkem neexistuje (resp. o něm nevím).
Nicméně je to už několik let, co
vyhlásil NULOVOU toleranci. Doby, kdy nebyl problém měsíc a cca 1.500 km jsou pryč. Nesmí se přejet ani o kilometr, ani o den. Jinak je smluvní záruka (tedy co je nad zákonem danou záruku 2 roky) fuč
.
Šíleně mě to míchá, protože zatímco u svého auta umím nájezd naplánovat na metr přesně (a hrozně mě bavilo přijíždět na prohlídky s přeným stavem odometru na "nuly), tak u firemních aut jsem s tímhle dost mínus a občas je to celkem adrenalin nepřejet.
O to víc štve třeba servisní knížka OPELu, kde je kolonka příští prohlídka, kam technik napíše měsíc a rok a stav odometru a pod tím je napsáno "plus maximálně 1.500 km resp. plus 1 měsíc".
Nicméně je to už několik let, co
Šíleně mě to míchá, protože zatímco u svého auta umím nájezd naplánovat na metr přesně (a hrozně mě bavilo přijíždět na prohlídky s přeným stavem odometru na "nuly), tak u firemních aut jsem s tímhle dost mínus a občas je to celkem adrenalin nepřejet.
O to víc štve třeba servisní knížka OPELu, kde je kolonka příští prohlídka, kam technik napíše měsíc a rok a stav odometru a pod tím je napsáno "plus maximálně 1.500 km resp. plus 1 měsíc".
27. (FORD 2.) Kuga Active X PHEV
26. (FORD 1.) Explorer
26. (FORD 1.) Explorer
- Axel.Foley
Jsem na tom stejně, netolerance mě nasírá stejně
A je to jeden z důvodů, proč
už ne 
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
informacie su nekonzistentne. A v tomto internet moc nepomaha..Ono zalezi nielen od autorizaku, ktory si interpretuje prehlasenie importera ako chce ale aj od konkretneho technika. Raz je imperativom max 15000km na meter presne a rok na den presne, nasledne mi bolo povedane ze par dni moze byt. Ze tych par dni je 10. Neviem preco prave desat. A o tom to je. Tiez ma to celkom stve, pretoze objektivne sa s autom ani s olejom fakt nic neudeje ak sa interval prestreli o povedzme 5%. Co by bolo v kilometroch +750, povedzme hoci aj 500km a u dni cca 2 tyzdne, co je casto cakacka na objednanie do servisu
Citroen to tak uzskostlivo neriesi. Tam je snad mesiac a 1500km u Jumpera k dobru (ma vaak 20kkm interval). V Kia mi povedali (Pemm Brno) ze 15kkm plus minus drobne (tak nejak vyslo ze 100km max) a tie 2 tyzdne extra a potvrdili mi to aj na zakaznickom emaile Kie. Co mi uz tiez prijde relativne rozimne
Citroen to tak uzskostlivo neriesi. Tam je snad mesiac a 1500km u Jumpera k dobru (ma vaak 20kkm interval). V Kia mi povedali (Pemm Brno) ze 15kkm plus minus drobne (tak nejak vyslo ze 100km max) a tie 2 tyzdne extra a potvrdili mi to aj na zakaznickom emaile Kie. Co mi uz tiez prijde relativne rozimne