Ahoj, jsem tu poprvé a nenašla jsem žádné podobné téma.
Mám Hyundai i30 rv2016. Cca 3 roky se potýká s menší svítivosti světel, což jsem zjistila je velmi častý problém. Letos to byl ale už extrém a já začala objíždět servisy. V hyundai mi doporučili výměnu celých světel, prý jsou vysvicene lampy. To se mi až tak úplně nezdálo, neboť jedno světlo mám nové 2 roky - srazila jsem srnku, druhé je staré.
Po výměně za lepší žárovky tyto do 2 měsíců praskly. Nakonec mi byl doporučen servis, kde mi vymění žárovky za LED.
Už je tam mám nainstalované, věřila jsem jich, ale kolega mě v v práci znejistěl, že by to nemuselo být úplně legální.
Jak to tedy je? Může být v této hyundajce LED žárovky na potkávací světla? Jak je to popřípadě při cestě do Německa? Informace na internetu se různí.
Díky.
LED světla i30
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
- Reklama
Re: LED světla i30
zalezi od konstrukcie svetlometu a typu LED
legalne LED su schvalene iba pre niektore typy svetlometov, nelegalne LED nie su schvalene, ale ked ich nainstalujete do projektorovych svetlometov - nikoho nebudete oslepovat a nik to nebude riesit, dokonca prejdete aj cez STK ak tam nebude nejaky hnedopich
legalne LED su schvalene iba pre niektore typy svetlometov, nelegalne LED nie su schvalene, ale ked ich nainstalujete do projektorovych svetlometov - nikoho nebudete oslepovat a nik to nebude riesit, dokonca prejdete aj cez STK ak tam nebude nejaky hnedopich
i30 Combi FAMILY; vyrobene 3/2020; 1.4T-GDI
- Axel.Foley
@Elis.h: Pro klid v duši se podívej na https://www.osram.cz/am/night-breaker-led.jsp
Níže na stránce je "Postup při výměně halogenové žárovky za LED žárovku OSRAM" - projdi si to. Možná to pomůže. Případně si zajeď někam do servisu, ať proměří světla na regloskopu.
@sud: S neoslepováním s tebou rozhodně nesouhlasím
I projektory dokážou oslňovat, a to celkem ošklivě.
Níže na stránce je "Postup při výměně halogenové žárovky za LED žárovku OSRAM" - projdi si to. Možná to pomůže. Případně si zajeď někam do servisu, ať proměří světla na regloskopu.
@sud: S neoslepováním s tebou rozhodně nesouhlasím
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Jaka je to generace i30? GD, nebo PD?
Pokud GD, tam Osram zrejme schvaleni nema, ale prakticky si myslim, ze by s tim problem byt nemel.
Jestli jsou tam homologovane LED, normalne bych na svetlomet nalepil prilozene nalepky s homologaci (pokud uz se tak nestalo) a verim, ze i na STK se v tom nikdo vrtat nebude. V nejhorsim se prip. vymeni za halogen.
Rozdil ve svitivosti rozhodne za trochu pripadneho nepohodli stoji
Pokud GD, tam Osram zrejme schvaleni nema, ale prakticky si myslim, ze by s tim problem byt nemel.
Jestli jsou tam homologovane LED, normalne bych na svetlomet nalepil prilozene nalepky s homologaci (pokud uz se tak nestalo) a verim, ze i na STK se v tom nikdo vrtat nebude. V nejhorsim se prip. vymeni za halogen.
Rozdil ve svitivosti rozhodne za trochu pripadneho nepohodli stoji
Je to GDH.
Pochybuju, že tam v servise dal Osram. Má nějaké led svoje. Žádný štítek nemám.
Tvrdí mi, že by s tím problém být neměl a že pro toto auto jsou led schválené. Policie pry nemůže rozdělávat světlomet a tak nezjistí, co tam je za žárovku. Nic nikde vidět není. A u STK to prý projde... Tak já teda nevím jo.
V seznamu Osram je i30 jen jiný rok výroby, našla jsem ale Phillips, že by mohl být ok.
Tak hold asi vyhodím další peníze za nové žárovky a radši to dám předělat.
Nechci riskovat, že mě nechají někde v Německu stát, a pokutu teda taky platit nechci. V ČR to asi nikdo řešit nebude....
Pochybuju, že tam v servise dal Osram. Má nějaké led svoje. Žádný štítek nemám.
Tvrdí mi, že by s tím problém být neměl a že pro toto auto jsou led schválené. Policie pry nemůže rozdělávat světlomet a tak nezjistí, co tam je za žárovku. Nic nikde vidět není. A u STK to prý projde... Tak já teda nevím jo.
V seznamu Osram je i30 jen jiný rok výroby, našla jsem ale Phillips, že by mohl být ok.
Tak hold asi vyhodím další peníze za nové žárovky a radši to dám předělat.